Ustazdyq

Английский язык: ЕНТ

693 вопроса · Страница 14 из 14

  1. Complete the sentence correctly American people celebrate Thanksgiving Day in ... .

    Правильный ответ: November

  2. The correct preposition “round ... lessons”

    Правильный ответ: up

  3. Complete disjunctive question He is late, … he?

    Правильный ответ: Isn't

  4. According to the text The sun never shines on the Wall Street because there ... .

    Правильный ответ: are too tall buildings

  5. Adults' role in preventing shyness is described in the ... paragraph.

    Правильный ответ: third

  6. What is another word for a hurricane?

    Правильный ответ: typhoon

  7. A kind of man who does not like spending money

    Правильный ответ: mean

  8. Read the direct question. Choose the correct reported question form. Alice asked: “Will he participate in the quiz competition?”

    Правильный ответ: She asked me if he would participate in a quiz competition.

  9. Complete the sentence according to the text Some people are against some modern inventions, as they miss ... .

    Правильный ответ: face to face relationships

  10. A «babe in the woods» means

    Правильный ответ: Someone who is innocent

  11. About an hour later , the conductor began ___

    Правильный ответ: To check the tickets

  12. The right variant: She had to bring ___ the children by herself.

    Правильный ответ: up

  13. Find the synonym of the underlined word: If you never do any work, you will only have yourself to blame when you cannot comfortable.

    Правильный ответ: accuse

  14. The right variant: ___ weather was rainy and we made __ bet weather you would come.

    Правильный ответ: the/a

  15. Choose the right variant: I’m going to wait ___ it stops raining.

    Правильный ответ: till

  16. The correct sentence in conditional sentence: If he ___ in Tokyo he ___ us.

    Правильный ответ: were/would visit

  17. People go to the tomb of the Unknown Solider to stand in silence for a minute to honor the memory of those who ___ in wars.

    Правильный ответ: were killed

  18. Julia continued, «You said ____ »:

    Правильный ответ: You had been here before

  19. The old man bought a ticket ____

    Правильный ответ: Before he got on the train

  20. The right variant: When I ___ home, my mother ___ me that my friend ___ me an hour before

    Правильный ответ: cаme/ told/ had called

  21. Complete the sentence: They have to ask somebody else to help them, ___?

    Правильный ответ: do they

  22. She has lived in Moscow for 20 years. -_______.

    Правильный ответ: So have I

  23. How many books are they?

    Правильный ответ: There are eight

  24. Find the antonym of the following words written in capitals: Our farm is in the COUNTRY.

    Правильный ответ: town

  25. Find the appropriate questions for the following answers. He has a great knowledge of the English history.

    Правильный ответ: What kind of knowledge does he have?

  26. While there is ___ there is hope.

    Правильный ответ: life

  27. What places of internet did you visit when you were in England?

    Правильный ответ: I visited museum, theatres, libraries.

  28. The old man still looked worried because

    Правильный ответ: He forgot where he was going

  29. Which of the following is right?

    Правильный ответ: The old man didn’t find his ticket

  30. The same as “ tusk ”

    Правильный ответ: fang

  31. The conductor told the old man that he didn’t need to buy another ticket because _____

    Правильный ответ: He believed the old man

  32. “un-“ goes with…

    Правильный ответ: familiar; likely; Was,were

  33. Correct Reported Speech ‘Don’t drink plenty of water’ , he said to me.

    Правильный ответ: He told me not to drink plenty of water.

  34. Match the sentences with modal verbs with their functions

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    1. PossibilityHe could have hit her.
    2. ProhibitionI must cut down on fats.
  35. Prepositional phrase(s)

    Правильный ответ: I can’t speak to you at the moment.; We were tired of waiting, so in the end we went home.; They are both in Holland on business.

  36. Which part of the sentence the word in bold is? To release something is to stop holdingit.

    Правильный ответ: Subject

  37. The right variant to the sentence according to the text New technologies have spread... years.

    Правильный ответ: over the past fifteen

  38. The right variant to the sentence according to the text ㅤ…brought us much comfort in our everyday life.

    Правильный ответ: Modern inventions

  39. Complete the sentence according to the text Technology ... can be negative and positive.

    Правильный ответ: impact

  40. A suitable adjective ... statues of people were made in a different place.

    Правильный ответ: enormous

  41. Correct question for There was an environmental disaster on the island.

    Правильный ответ: Was there an environmental disaster on the island?

  42. According to the text Masha entered village houses... .

    Правильный ответ: while people were praying

  43. The right word according to the text She stayed with the... sharing food and shelter with them.

    Правильный ответ: wolves