Ustazdyq

Английский язык: Квалификационный тест (ОЗП)

499 вопросов · Страница 4 из 10

  1. Complete the sentence. The ____ to the throne was the queen`s nephew.

    Правильный ответ: heir

  2. Complete the sentence. The television was invented during the last ____.

    Правильный ответ: century

  3. Rewrite these sentences using the words in brackets. You criticize other people too often!(always)

    Правильный ответ: You always criticize other people!

  4. Complete the sentence with one of the words given. The parcel ___ all the books I have ordered.

    Правильный ответ: contains

  5. Complete the sentence with one of the words given. He did the whole job without making one ___ mistake.

    Правильный ответ: single

  6. Choose the correct verb. It wasn`t me who stole the jewels. You`ve made a ___ mistake.

    Правильный ответ: big

  7. Match the adjective with the definition. She always does what she says she`ll do.

    Правильный ответ: reliable

  8. Match the pair of the sentence. I have a large circle of friends

    Правильный ответ: But Katy is the only school friend I have.

  9. Match the word with the definition. unusual and valuable because it is old and rare

    Правильный ответ: antique

  10. Put the phrasal verb to the suitable sentence. take after

    Правильный ответ: I`m blond with blue eyes. I…. my father.

  11. Finish the sentence with the correct answer. I will…

    Правильный ответ: tell your parents what you did.

  12. Find the Future Tense.

    Правильный ответ: I've already decided. I am going to buy a new car.

  13. Choose the correct answer. I wish …

    Правильный ответ: I knew more people

  14. You use ____to check information or to ask other people if they agree with you.

    Правильный ответ: Question tags

  15. Find the correct sentence.

    Правильный ответ: I am thinking of selling my car. Would you be interested in buying it?

  16. Find the correct sentence.

    Правильный ответ: Nicky is thinking of giving up her job.

  17. Choose the correct answer. I wish …

    Правильный ответ: Zhanat were here now

  18. We use ____for actions or events that will be finished before a certain time in the future.

    Правильный ответ: The future perfect simple

  19. Commas are used:

    Правильный ответ: before and after a non-defining relative clause.

  20. Put the correct word. He failed in his ___ to persuade her to change her mind.

    Правильный ответ: attempt

  21. Tick the appropriate phrasal verb. He ___ his coat and hung it on the door.

    Правильный ответ: took off

  22. Match the sentence half. If you pull someone`s leg,

    Правильный ответ: you tell them something that is not true as a way of joking with them.

  23. Put the phrasal verb to the suitable sentence. get back

    Правильный ответ: I will see him after I ….

  24. Choose the correct idiom. At the start of the meeting everybody was very quiet and reserved but she told a few jokes to ______.

    Правильный ответ: break the ice

  25. Put the phrasal verb to the suitable sentence. pick up

    Правильный ответ: I will …. some people during my trip to Amsterdam.

  26. Verbs followed by a Gerund or Infinitive with no change in meaning:

    Правильный ответ: begin,hate,prefer

  27. Find the suitable proverb. I have a young sister. From her childhood she dreamt of becoming a pianist. When she was seven our mother sent her to the music school. At first it was difficult for a little girl to spend hour…

    Правильный ответ: Practice makes perfect.

  28. Choose the correct idiom. We’re going to have to reduce budgets in every single department. There will be ___ cuts.

    Правильный ответ: across the board

  29. Find the suitable proverb. Aikorkem was very afraid of dentist. Once she had a terrible toothache, and couldn't sleep. The next day, she decided to go to the dentists and have her tooth extracted.

    Правильный ответ: Better face a danger than be always in fear.

  30. Point to the suitable pronouns: Up till now _______ has learned English all by ________.

    Правильный ответ: he / himself

  31. Find the sentence with wrong relative pronoun:

    Правильный ответ: He's the bully which punched and kicked Sam.

  32. Complete the sentence: Ethan ________ be in the basketball team. He doesn't like sport.

    Правильный ответ: can't

  33. What is not a noun suffix?

    Правильный ответ: -en

  34. Fill in the correct preposition: “No matter what happens, I’ll stand _____ you, so don’t be afraid.”

    Правильный ответ: by

  35. Choose the sentence with the incorrect used article:

    Правильный ответ: They left more than a hour ago.

  36. Identify the type of the sentence: What a beautiful girl she is!

    Правильный ответ: exclamatory

  37. Choose the countable noun:

    Правильный ответ: hour

  38. Point to the correct opinion: If they hadn’t helped me, the job would have taken a long time.

    Правильный ответ: They helped me. The job didn’t take a long time.

  39. Choose the correct preposition: Kanat is a person I can rely

    Правильный ответ: on

  40. The prefix is used to express opposite meaning of the word”logical”

    Правильный ответ: il -

  41. Choose the correct form of the adjective: This laptop is a bit _________ than the one we had in mind.

    Правильный ответ: more expensive

  42. Choose the most appropriate future form: In ten years’ time, everyone _____ about the current financial scandal.

    Правильный ответ: will have forgotten

  43. Fill in the gap: Would you mind _____ me your umbrella?

    Правильный ответ: lending

  44. Choose the sentence in Present Perfect Passive:

    Правильный ответ: Has your motorbike been repaired yet?

  45. In reported speech after the introductory verb ‘tell’ is not used:

    Правильный ответ: a few words

  46. Choose the sentence in Past Continuous Passive:

    Правильный ответ: I was being interviewed by a BBC journalist yesterday at 11 o’clock.

  47. Choose the correct form: I know she doesn’t play the piano now, but ____ play?

    Правильный ответ: did she use to

  48. Find the equivalent to the underlined: Joanna was feeling hot and cold and looked unwell, so I told her to go to bed.

    Правильный ответ: shivery

  49. Choose the correct item: My MP3 player works _______ better now that I have new earphones for it.

    Правильный ответ: much

  50. State the syntactical role of the underlined word: He couldn’t help laughing.

    Правильный ответ: Gerund