Ustazdyq

Английский язык: Квалификационный тест (ОЗП)

499 вопросов · Страница 3 из 10

  1. Complete the sentence. The ____ to the throne was the queen`s nephew.

    Правильный ответ: heir

  2. Complete the sentence. Education was an important part of Greek ______.

    Правильный ответ: civilization

  3. Put the phrasal verb to the suitable sentence. go out

    Правильный ответ: I hope my hair dryer won't ….. . It sounds bad but I really need to use it.

  4. Make a collocation with the word given. a nuclear …

    Правильный ответ: free zone

  5. Finish the sentence with the correct answer. I will…

    Правильный ответ: tell your parents what you did.

  6. Choose the correct answer. I wish …

    Правильный ответ: I knew more people

  7. Choose the correct answer. I wish …

    Правильный ответ: Zhanna were here now

  8. Find the correct sentence.

    Правильный ответ: Nicky is thinking of giving up her job.

  9. Choose the correct answer. I wish …

    Правильный ответ: I had some cakes to offer you

  10. You can increase or reduce the strength of adjectives by using modifiers.What are they?

    Правильный ответ: a bit, quite,rather,pretty

  11. You can leave out words to avoid repetition, or when the meaning can be understood without them.This is called___.

    Правильный ответ: Ellipsis

  12. What tenses are not used in the Passive Voice?

    Правильный ответ: Present Perfect Continuous,Future Continuous,Past Perfect Continuous

  13. Match the sentence half. If you use a play on words,

    Правильный ответ: you make a type of joke with a word which has two meanings.

  14. Put the phrasal verb to the suitable sentence. pick up

    Правильный ответ: We will …. one of our representatives.

  15. Verbs followed by Gerund:

    Правильный ответ: advise,put off,fancy

  16. Tick the error.

    Правильный ответ: The weather is getting worser all the time.

  17. Choose the correct idiom. At the start of the meeting everybody was very quiet and reserved but she told a few jokes to ______.

    Правильный ответ: break the ice

  18. Choose the correct idiom. We’re going to have to reduce budgets in every single department. There will be ___ cuts.

    Правильный ответ: across the board

  19. Choose the correct idiom. We need a name for our new brand. The best thing is to get a few people together and try to ______ a name.

    Правильный ответ: brainstorm

  20. Find the suitable proverb. Aikorkem was very afraid of dentist. Once she had a terrible toothache, and couldn't sleep. The next day, she decided to go to the dentists and have her tooth extracted.

    Правильный ответ: Better face a danger than be always in fear.

  21. Find the suitable proverb. Nobody expected them to part so suddenly. They loved each other and they were to get married. One day he told her he was going to Korea on business. He stayed 2 years there. Meanwhile she compl…

    Правильный ответ: Out of sight - out of mind.

  22. Choose the sentence with a similar meaning. It’s possible that Josef went to school by bus.

    Правильный ответ: Josef may have taken the bus to school.

  23. Choose the correct answer. to die out means …

    Правильный ответ: to become extinct

  24. Choose the sentence with the right adjective order.

    Правильный ответ: My sister has a beautiful big black and white bulldog.

  25. State the grammatical form of the word “laughing” in the sentence. He couldn’t help laughing .

    Правильный ответ: Gerund

  26. Find the definition of the word. competitor

    Правильный ответ: A person who takes part in a sporting contest

  27. Choose the correct quantifier. If there’s ______ food on the table, you can take some home.

    Правильный ответ: too much

  28. Fill in the correct form. I use my computer a lot, and ____ my daughter.

    Правильный ответ: so does

  29. Choose the right form of the verb. She ______ that piece for three hours and she still can’t play it!

    Правильный ответ: has been practising

  30. Choose the correct modal verb. Harry _______ have been at the concert last night; I don’t remember.

    Правильный ответ: could

  31. Choose the sentence with the meaning of on-the-spot decision.

    Правильный ответ: I like these brown shoes. I think I will buy them.

  32. Change the sentence into indirect (reported) speech. Ann told me: “I had much fun in summer.”

    Правильный ответ: Ann told me that she had had much fun in summer.

  33. Choose the right word: Is the baby ___ crying?

    Правильный ответ: still

  34. You use ___ and ___to talk about past habits that are now finished.

    Правильный ответ: used to+infinitive

  35. Choose the correct verb. Sarah ___ at the Accounts Department.

    Правильный ответ: works

  36. Choose the correct verb. I visited Alaska ___ and I thought it was beautiful.

    Правильный ответ: recently

  37. Choose the right verb. `It is hot here.` `___ I open the window?`

    Правильный ответ: Shall

  38. Fill the gap with the correct preposition. We often go to Florida ___ the winter.

    Правильный ответ: during

  39. Tick the correct answer. Somebody left a coat in the classroom. Is it __?

    Правильный ответ: yours

  40. Choose correct word. Raushan’s supportive and doesn’t change her beliefs.

    Правильный ответ: loyal

  41. Positive prefix

    Правильный ответ: income

  42. Tick the correct answer. I haven`t read ___ book.

    Правильный ответ: either

  43. Write the noun ending of the given verb. consider

    Правильный ответ: ation

  44. Finish the sentence with the correct answer. A computer gives a lot of advantages to a user. The list is rather long: …..

    Правильный ответ: you can get all sorts of information from it.

  45. Make a collocation with the word given. …waste

    Правильный ответ: radioactive

  46. Choose the correct conjunction. Askar was in trouble with the law as a teenager, ___ he managed to turn his life around before it was too late.

    Правильный ответ: but

  47. Extreme adjective for: Small

    Правильный ответ: minute

  48. Rewrite these sentences using the words in brackets. As a child, he played some kind of sport every day.(would)

    Правильный ответ: As a child, he would play some kind of sport every day.

  49. Complete the sentence with one of the words given. Her job ___ a lot travel overseas.

    Правильный ответ: involves

  50. Choose the correct comparative. The situation is ___ now and there isn`t an easy solution.

    Правильный ответ: more complicated