Ustazdyq

Английский язык: ЕНТ

693 вопроса · Страница 4 из 14

  1. The Tense of the verb in the sentence Experts are worried about this growing trend.

    Правильный ответ: Present Simple Passive

  2. The sentence in Present Perfect Tense

    Правильный ответ: I have already been to China.

  3. The verb with the similar meaning "to go on"

    Правильный ответ: to continue

  4. The right variant of time «It's a quarter to nine.»

    Правильный ответ: 08:45

  5. Affirmative sentence

    Правильный ответ: Sue is having a party tonight.

  6. Put an appropriate preposition I have difficulties ... translating from Russian into English.

    Правильный ответ: with

  7. The correct variant There isn't enough time...all the things I'd like to.

    Правильный ответ: to do

  8. Correct order of adverb

    Правильный ответ: He played well yesterday.

  9. Match the sentences with their types.

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Complex ObjectWe didn’t expect him to lose the game.
    Complex SubjectHe is said to resemble me.
  10. Correct usage of -ing, -ed adjectives

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Adjective describing what something is likeThe scenery was really exciting.
    Adjective describing a person’s feelingSam was excited by the birthday present.
  11. Match the words according to their descriptions

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Lobbythe large area near the entrance just when you walk into a hotel.
    Viewwhat you can see from the hotel window: the land, sea, mountains, etc.
  12. Match the following idioms with the correct definition.

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    The apple of one’s eyeSomeone who you are extremely fond of
    An early birdSomeone who likes to get up early
  13. Match the sentences with modal verbs with their functions

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    PossibilityHe could have hit her.
    ProhibitionYou may not talk in the library.
  14. The appropriate form(s) of verbs …..hotel, we looked for somewhere to have dinner.

    Правильный ответ: Having found; After finding

  15. Complete the English proverb "There is no ... like home."

    Правильный ответ: place

  16. The pronoun(s) which can be used in Complex Oblect

    Правильный ответ: me; them; you

  17. The correct writing(s) of the year Dragonflies appeared...... years ago.

    Правильный ответ: three hundred and twenty million

  18. The correct sentence(s) in Reported speech

    Правильный ответ: The police officer stopped us and asked us where we were going.; My aunt asked me where I had bought my dress.

  19. Comparative adjective

    Правильный ответ: more beautiful

  20. The correct Conditional I

    Правильный ответ: Will you call me if I give you my phone number?

  21. The form of Zero Conditional If+ Present Simple, ...

    Правильный ответ: Present Simple

  22. The correct verb form If I ... the answer, I would tell you.

    Правильный ответ: knew

  23. The appropriate variant Disneyland is... Walt Disney.

    Правильный ответ: a creation of

  24. The appropriate interrogative variant of the sentence

    Правильный ответ: Two men were travelling in a very wild part of America, weren't they?

  25. The appropriate form of the verbs I... nervous in the plane as I ... before.

    Правильный ответ: was/had never flown

  26. The word which is used as a noun and a verb

    Правильный ответ: list

  27. The appropriate variant Do you know where ...?

    Правильный ответ: Tom has gone

  28. The right answer America is called "melting pot" because the ....

    Правильный ответ: people of America are of many different nationalities

  29. The sentence with meaning "what happened in the past"

    Правильный ответ: I used to live in Karaganda.

  30. The right order of the sentence

    Правильный ответ: My sister is likely to spend her holiday in Australia.

  31. The correct form of the verb in the sentence Oh, no! The refrigerator is almost empty. My children _______ everything I bought yesterday.

    Правильный ответ: have eaten

  32. The word which has different plural form

    Правильный ответ: Ox

  33. Complete the sentence according to the text When technologies haven't been so developed people used....

    Правильный ответ: post-offices, libraries

  34. Complete the sentence according to the text Some people are against some modern inventions, as they miss....

    Правильный ответ: face to face relationships

  35. Use the right tenses King Minos ____(to be) very sick. His condition _____(to get) worse. He _____ (have) three sons.

    Правильный ответ: was/was getting/had

  36. Match the questions with their types.

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    1. Complex SubjectMike proved to be our close friend.
    2. Complex ObjectWe know him to speak Spanish well.
  37. Correct usage of -ing, -ed adjectives

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    1. Adjective describing the thingThat professor’s lessons are quite boring.
    2. Adjective describing a feelingThe lesson was difficult. The students were confused.
  38. Match the words according to their descriptions

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    1. Lobbythe large area near the entrance just when you walk into a hotel.
    2. Viewwhat you can see from the hotel window: the land, sea, mountains, etc
  39. Match the following idioms with the correct definition.

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    1. The apple of one’s eyeSomeone who you are extremely fond of
    2. An early birdSomeone who likes to get up early
  40. Match the sentences with modal verbs with their functions

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    1. PossibilityHe could have hit her.
    2. ProhibitionYou may not talk in the library
  41. Compound noun(s)

    Правильный ответ: bookshelf; bedroom; rainbow

  42. The sentence(s) with the subject pronoun

    Правильный ответ: I am in Aktobe.; She is kind.; We are friendly.

  43. Synonym(s) to the verb "request"

    Правильный ответ: ask

  44. The correct verb(s) in the sentence In my childhood I ... to play chess.

    Правильный ответ: used; didn't use

  45. The reflexive pronoun "myself" isn't used after the verb(s)

    Правильный ответ: wash; dress

  46. Plural form of the noun in Possessive Case

    Правильный ответ: children's toys

  47. Correct pronoun ... is in Scotland.

    Правильный ответ: he

  48. The letter "a" is read differently

    Правильный ответ: hat

  49. The ordinal numeral

    Правильный ответ: the fifth wheel

  50. Correct phrasal verb I... with all my cousins.

    Правильный ответ: get on well