Ustazdyq

Английский язык: ЕНТ

693 вопроса · Страница 5 из 14

  1. The sentence with the correct verb form J.R.R. Tolkien (work) hard and finally (achieve) a first-class degree in June 1915.

    Правильный ответ: worked, achieved

  2. The verb in the sentence with the similar meaning My Mum sang me songs every night when I was young. My Mum... sing me songs in my childhood.

    Правильный ответ: used to

  3. The sentence with the correct word order

    Правильный ответ: I liked this novel very much.

  4. Correct verb forms If you... time this week, we... to the opera.

    Правильный ответ: had, will go

  5. Complete the sentence Ottawa is the capital of....

    Правильный ответ: Canada

  6. Correct sentence in Direct Speech The teacher wanted to know when Ramina had come there.

    Правильный ответ: "When did Ramina come here?" asked the teacher.

  7. The sentence with an uncountable noun Where is my...? I can't see it.

    Правильный ответ: luggage

  8. Correct infinitive Mom didn't want my sister... him.

    Правильный ответ: to marry

  9. Complete the sentence with the appropriate word Some people start full-time... at the age of 16.

    Правильный ответ: employment

  10. The correct sentence with Complex Object

    Правильный ответ: I want this work to be done.

  11. Subjunctive Mood I wish you... this dress yesterday.

    Правильный ответ: had bought

  12. The correct sentence with Complex Object Our test results were poor. We... to rewrite the test.

    Правильный ответ: were made

  13. Correct interrogative pronoun ... saw Nick yesterday?

    Правильный ответ: Who

  14. The appropriate variant of the Indefinite Pronoun "Do you know... in London?" "Yes, a few people."

    Правильный ответ: anybody

  15. The correct variant to make a sentence Mum... arrive home before midnight.

    Правильный ответ: would like him to

  16. Present Simple for laws of nature

    Правильный ответ: Water boils at 100°C.

  17. Impersonal passive construction

    Правильный ответ: It is expected that he will win the contest.

  18. The right variant of interrogative sentence

    Правильный ответ: How long have you been studying French?

  19. The correct construction It was ___ nice weather ___ we spent the whole day on the beach.

    Правильный ответ: such, that

  20. The right statement according to the text

    Правильный ответ: A person is able to overcome shyness.

  21. The appropriate title for the text

    Правильный ответ: Shyness can be overcome

  22. Adults' role in preventing shyness is described in the... paragraph.

    Правильный ответ: third

  23. The meaning of the phrase according to the text achieve a target

    Правильный ответ: reach a goal

  24. Match the sentence with the same meaning

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    A) The weather will be nice tomorrow. We'll go to the mountains.If the weather is nice, we'll go to the mountains.
    B) The weather is terrible. So, we won't go out.If the weather wasn't terrible, we would go out.
  25. Match appropriate Subject questions

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    A) Whathappened yesterday?
    B) Whospeaks Brazilian?
  26. Match the correct quantifier to the sentence

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    A) These games take up ... of computer's memory.a great deal
    B) ... my friends don't play computer games.a couple of
  27. Match the suitable modal verbs

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    A) Do you want me to go to the theatre with you?shall
    B) The students were allowed to use calculators during the test.could
  28. Match the words to make a correct collocation

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    A) aska question
    B) tella secret
  29. The correct form(s) of the verb Aigul told me that her new job ... very interesting.

    Правильный ответ: had been; was

  30. The correct variant(s) If... him, I... invite him to the party.

    Правильный ответ: see, will; saw, wouldn't; saw, would

  31. Irregular Adjective(s)

    Правильный ответ: good; bad

  32. Article "the" is used with the names of

    Правильный ответ: states; galleries; towns

  33. Correct sentence(s) in Reported Speech Omar says: "I have lost my dog".

    Правильный ответ: Omar says he has lost his dog.; Omar says that he has lost his dog.

  34. The meaning of the idiom "under the weather"

    Правильный ответ: feel not well

  35. The appropriate variant Gary is always in the kitchen. He enjoys....

    Правильный ответ: cooking

  36. The odd verb

    Правильный ответ: stand

  37. Comparative adjective

    Правильный ответ: more beautiful

  38. The sentence with Complex object

    Правильный ответ: I want you to help me.

  39. The form of Zero Conditional: If+Present Simple, ...

    Правильный ответ: Present Simple

  40. The word "now" in Reported speech changes into

    Правильный ответ: then

  41. The appropriate variant Disneyland is... Walt Disney.

    Правильный ответ: a creation of

  42. The odd word

    Правильный ответ: suffering

  43. The appropriate form of the verbs: I... nervous in the plane as I ... before.

    Правильный ответ: was/had never flown

  44. The word which is used as countable and uncountable noun

    Правильный ответ: glass

  45. The appropriate variant: If Rachel worked harder, she ...even better at her studies.

    Правильный ответ: might do

  46. The sentence with the correct word order

    Правильный ответ: If only he wouldn't keep me upsetting.

  47. The country that is often called the "Land of the Maple Leaf""

    Правильный ответ: Canada

  48. The definite article is not used with

    Правильный ответ: lakes

  49. The correct degree of the adjective in the sentence: Youth clubs and centres are... types of Youth Service.

    Правильный ответ: the most common

  50. The appropriate variant of the verb: It's warm. You'd better... off your jacket.

    Правильный ответ: take