Ustazdyq

Английский язык: Квалификационный тест (ОЗП)

499 вопросов · Страница 6 из 10

  1. Choose the right answer: I think I ___ drive one day.

    Правильный ответ: will

  2. Complete the sentence with the appropriate word. A lot of people are very ______, especially about numbers and colours.

    Правильный ответ: superstitious

  3. Choose the correct item: Paul plays the piano a bit ___ than his sister.

    Правильный ответ: worse

  4. Choose the correct form. You command your pet to follow orders, _____________ “take a picture”.

    Правильный ответ: including

  5. Choose the sentence in the Active Voice.

    Правильный ответ: Zhanna posted a letter.

  6. Insert the appropriate preposition: It is expected that all the instructions will be carried ___ promptly.

    Правильный ответ: out

  7. Point to the right verb form: Who would you tell if your friend ___ you some exciting gossip? – No one.

    Правильный ответ: told

  8. Rewrite these sentence using the word in brackets. My mother worries too much. (tendency)

    Правильный ответ: My mother has a tendency to worry too much.

  9. Put the adjectives in brackets in the right order. I love that (big really green old) car that is always parked at the end of the street.

    Правильный ответ: really big old green

  10. Choose the appropriate preposition. It is typical __ him to get angry if he loses a game.

    Правильный ответ: of

  11. Choose the correct form of the adjective: This laptop is a bit ___ than the one we had in mind.

    Правильный ответ: more expensive

  12. Complete the sentence: Gulnara and Assel have been to New-York twice, ___?

    Правильный ответ: haven’t they

  13. Choose the most appropriate future form: It’s better if you don’t ring me between 1.30 and 4.30 this afternoon. ___ at that time.

    Правильный ответ: I’ll be teaching

  14. Choose the most appropriate future form: In ten years’ time, everyone ___ about the current financial scandal.

    Правильный ответ: will have forgotten

  15. Complete the sentence. Six people _________ and one person ________ yesterday in an accident on the A4 motorway.

    Правильный ответ: were hurt / was killed

  16. Fill in the gap: Would you mind ___ me your umbrella?

    Правильный ответ: lending

  17. Give the appropriate definition of the word in bold: His attitude irritated me very much.

    Правильный ответ: made me feel annoyed

  18. Choose the synonym for the underlined words: The Omarovs stayed in Rome for two weeks last summer.

    Правильный ответ: a fortnight

  19. Complete the sentence. If he _________ time now, he ______ here.

    Правильный ответ: had / would come

  20. Finish the sentence with the appropriate word: A lot of people are very ___, especially about numbers and colours.

    Правильный ответ: superstitious

  21. Choose the right verb form. Who would you tell if your friend _______ you some exciting gossip? – No one.

    Правильный ответ: told

  22. Complete the sentence: Six people ___ and one person ___ yesterday in an accident on the A4 motorway.

    Правильный ответ: were hurt / was killed

  23. Complete the sentence: If he ___ time now, he ___ here.

    Правильный ответ: had / would come

  24. Complete the sentence: Second conditional is used for ___ .

    Правильный ответ: hypothetical future events

  25. Choose the right word: The whole institution is ___ space exploration.

    Правильный ответ: dedicated to

  26. Choose the right word. The whole institution is __________ space exploration.

    Правильный ответ: dedicated to

  27. Complete the sentence. Second conditional is used for ____________ .

    Правильный ответ: hypothetical future events

  28. Choose the right option: If I ___ a teacher, I ___ a footballer.

    Правильный ответ: hadn’t been / would have been

  29. By the time the inspector arrived, the documents ___ already ___.

    Правильный ответ: had / been checked

  30. You ___ have told me about the meeting earlier. Now it’s too late.

    Правильный ответ: should have

  31. If he ___ more attention, he wouldn’t have made that mistake.

    Правильный ответ: had paid

  32. Choose the correct option. I’ve got ______ soup. I can’t eat all this.

    Правильный ответ: too much

  33. Choose the correct inversion: Not only ___ the exam, but she also passed with distinction.

    Правильный ответ: did she fail

  34. He said, “I will finish the report by tomorrow.”

    Правильный ответ: He said that he would finish the report the next day.

  35. Not only ___ late, but he also forgot the documents.

    Правильный ответ: did he arrive

  36. The proposal is said ___ by the committee next week.

    Правильный ответ: to be discussed

  37. Choose the correct word. She spoke __ quietly that nobody could hear her.

    Правильный ответ: so

  38. Choose the correct subjunctive form: The teacher demanded that the student ___ immediately.

    Правильный ответ: leave

  39. Write the noun ending of the given verb: initiate.

    Правильный ответ: ation

  40. Not until the experiment was repeated ___ the error.

    Правильный ответ: did the researchers notice

  41. You ___ him earlier; now the deadline has passed.

    Правильный ответ: should have

  42. The committee insisted that the proposal ___ revised immediately.

    Правильный ответ: be

  43. Hardly ___ the speech when the audience began to applaud.

    Правильный ответ: had he finished

  44. She can’t ___ the report; it was submitted an hour ago.

    Правильный ответ: have finished

  45. He has never taught online, nor ___ interested in doing so.

    Правильный ответ: is he

  46. Identify the type of verb complementation in the sentence below. John installed a new educational app last night.

    Правильный ответ: transitive verb + direct object + adverbial phrase

  47. Choose the right option. How long __________ as an assistant manager?

    Правильный ответ: have you been acting

  48. The task turned out to be far ___ than expected.

    Правильный ответ: more challenging

  49. The proposal was rejected ___ of its financial implications.

    Правильный ответ: due

  50. By the time the policy was introduced, similar measures ___ elsewhere.

    Правильный ответ: had already been implemented