Ustazdyq

Английский язык: Нулевой срез

395 вопросов · Страница 1 из 8

О подборке

В подборке «Английский язык» раздела «Нулевой срез» — 395 вопросов с правильными ответами.

Нулевой срез проводят в начале учебного года, чтобы увидеть, что ученики помнят после лета. Вопросы по предметам с ответами помогают учителю заранее познакомиться с типичными заданиями и подготовить класс.

На странице каждого вопроса ответ стоит первой строкой, поэтому проверить себя можно за несколько секунд. Чтобы потренироваться без подсказки, нажмите «Проверь себя» на странице вопроса.

Из вопросов этого предмета можно за пять минут собрать онлайн-тест для класса: Создать онлайн-тест.

  1. Aizhan wore her rain boots; ____, her feet stayed dry during the storm.

    Правильный ответ: therefore

  2. Find the missing word: A(n) ___________ is an important discovery or event that can help to improve a situation or solve a problem.

    Правильный ответ: breakthrough

  3. Найдите правильный вариант перевода: Девочка, сидящая у окна, моя сестра.

    Правильный ответ: The girl sitting at the window is my sister.

  4. Укажите верную частицу: They give __ once the other team had scored their third goal.

    Правильный ответ: up

  5. Найдите правильный вариант глагола: I don't like … in queues.

    Правильный ответ: waiting

  6. Выберите верную форму глагола: I’m fed up! _______ making that noise?

    Правильный ответ: Will you stop

  7. Укажите нужный предлог: Liz and I arrived _____ the same time.

    Правильный ответ: at

  8. Укажите верную форму глагола: I ____________ my keys. I don’t know where they are.

    Правильный ответ: have lost

  9. Найдите правильный вариант:

    Правильный ответ: I’ve lived in London for a long time.

  10. Найдите правильный вариант глагола.

    Правильный ответ: She was here half an hour ago.

  11. Which sentence correctly uses "would"?

    Правильный ответ: We would listen to the radio for music.

  12. Укажите лишнее:

    Правильный ответ: grate

  13. What is the correct structure of the first conditional sentence?

    Правильный ответ: If + present simple, will + verb

  14. Find the definition of a “mind map”.

    Правильный ответ: A diagram used to visually organize information.

  15. Put the verbs in brackets either Present Simple, Present Continuous, Present Perfect or Present Perfect Continuous Tense. She ___ (prepare) for the final exams since the last week.

    Правильный ответ: has been preparing

  16. Freegans believe that it is wrong to throw food away when millions of people are ____ .

    Правильный ответ: hungry

  17. Choose the life that is not commonly associated with deserts.

    Правильный ответ: Bear

  18. Which food is known to be extremely dangerous if not prepared correctly?

    Правильный ответ: Chicken

  19. Don't worry, we have ___ time.

    Правильный ответ: much

  20. You must ___ on time for your lessons.

    Правильный ответ: be

  21. Which of the following was NOT a common object in the 1970s?

    Правильный ответ: Smartphones

  22. What did most people use to listen to music in the 1970s?

    Правильный ответ: Vinyl records

  23. Choose the correct answer. Istanbul , ______ is in Turkey today, was conquered in 1453.

    Правильный ответ: which

  24. Complete the sentences using appropriate prepositional phrases. The sight ____ the beach made me exhale deeply.

    Правильный ответ: of

  25. Choose the correct options to complete the sentences. It’s been really hard to concentrate today. I ______ up late last night.

    Правильный ответ: shouldn’t have stayed

  26. Choose the correct answer The dish, ________ wasn't very delicious, was very expensive.

    Правильный ответ: which

  27. Дополните предложение в Present Simple: … the pupils … their homework every day?

    Правильный ответ: Do / do

  28. Укажите причастие с неверным окончанием -ed / -ing:

    Правильный ответ: I feel so relaxing after my holiday - we spent every day on the beach.

  29. Закончите предложение верным вариантом: I feel much _______ now, thank you.

    Правильный ответ: better

  30. Укажите подходящий вариант: We had to travel for five hours but it was __________ it – we saw the picturesque Kokpek Pass and the Charyn River.

    Правильный ответ: worth

  31. Употребите верный модальный глагол: You ______________ buy tickets. Entrance is free.

    Правильный ответ: don’t have to

  32. Переведите в страдательный залог: Nobody saw Jane these days.

    Правильный ответ: Jane wasn’t seen these days.

  33. Выберите нужный вариант: We don’t do ___ to protect animals.

    Правильный ответ: enough

  34. Употребите правильную форму глагола: I’ve decided ___________ for another job. I need a change.

    Правильный ответ: to look

  35. Употребите правильную форму глагола: Sam stopped __________ the phone call.

    Правильный ответ: to answer

  36. Choose the correct answer. If only it_______raining, we could go out for a walk.

    Правильный ответ: stopped

  37. Выберите верную степень сравнения наречия: Don’t worry. The situation isn’t so bad. It could be _________ .

    Правильный ответ: worse

  38. Choose the correct answer. Dinara asked me, "Have you ever driven a motor scooter?"

    Правильный ответ: Dinara asked me if I had ever driven a motor scooter

  39. Choose the correct answer. This chair is ... than the other one.

    Правильный ответ: more comfortable

  40. Choose the correct answer. There was ________ food in the fridge. It was nearly empty.

    Правильный ответ: little

  41. _____________brings the ideas that the substantive is not enough, insufficient. ____________ also indicates small quantity, but, enough.

    Правильный ответ: Few and little/ A few and a little

  42. Choose the correct answer. If I want to pass the exam, I need to study __

    Правильный ответ: a lot

  43. Choose the best answer: A 100 gram bag is 700 tenge, but the 200 gram bag is only 1200 tenge, so it's more ____to buy the larger bag.

    Правильный ответ: economical

  44. Choose the correct answer. Marat and Almas are best friends. If Marat and Almas ____ best friends, they probably ____ living together.

    Правильный ответ: weren't , wouldn't be

  45. Choose the best answer: I ____a strange sound coming from that box! Let’s open it.

    Правильный ответ: hear

  46. Choose the correct answer. The movie is _____ than the book.

    Правильный ответ: worse

  47. Complete the sentence with Past Simple and Past Continuous: I _________ the Internet when the power _________.

    Правильный ответ: was surfing/ went off

  48. Укажите верный вариант: After the earthquake some people died and a lot of people were injured when hundreds of buildings ____ .

    Правильный ответ: collapsed

  49. К теме “Chores” не относится:

    Правильный ответ: get good marks

  50. Выберите верный вариант: The swimmer was very _____________ to win the breaststroke events.

    Правильный ответ: determined