Ustazdyq

Английский язык: Квалификационный тест (ОЗП)

499 вопросов · Страница 5 из 10

  1. Complete the sentence with the correct words: When I phone up and _____ of the noise, my neighbours _____ to be quiet but then it starts up again.

    Правильный ответ: complain, promise

  2. Choose the correct form of the verb: The film wasn’t worth ____.

    Правильный ответ: seeing

  3. Choose the right form of the verb: She ______ that piece for three hours and she still can’t play it!

    Правильный ответ: has been practising

  4. Choose the correct item: The 1950s and 60s were the years _______ the Cold War was at its worst.

    Правильный ответ: when

  5. Find the mistake in using used to / would:

    Правильный ответ: Sindy would enjoy reading mystery stories when she was younger.

  6. Choose the correct verb: He got very angry and ___________ that no one had warned him that he would have to move to a smaller office.

    Правильный ответ: insisted

  7. State the right adjective order: The only thing stolen was a(n) ____________ watch.

    Правильный ответ: expensive antique Swiss gold

  8. Use the appropriate conjunction: _________ I've seen your friend twice, I can't remember her face.

    Правильный ответ: Although

  9. Point to the sentence where the adjective is used with wrong ending –ing:

    Правильный ответ: Do you get exciting before a party?

  10. Choose the possible option: We knew that they ____________ the work by the end of the last week.

    Правильный ответ: had done

  11. Choose the right word: The whole institution is __________ space exploration.

    Правильный ответ: dedicated to

  12. Choose the right phrasal verb according to the meaning in brackets: Mum refused to _________ his behavior any longer. (= couldn’t stand)

    Правильный ответ: put up with

  13. Choose the correct option: I’ve got ______ soup. I can’t eat all this.

    Правильный ответ: too much

  14. Choose the wrong formed disjunctive question:

    Правильный ответ: He loves you, don’t he?

  15. Complete the sentence: Don’t set your _________ too high, but set it too low, and you’ll achieve your success.

    Правильный ответ: aim

  16. Choose the necessary item: I'm not sure but if they left at 9, they _________ already _________.

    Правильный ответ: might have / arrived

  17. Choose the correct option: Put _______ hands on the handle and pull as hard as you can.

    Правильный ответ: both

  18. Refer the sentence into Passive voice: A police officer was questioning the men.

    Правильный ответ: The men were being questioned by a police officer.

  19. Choose the right degree of comparison of the adverb: Could you speak _____ ?

    Правильный ответ: a little more loudly

  20. Complete with the right forms of the verbs in brackets: How long you (live) in Sydney before you (move) back to London?

    Правильный ответ: had you been living / moved

  21. Choose the correct verb forms: While we _________ for the lift, Mike __________ me a joke.

    Правильный ответ: were waiting / told

  22. Match the sentence to the correct introductory verb: “Don’t forget to hand in your essays this afternoon,” the teacher said to us.

    Правильный ответ: reminded

  23. Refer into Reported speech: He asked, “Did you see the game last night?”

    Правильный ответ: He asked if we had seen the game the night before.

  24. Rewrite the sentence as cleft sentence: Adele attracted millions of fans by her deep beautiful voice.

    Правильный ответ: It was Adel who attracted millions of fans by her deep beautiful voice.

  25. Choose the incorrect option: If Tom ______ the book, he ________ the film.

    Правильный ответ: have read / would enjoy

  26. Adjectives are formed by adding suffix ___ .

    Правильный ответ: - ous

  27. She regrets ___ the offer without considering all the details.

    Правильный ответ: accepting

  28. I wish I ___ more time to prepare for the exam.

    Правильный ответ: had

  29. Choose the correct preposition: Kanat is a person I can rely ___

    Правильный ответ: on

  30. He takes pride ___ his academic achievements.

    Правильный ответ: in

  31. Choose the sentence with the correct quantifier.

    Правильный ответ: All I need is a few minutes to finish my report.

  32. No sooner ___ the lesson begun than the fire alarm went off.

    Правильный ответ: had

  33. He behaves as if he ___ everything about the subject.

    Правильный ответ: knew

  34. She had her car ___ while she was at work.

    Правильный ответ: repaired

  35. The suspect is believed ___ the country illegally.

    Правильный ответ: to have left

  36. Identify perfect passive:

    Правильный ответ: The report has been submitted by the team.

  37. Choose the appropriate word: Our plane was ___ by thick fog. We’re late two hours late.

    Правильный ответ: delayed

  38. Were the data more reliable, the conclusion ___ stronger.

    Правильный ответ: would be

  39. The school had the classrooms ___ before the inspection.

    Правильный ответ: repainted

  40. He denied ___ any confidential information.

    Правильный ответ: leaking

  41. Choose the correct preposition. It is expected that all the instructions will be carried _______ promptly.

    Правильный ответ: out

  42. He was supposed ___ the meeting on time.

    Правильный ответ: to have attend

  43. Find the synonym for the word: old-fashioned.

    Правильный ответ: frumpy

  44. Point to the right quantifier: If there’s ___ food, you can take some home.

    Правильный ответ: too much

  45. Choose the correct modal verb: Harry ___ have been at the concert last night; I don’t remember.

    Правильный ответ: could

  46. Find the extreme adjective for the word: ugly.

    Правильный ответ: hideous

  47. Find the extreme adjective for the word: beautiful.

    Правильный ответ: gorgeous

  48. Choose the correct item: Did you enjoy ___ at the theatre, girls?

    Правильный ответ: yourselves

  49. Choose the correct option: Your hair ___ very dirty, you must wash ___ .

    Правильный ответ: is / it

  50. Choose the illness that is used with the definite article: the.

    Правильный ответ: mumps