Ustazdyq

Английский язык: ЕНТ

693 вопроса · Страница 1 из 14

О подборке

В подборке «Английский язык» раздела «ЕНТ» — 693 вопроса с правильными ответами. Виды заданий: с выбором одного ответа — 534, с несколькими верными ответами — 94, с выбором ответа для каждого пункта — 65.

ЕНТ сдают выпускники 11 класса: 120 заданий за 240 минут, три обязательных предмета (история Казахстана, математическая грамотность, грамотность чтения) и два профильных. Вопросы разложены по предметам — откройте нужный и сверяйтесь с правильными ответами.

На странице каждого вопроса ответ стоит первой строкой, поэтому проверить себя можно за несколько секунд. Чтобы потренироваться без подсказки, нажмите «Проверь себя» на странице вопроса.

Из вопросов этого предмета можно за пять минут собрать онлайн-тест для класса: Создать онлайн-тест.

  1. Irregular plural noun

    Правильный ответ: deer

  2. The appropriate variant of the verb It's warm. You'd better ... off your jacket.

    Правильный ответ: take

  3. The ordinal number

    Правильный ответ: first

  4. New technologies in our life We live in the era of high technologies, and we use modern inventions in our everyday life because they have brought us much comfort. New technologies have spread on every field over the pas…

    Правильный ответ: Modern inventions

  5. The synonym of "great"

    Правильный ответ: wonderful

  6. The appropriate quantifier Can I have _________ coffee?

    Правильный ответ: some

  7. The same meaning of this sentence My brother does not eat meat.

    Правильный ответ: He is a vegetarian.

  8. The suitable phrasal verb in the sentence She... her little brother.

    Правильный ответ: looks after

  9. The correct variant My room isn't as... as yours.

    Правильный ответ: big

  10. An appropriate word "Going for a ..."

    Правильный ответ: ride

  11. The appropriate form of the verb We've decided... away for a few days.

    Правильный ответ: to go

  12. Interrogative sentence

    Правильный ответ: Who is the best player in your team?

  13. The appropriate variant Do you want... you some money?

    Правильный ответ: me to lend

  14. The appropriate variant Sarah said that... to buy a new house.

    Правильный ответ: they were going

  15. Complete the sentence The name of Sir Churchill is....

    Правильный ответ: Winston

  16. The appropriate variant There... any rain for some days.

    Правильный ответ: hasn't been

  17. The appropriate variant of the verb I... this grammar rule for 20 minutes.

    Правильный ответ: have been reading

  18. The noun

    Правильный ответ: courage

  19. Complete the proverb The grass is always greener on the other side of the

    Правильный ответ: fence

  20. The wrong sentence

    Правильный ответ: We expected Dan be late.

  21. The right variant in Reported Speech She asked: "Have you ever seen any celebrity?"

    Правильный ответ: She wanted to know whether I had ever seen any celebrity.

  22. The right variant ...was born in 1835. He was a Kazakh scientist and ethnographer.

    Правильный ответ: Sh. Ualikhanov

  23. The appropriate variant ... she led him through the crowd.

    Правильный ответ: Holded his hand

  24. The definite article is not used with the names of

    Правильный ответ: lakes

  25. The right variant in Reported Speech She said: "I will not give you my vocabulary." She ....

    Правильный ответ: said she would not give me her vocabulary

  26. The right variant to the sentence according to the text New technologies have spread... years.

    Правильный ответ: over the past fifteen

  27. Complete the sentence according to the text Technology... can be negative and positive.

    Правильный ответ: impact

  28. Complete the sentence according to the text When technologies haven't been so developed people used....

    Правильный ответ: post-offices, libraries

  29. Complete the sentence according to the text Some people are against some modern inventions, as they miss....

    Правильный ответ: face to face relationships

  30. Correct variant If only I ... harder for my entrance exam.

    Правильный ответ: had studied

  31. The verb followed by both infinitive and -ing form

    Правильный ответ: to remember

  32. Correct determiner He takes his dog for a walk ... times a day.

    Правильный ответ: twice

  33. The correct meaning of the impersonal sentence It's your boss.

    Правильный ответ: identification

  34. Match appropriate Subject questions

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Whathappened yesterday?
    Whospeaks Brazilian?
  35. Match the correct quantifier to the sentence

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    These games take up... of computer's memory.a great deal
    ... my friends don't play computer games.a couple of
  36. Match the suitable modal verbs

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Do you want me to go to the theatre with you?shall
    The students were allowed to use calculators during the test.could
  37. Match the words to make a correct collocation

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    aska question
    tella secret
  38. The correct variant(s) of adjective(s) She isn't as... as he is.

    Правильный ответ: young; old

  39. The appropriate variant(s) of article(s) I have got... brother. He is ... engineer.

    Правильный ответ: a/a

  40. The antonym(s) to the verb "can"

    Правильный ответ: can not

  41. The change(s) of Present Continuous in Reported Speech

    Правильный ответ: Past Continuous

  42. Match the sentence with the same meaning

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    The weather will be nice tomorrow. We'll go to the mountains.If the weather is nice, we'll go to the mountains
    The weather is terrible. So, we won't go out.If the weather is terrible, we won't go out.
  43. The suitable word(s) in the sentence There is a playground in the....

    Правильный ответ: yard; street

  44. Noun in plural form

    Правильный ответ: men

  45. The correct ordinal number The Aral Sea was... large lake in the world.

    Правильный ответ: the fourth

  46. Verb forming suffix "-ize" is for

    Правильный ответ: character

  47. The idiom to the definition "person who does an office job hours"

    Правильный ответ: a white collar

  48. The correct adjective This result is... than that one.

    Правильный ответ: worse

  49. The right variant ...was born in 1835. He was a Kazakh scientist and ethnographer.

    Правильный ответ: Sh. Ualikhanov

  50. Complete the sentence according to the text Developed countries try to locate their factories in... countries.

    Правильный ответ: developing