Ustazdyq

Английский язык: ГАШ

146 вопросов · Страница 3 из 3

  1. Закончите предложение: When you unplug the TV, it _______.

    Правильный ответ: turns off

  2. Выберите предложение с герундием:

    Правильный ответ: She enjoys cooking.

  3. Переведите в косвенную речь: Sue asked “Did you see a bear behind the tree?”

    Правильный ответ: Sue asked if I had seen a bear behind the tree.

  4. He's a very ____ man. He's travelled all around the world.

    Правильный ответ: interesting

  5. _____was surprised when he confessed his love. We didn't expect it.

    Правильный ответ: Everyone

  6. Choose the correct answer: Didar didn’t understand the teacher’s question. He looked ________.

    Правильный ответ: puzzled

  7. Choose the correct option to complete the following sentences. Our team __________________ lose.

    Правильный ответ: are playing badly and will probably

  8. Fill in the correct form. He ____ us to go out in the boat yesterday, because a strong wind ____.

    Правильный ответ: did not allow, was blowing

  9. Choose the correct answer. ______ you open the window a bit, please?

    Правильный ответ: Could

  10. Choose the correct answer: I am awfully sorry ____________ you in this stupid way.

    Правильный ответ: to be bothered

  11. Choose the correct answer: Judging from the books and papers on his desk he must _____ since they left him in the morning.

    Правильный ответ: have been working

  12. Choose the correct preposition for the phrasal verb in the sentence: My little brother turned … me because he had troubles with his assighment.

    Правильный ответ: to

  13. Choose the correct quantifier to complete the sentence: "She ate _____ of the cake."

    Правильный ответ: all and

  14. Change this direct speech into reported speech: “Do your homework!”

    Правильный ответ: She told me to do my homework.

  15. Choose correct option. I look _____ my friend’s dog when she is away.

    Правильный ответ: after

  16. Turn into direct speech: “ She said she couldn’t remember my name”

    Правильный ответ: I can’t remember your name

  17. Choose the right answer: If you walk out in the rain, you ____ wet.

    Правильный ответ: get

  18. Choose the right phrase to complete the sentence: She spoke _____ she were the queen of England.

    Правильный ответ: like

  19. Rewrite the sentence using the appropriate linker: "He wanted to go to the party, he had to finish his work first."

    Правильный ответ: He wanted to go to the party, so he had to finish his work first.

  20. Complete the sentence using a relative pronoun. The thing ___ characterizes her stories is the clever plots,____ always have a surprising twist at the end.

    Правильный ответ: which,which

  21. An abstract noun is:

    Правильный ответ: A noun that refers to feelings, concepts, ideals, and qualities.

  22. Choose the best answer Let's ask Askar. He___ probably___ the answer.

    Правильный ответ: will know

  23. Choose the appropriate options to complete the sentences According to the studies, dolphins, whales and ___ other sea creatures use highly sophisticated navigation systems.

    Правильный ответ: many

  24. Choose the correct answer. Didar didn’t understand the teacher’s question. He looked ________.

    Правильный ответ: puzzled

  25. A compound noun is

    Правильный ответ: a noun made from at least two words.

  26. Choose the correct answer. He is a man of _____.

    Правильный ответ: strength

  27. Change into passive “Women send thousands of emails to the star every month”

    Правильный ответ: Thousands of emails are sent to the star.

  28. Choose the right answer: If I exercise daily, I _____ fit.

    Правильный ответ: will become

  29. Найдите лишнее слово:

    Правильный ответ: detective

  30. Герундий является подлежащим в предложении:

    Правильный ответ: Working with children is very interesting.

  31. Найдите вопрос в страдательном залоге: Ask about the telephone.

    Правильный ответ: When was the telephone invented?

  32. Составьте предложение с правильным порядком слов: He / for / late / always / is / the lecture.

    Правильный ответ: He is always late for the lecture.

  33. Дополните предложение I wanted some cake, but there was ___ left.

    Правильный ответ: none

  34. Найдите правильный вариант слова: The driver of the car was … injured.

    Правильный ответ: seriously

  35. Дополните предложение: — The phone’s ringing. — Oh, I___________ it.

    Правильный ответ: will answer

  36. Дополните предложение в Present Simple: … your sister … tennis well?

    Правильный ответ: Does / play

  37. Выберите правильный вариант предлога: My brother gave ___ smoking two years ago.

    Правильный ответ: up

  38. Please don’t make so much noise. Children _____.

    Правильный ответ: are sleeping

  39. Закончите предложение: The train___ Plymouth at 11.30 and ____ at 14.45.

    Правильный ответ: leaves

  40. Закончите предложение словами из скобок: I am very pleased to meet Kairat again after such a long time. (I / not / see / him for ten years).

    Правильный ответ: I haven’t seen him for ten years.

  41. Выберите правильный вариант предлога: I ran _______ my old school teacher at the park yesterday.

    Правильный ответ: across

  42. Выберите правильный вариант местоимения: It’ not save to leave young children alone as they may hurt ____.

    Правильный ответ: themselves

  43. Выберите верный вариант: We don’t eat _____ plums. We prefer peaches instead.

    Правильный ответ: too many

  44. Замените фразовый глагол «Turn down.» эквивалентом:

    Правильный ответ: Reduce.

  45. Замените фразовый глагол «To drop out» эквивалентом:

    Правильный ответ: To stop taking part in something.

  46. Закончите предложение: Mum always makes us … the washing –up after lunch.

    Правильный ответ: do