Ustazdyq

Английский язык: Квалификационный тест (ОЗП)

499 вопросов · Страница 7 из 10

  1. What the students found most difficult ___ the interpretation of the data.

    Правильный ответ: was

  2. Under no circumstances ___ students allowed to use mobile phones.

    Правильный ответ: are

  3. It is believed ___ the law will be changed soon.

    Правильный ответ: to

  4. She saw someone ___ near the library.

    Правильный ответ: hide

  5. I noticed him ___ the window open.

    Правильный ответ: leave

  6. She ___ in London before she moved to New York.

    Правильный ответ: had lived

  7. They expected the documents ___ by noon.

    Правильный ответ: to be submitted

  8. By the time the guests arrived, we ___ dinner.

    Правильный ответ: had finished

  9. He ___ for two hours when the teacher came.

    Правильный ответ: had been reading

  10. Put the phrasal verb into the suitable sentence: go out.

    Правильный ответ: I hope my hair dryer won't ..... . It sounds bad but I really need to use it.

  11. State the non-defining sentence.

    Правильный ответ: The actor, who is now only 26, has already starred in a number of well-known films.

  12. The tasks ___ completed by tomorrow.

    Правильный ответ: must be

  13. Choose the correct ending. Jane had finished washing up ____________ .

    Правильный ответ: by that time

  14. Find the Gerund.

    Правильный ответ: He likes being invited to his friends.

  15. Find the Gerund.

    Правильный ответ: He was proud of having invited this famous person to the party.

  16. Complete the sentence. You ______ Sarah. You knew it was a secret.

    Правильный ответ: shouldn’t have told

  17. She ___ her car washed yesterday.

    Правильный ответ: had got

  18. The project is expected ___ by the team to be finished.

    Правильный ответ: to be completed

  19. It is thought that the law ___ last year.

    Правильный ответ: was passed

  20. Leaving out words to avoid repetition or when the meaning is clear from the context is called ___.

    Правильный ответ: ellipsis

  21. Find the incorrect order of adjectives.

    Правильный ответ: a young handsome tall man

  22. If I ___ harder, I would have passed the test.

    Правильный ответ: had studied

  23. If he ___ earlier, he wouldn’t have missed the train.

    Правильный ответ: hadleft

  24. Choose the correct answer. I wish …

    Правильный ответ: Zhanna were here now .

  25. If you had called me, I ___ helped you.

    Правильный ответ: could have

  26. She asked, “Can I take a break?” → She asked if she ___ take a break.

    Правильный ответ: could

  27. You ___ informed me about the change.

    Правильный ответ: should have

  28. Choose the sentence with the different meaning.

    Правильный ответ: Even if Sanzhar doesn’t attend our meeting, we’ll discuss his new project.

  29. What tenses are not used in the Passive Voice?

    Правильный ответ: Present Perfect Continuous, Future Continuous, Past Perfect Continuous.

  30. Which conditional is used to talk about an unlikely or imaginary situation and its probable result in the future, often to give advice?

    Правильный ответ: Second Conditional

  31. Choose the correct answer. Sam was feeling __ nervous as he left the airport.

    Правильный ответ: rather

  32. Verbs followed by Gerund:

    Правильный ответ: suggest, put off, fancy

  33. Find the suitable proverb. Aikorkem was very afraid of dentist. Once she had a terrible toothache and couldn't sleep. The next day, she decided to go to the dentist and have her tooth extracted.

    Правильный ответ: Better to face danger than live in fear.

  34. Find the suitable proverb. Nobody expected them to part so suddenly. They loved each other and they were going to get married. One day he told her he was going to Korea on business. He stayed there for two years. Meanwhi…

    Правильный ответ: Out of sight, out of mind.

  35. Choose the right option. If I ________ a teacher, I ________ a footballer.

    Правильный ответ: hadn’t been / would have been

  36. Choose the right form. Sam _______________ on his presentation all day, so he wasn’t in the mood to hang out with his friends.

    Правильный ответ: had been working

  37. Make a collocation with the word given: a nuclear- …

    Правильный ответ: free zone

  38. Finish the sentence with the correct answer. I will ...

    Правильный ответ: tell your parents what you did.

  39. Find the correct sentence.

    Правильный ответ: Nicky is thinking of giving up her job.

  40. Choose the correct answer. I wish …

    Правильный ответ: I had some cakes to offer you.

  41. Choose the correct answer. I wish …

    Правильный ответ: I knew more people.

  42. You can increase or reduce the strength of adjectives by using modifiers. What are they?

    Правильный ответ: a bit, quite, rather, pretty

  43. He said, “I have completed the report.” → He said that he ___ the report.

    Правильный ответ: had completed

  44. He is said ___ a genius in mathematics.

    Правильный ответ: to be

  45. Match the sentence halves. If you use a play on words,

    Правильный ответ: you make a type of joke with a word which has two meanings.

  46. Choose the correct ending: Jane had finished washing up ___ .

    Правильный ответ: by that time

  47. Complete the sentence with the correct form of the word in capitals: James soon got over the physical effects of the accident, but the ___ effects lasted much longer. PSYCHOLOGY

    Правильный ответ: psychological

  48. Point to the right word: You ___ pay to get in the library.

    Правильный ответ: don’t have to

  49. Complete the gap with a suitable form: Everyone told me it was a really great show. I wish I ___ some tickets!

    Правильный ответ: had bought

  50. Choose the right form of the verb: She ___ that piece for three hours and she still can’t play it!

    Правильный ответ: has been practising