Ustazdyq

Английский язык: Квалификационный тест (ОЗП)

499 вопросов · Страница 1 из 10

О подборке

В подборке «Английский язык» раздела «Квалификационный тест (ОЗП)» — 499 вопросов с правильными ответами. Виды заданий: с выбором одного ответа — 440, с пропусками в предложении — 57, с вводом ответа — 2.

Квалификационное тестирование педагогов проверяет предметные знания, знание законодательства об образовании и педагогическое мастерство. Вопросы с правильными ответами пригодятся для самопроверки перед прохождением теста.

На странице каждого вопроса ответ стоит первой строкой, поэтому проверить себя можно за несколько секунд. Чтобы потренироваться без подсказки, нажмите «Проверь себя» на странице вопроса.

Из вопросов этого предмета можно за пять минут собрать онлайн-тест для класса: Создать онлайн-тест.

  1. To join two contrasting ideas:

    Правильный ответ: in contrast,nevertheless,on the other hand.

  2. Complete the sentence with the correct form of the word in brackets. James soon got over the physical effects of the accident, but the ______ effects lasted much longer. (Psychology)

    Правильный ответ: psychological

  3. This is the only solution ___ we can rely on.

    Правильный ответ: that

  4. Choose the right word. Is the baby ____ crying?

    Правильный ответ: still

  5. Point to the right word. You _____ pay to get in the library.

    Правильный ответ: don’t have to

  6. Choose the right answer. I think I _______ drive one day.

    Правильный ответ: will

  7. Choose the correct word: Paul plays the piano a bit ________ than his sister.

    Правильный ответ: worse

  8. Choose the verbs followed by -ing ending.

    Правильный ответ: prevent, love, deny

  9. Find the sentence with incorrect adverb.

    Правильный ответ: If you study hardly, you'll pass your exams.

  10. Which suffix is used to form adjectives?

    Правильный ответ: - ous

  11. Choose the correct word: Did you enjoy ________ at the theatre, girls?

    Правильный ответ: yourselves

  12. Find the noun formed from the verb.

    Правильный ответ: payment

  13. Choose the correct verb. I ___ a cooked meal every evening.

    Правильный ответ: have

  14. Write the noun ending of the given verb. confide

    Правильный ответ: ence

  15. Write the noun ending of the given verb. consider

    Правильный ответ: ation

  16. Finish the sentence with the correct answer. A young woman asked …..

    Правильный ответ: when to go on a sight-seeing tour

  17. Choose the correct answer. to die out means …

    Правильный ответ: to become extinction

  18. Find the definition of this word. A competitor

    Правильный ответ: a person who takes part in a sporting contest

  19. Find the definition of this word. A coach

    Правильный ответ: a person who trains and directs a sports team

  20. Choose the correct for underlined word. Middle-aged women can look old-fashioned and boring.

    Правильный ответ: frumpy

  21. Extreme adjective for: Ugly

    Правильный ответ: hideous

  22. Illness with article THE

    Правильный ответ: mumps

  23. Fill in the correct form I use my computer a lot, and ____ my daughter.

    Правильный ответ: so does

  24. Choose the correct intensifiers. It's a real shame that you missed ____class.

    Правильный ответ: such an interesting

  25. Choose correct word. Raushan’s supportive and doesn’t change her beliefs.

    Правильный ответ: loyal

  26. Extreme adjective for: Beautiful

    Правильный ответ: stunning

  27. Conditional that we use to talk about an unlikely or imaginary situation and its probable result in the future and to give advice.

    Правильный ответ: Second Conditional

  28. Sentence in Active voice.

    Правильный ответ: Zhanna posted a letter.

  29. Rewrite these sentences using the words in brackets. My mother worries too much.(tendency)

    Правильный ответ: My mother has a tendency to worry too much.

  30. Choose the appropriate preposition. It is typical __ him to get angry if he loses a game.

    Правильный ответ: of

  31. Choose the correct preposition. It is common __ families to eat together.

    Правильный ответ: for

  32. Complete the sentence with one of the words given. The course ___ of lectures and practical work.

    Правильный ответ: consists

  33. Complete the sentence with one of the words given. Each ___ member of the group makes an important contribution.

    Правильный ответ: individual

  34. Choose the correct answer. Sam was feeling __ nervous as he left the airport.

    Правильный ответ: rather

  35. Choose the correct option: Your hair ____ very dirty, you must wash ______.

    Правильный ответ: is / it

  36. Choose the correct preposition. Kanat is a person I can rely __.

    Правильный ответ: on

  37. Choose the appropriate word. Our plane was ________ by thick fog. We’re two hours late.

    Правильный ответ: delayed

  38. Choose the suffix that is not used to form nouns from verbs.

    Правильный ответ: - ness

  39. Choose the correct form of the adjective. This laptop is a bit _________ than the one we had in mind.

    Правильный ответ: more expensive

  40. Complete the sentence. Gulnara and Assel have been to New-York twice, ________?

    Правильный ответ: haven’t they

  41. Choose the most appropriate future form. It’s better if you don’t ring me between 1.30 and 4.30 this afternoon. _____ at that time.

    Правильный ответ: I’ll be teaching

  42. Tick the incorrect sentence.

    Правильный ответ: I asked him what did he mean.

  43. Write the noun ending of the given verb: confide

    Правильный ответ: ence

  44. Choose the most appropriate future form. In ten years’ time, everyone _____ about the current financial scandal.

    Правильный ответ: will have forgotten

  45. Write the noun ending of the given verb: consider

    Правильный ответ: ation

  46. Complete the gap with a suitable form. Everyone told me it was a really great show. I wish I _____ some tickets!

    Правильный ответ: had bought

  47. Fill in the gap. Would you mind _____ me your umbrella?

    Правильный ответ: lending

  48. Choose the correct verb. It has been raining for a long day. I wish it __ soon.

    Правильный ответ: would stop

  49. Write the noun ending of the given verb. initiate

    Правильный ответ: ative

  50. Choose the correct word. She spoke __ quietly that nobody could hear her.

    Правильный ответ: so