Ustazdyq

Английский язык: ЕНТ

693 вопроса · Страница 3 из 14

  1. The bold idiom in the sentence. "He must be dog tired" means

    Правильный ответ: He must be very tired.

  2. The word "release" means

    Правильный ответ: divide something

  3. The meaning of the word "official" (adj)

    Правильный ответ: formal

  4. Synonym of "to encourage"

    Правильный ответ: motivate

  5. The definition of the word "vast"

    Правильный ответ: very large and wide

  6. The formation of Present Perfect Progressive Tense

    Правильный ответ: Have/has + been + V(ing)

  7. The correct idiom. A ticket for a sports game that you can use again if rain stops the game.

    Правильный ответ: rain check

  8. Complete the idiom. "have good... for music"

    Правильный ответ: ear

  9. The antonym of "similar"

    Правильный ответ: common

  10. Choose the right word: Ancient astronomers tried to _______ the merkhet for a long time.

    Правильный ответ: align

  11. The correct variant Yesterday she... in London.

    Правильный ответ: was

  12. The correct collocation Do the test carefully, try not to make …

    Правильный ответ: mistakes

  13. The correct collocation Make... you got the keys, before you get out.

    Правильный ответ: sure

  14. Sentence with conjunction

    Правильный ответ: What job would you like to do when you are getting old?

  15. Present passive Flowers... grown in our garden.

    Правильный ответ: are

  16. Match the sentence with the same meaning:

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    The weather will be nice tomorrow. We'll go to the mountains.If the weather is nice, we'll go to the mountains
    The weather is terrible. So, we won't go out.If the weather is terrible, we won't go out.
  17. Match the columns:

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Listen! Somebody is playing the piano in the house.indefinite pronoun
    What is your favourite subject at school?interrogative pronoun
  18. Match the columns:

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    A person who doesn't like junk food prefer to have...... fat-free snacks.
    When a man is about 40 years old we call him ...a middle-aged man.
  19. Match the beginning of the sentences (1-5) to their endings (A-E):

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Lara insistedon donating huge amounts to charity.
    Dad allowedme to use his car.
  20. The correct sentence(s)

    Правильный ответ: Aizada is working now.; Ernur came back yesterday.; I am exhausted because I've been working all day.

  21. The correct form(s) of the verb. Her cousin sister... a small girl.

    Правильный ответ: looks like; looked like

  22. The right plural form(s) of noun(s). There are good...in our university.

    Правильный ответ: libraries; canteens; laboratories

  23. The correct form(s) of the verb in the sentence. Aidoss... the work of two people.

    Правильный ответ: has done; will do; did

  24. Definition of "have a sweet tooth"

    Правильный ответ: to enjoy eating sweet food

  25. The same meaning of this sentence: My brother does not eat meat.

    Правильный ответ: He is a vegetarian.

  26. The noun

    Правильный ответ: truth

  27. The form of the verb in Passive Voice. The house ….

    Правильный ответ: is being built

  28. The comparative adjective

    Правильный ответ: older

  29. The sentence in Past Continuous Tense

    Правильный ответ: She was writing a letter at 70'clock last night.

  30. The possessive case

    Правильный ответ: boy's game

  31. The correct sentence with meaning "what happened in the past"

    Правильный ответ: I used to play tennis when I was fourteen.

  32. The sentence with Complex Object

    Правильный ответ: My cousin would like me to visit her.

  33. The appropriate variant Sarah said that ... to buy a new house.

    Правильный ответ: they were going

  34. Appropriate variant The Republic of Kazakhstan got its ... on December 16, 1991.

    Правильный ответ: independence

  35. Replace the verb in bold with the correct phrasal verb The story she told you wasn't true. She invented it.

    Правильный ответ: made it up

  36. The correct question

    Правильный ответ: What was Mark Twain famous for?

  37. The correct adverb

    Правильный ответ: relatively

  38. The noun

    Правильный ответ: courage

  39. Complete the proverb The grass is always greener on the other side of the

    Правильный ответ: fence

  40. The correct verb in Complex Object We saw you ... the street.

    Правильный ответ: crossing

  41. The correct negative sentence

    Правильный ответ: He didn't use to see him often.

  42. The correct variant Shakespeare founded a ... in the centre of London.

    Правильный ответ: The Globe Theatre

  43. The correct variant

    Правильный ответ: many deer

  44. The definite article is not used with the names of

    Правильный ответ: lakes

  45. The sentence with the correct word order

    Правильный ответ: After a time somebody turned a key in the door.

  46. The right statement according to the text

    Правильный ответ: Teenagers are awake to chat during the night.

  47. The auxiliary verb of Past Simple

    Правильный ответ: did

  48. The right statement according to the text

    Правильный ответ: One third of the students cannot work to their full capacity.

  49. The appropriate title for the text

    Правильный ответ: FOMO

  50. The definition of FOMO is described in the

    Правильный ответ: first paragraph