Ustazdyq

Английский язык: ГАШ

146 вопросов · Страница 1 из 3

О подборке

В подборке «Английский язык» раздела «ГАШ» — 146 вопросов с правильными ответами.

ГАШ — государственная аттестация школ: тестирование учеников 4 и 9 классов по основным предметам. В разделе собраны вопросы с ответами, чтобы заранее посмотреть, как строятся задания.

На странице каждого вопроса ответ стоит первой строкой, поэтому проверить себя можно за несколько секунд. Чтобы потренироваться без подсказки, нажмите «Проверь себя» на странице вопроса.

Из вопросов этого предмета можно за пять минут собрать онлайн-тест для класса: Создать онлайн-тест.

  1. Найдите лишнее слово:

    Правильный ответ: moustache

  2. Выберите правильный вариант разделительного вопроса: Mike won’t come to the party,____ ?

    Правильный ответ: will he

  3. Выберите правильный вариант наречия:

    Правильный ответ: hard

  4. Найдите лишнее слово:

    Правильный ответ: trendy

  5. Найдите предложение в будущем времени:

    Правильный ответ: My plane leaves at seven.

  6. Найдите “Non- defining relative clause”:

    Правильный ответ: My sister Sue, who lives in Moscow, is a doctor.

  7. Выберите правильный вариант модальных глаголов: I have lost one of my gloves. I ____ have dropped it somewhere.

    Правильный ответ: must

  8. Найдите неправильное употребление предложения:

    Правильный ответ: There are much salts in the soup.

  9. Укажите верный перевод предложения в страдательный залог: They are performing the concert in Paris.

    Правильный ответ: The concert is being performed in Paris by us.

  10. Найдите верное предложение в Passive Voice:

    Правильный ответ: She was invited.

  11. Дополните предложение: By the time I got to the station, the train ________.

    Правильный ответ: had left

  12. Укажите неверный вариант: This sofa is ____ more expensive than we expected.

    Правильный ответ: by far

  13. Дополните предложение: My little sister can speak Italian much ________ than me.

    Правильный ответ: better

  14. Найдите предложение в будущем времени:

    Правильный ответ: I'm so excited about my holiday. My plane leaves the airport here at nine o’clock.

  15. Дополните предложение: Her parents … … … go to the concert.

    Правильный ответ: won’t let her

  16. Дополни предложение: Hide ___ behind the tree.

    Правильный ответ: -

  17. Найдите правильный вариант глагола: He said that his car _______ by someone.

    Правильный ответ: had been stolen

  18. Fill in the correct form. She ______ a bright yellow dress when I ____ her last.

    Правильный ответ: was wearing, saw

  19. Choose the correct answer. They ____ be away for the weekend but I’m not sure.

    Правильный ответ: might

  20. Choose the correct option I need ……. information about the city.

    Правильный ответ: some

  21. Choose the correct option to complete the following sentences. _______ sure of what will happen.

    Правильный ответ: Obviously, you can never be

  22. Fill in the correct form: I ____ catch the last train if I hurry.

    Правильный ответ: might

  23. Choose the best answer The temple_____ by a famous architect in the 18th century.

    Правильный ответ: was designed

  24. Choose the correct answer. We use a few products to _____ water.

    Правильный ответ: purify

  25. Choose the correct phrasal verb for the sentence: You seriously have to … the music, it is too loud and it is distracting me from doing my job!

    Правильный ответ: turn off

  26. Change the direct speech into reported speech: "They said, 'We are going to the concert tomorrow.'"

    Правильный ответ: They said that they would go to the concert tomorrow.

  27. Choose the correct phrase to complete the sentence: It seemed _____ the whole world was against me.

    Правильный ответ: as if

  28. Rewrite the sentence using the appropriate past modal: "It's possible that he arrived early."

    Правильный ответ: It's possible that he might have arrived early.

  29. Select the compound noun. The latest course enhances your self-awareness and wrestling skills.

    Правильный ответ: self-awareness

  30. Find the idiom related to theme “hobby”

    Правильный ответ: shoot some hoops

  31. Найдите лишнее слово:

    Правильный ответ: hoody

  32. Выберите правильный вариант предлога: We set … at three o’clock in the morning.

    Правильный ответ: off

  33. Найдите лишнее слово:

    Правильный ответ: treasure

  34. Select the abstract noun.

    Правильный ответ: Freedom

  35. Find the sentence in Past Indefinite

    Правильный ответ: I arrived in London three days ago.

  36. Choose the best answer My mother ____ her driving exam now.

    Правильный ответ: is taking

  37. Choose the best answer What _____ about the war?

    Правильный ответ: do you think

  38. Choose the correct answer. The food is better here; it's not the same _____ the food in England at all!

    Правильный ответ: as

  39. Choose the correct option to complete the following sentences. She liked ______________.

    Правильный ответ: the present a lot last night.

  40. Choose correct option. First, I wrote a letter. Second, I showed him the letter. I showed him a letter that I …

    Правильный ответ: had written

  41. Choose correct option. My car broke ____ last week.

    Правильный ответ: down

  42. Choose the appropriate options to complete the sentences The dietary habits of a child often have __ to do with that child's eating habits as an adult.

    Правильный ответ: little

  43. Choose the right option: Guests of the hotel … not to smoke anywhere in the building.

    Правильный ответ: are asked

  44. Choose the right answer: If I had more free time, I ____ more.

    Правильный ответ: would travel

  45. Complete the sentence using a relative pronoun. 007 is the code name ____ was given to James Bond.

    Правильный ответ: which

  46. Complete the sentence using a relative pronoun. Agatha Christie,___ mystery and crime novels are very popular,died in 1976.

    Правильный ответ: whose

  47. Rewrite the sentence using the present subjunctive: "I suggest that she goes to the doctor."

    Правильный ответ: I suggest that she go to the doctor.

  48. This is the plural form:

    Правильный ответ: these

  49. Complete the sentence with the past modals. You __ finished that book already! You only started reading it an hour ago.

    Правильный ответ: can’t have

  50. Fill in the correct form. He suddenly _____ that he _____in the wrong direction.

    Правильный ответ: realized, was travelling