Ustazdyq

Английский язык: ЕНТ

693 вопроса · Страница 2 из 14

  1. A compound word

    Правильный ответ: home-produced

  2. The appropriate variant Ann is a vegetarian. She stopped eating....

    Правильный ответ: meat

  3. Complete the proverb "Good fences make...."

    Правильный ответ: good neighbours

  4. The correct form of the verb When my parents... my new address they were so worried about me.

    Правильный ответ: found out

  5. "to get along with smb." means

    Правильный ответ: to be friendly with smb.

  6. The correct preposition The majority rely... their home environment as a place of security.

    Правильный ответ: upon

  7. The correct variant The child was made to bed at 9 p.m.

    Правильный ответ: to go

  8. Read the text and find the true statement I spent my last summer holiday in a summer camp. The camp was in themountains and it was fantastic. Every morning I woke up and enjoyed fresh air.After we made our beds, we did s…

    Правильный ответ: The boy's summer holiday was fantastic.

  9. Adjective forming suffix

    Правильный ответ: -ful

  10. Complete the sentence First you take two pieces of bread and spread peanut butter...them.

    Правильный ответ: on

  11. Complete the sentence with appropriate phrase If you are looking around for a new job, you are

    Правильный ответ: trying to find a new job

  12. Express in one word medicine or remedies made from herbs and plants

    Правильный ответ: herbalism

  13. The idiom to the definition "cost a lot of money"

    Правильный ответ: cost the earth

  14. The word "release" means

    Правильный ответ: make something available

  15. "to read something quickly" means

    Правильный ответ: to look through

  16. Paraphrase "a sudden shaking movement of the ground"

    Правильный ответ: earthquake

  17. "to dwell in" means

    Правильный ответ: to inhabit

  18. Choose the correct form of the verb: How long … in the rain before Patrick picked you up from the bus stop?

    Правильный ответ: had you been standing

  19. Переведите предложение в Personal Passive construction: It is said that the company is losing a lot of money.

    Правильный ответ: The company is said to be losing a lot of money.

  20. Переведите предложение в Personal Passive construction: It is thought that time travel is possible.

    Правильный ответ: Time travel is thought to be possible.

  21. Перепишите предложение, сделав его Cleft sentence. Check your equipment before you give your presentation.

    Правильный ответ: What you need to do at first is to check your equipment.

  22. Укажите верный вариант употребления глагола: My mother was the first person ___ me on my birthday.

    Правильный ответ: to congratulate

  23. Match the columns

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Listen! Somebody is playing the piano in the house.indefinite pronoun
    What is your favourite subject at school?interrogative pronoun
  24. Match the columns

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    She has no... with my questionconcern
    My relationship with... is wonderful.Arman
  25. Match the modal verbs in bold (1-5) to their meanings (A-E):

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    They have to tell the truth.It's necessary to tell the truth.
    They must have told the truth.I'm sure they told the truth.
  26. Fill in the gaps (1-5) with the prepositions (A-E):

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Thanks her determination, they could raise $3000 for charity.to
    Kanat is very dissatisfied his performance during the game.with
  27. Fill in the gaps (1-5) with the appropriate conjunctions (A-E):

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    It was a great play; _______ it didn't get very good reviews.however
    No one knows ____ the experiment failed.the reason why
  28. The correct form(s) of the verb in the sentence Aidoss... the work of two people.

    Правильный ответ: has done; did; will do

  29. The correct variant(s) On Monday I shall have to take ... expensive ticket ... Spain... Australia.

    Правильный ответ: an, from, to

  30. The synonym(s) of "to care of somebody"

    Правильный ответ: to look after; to take care of

  31. The antonym(s) of belief

    Правильный ответ: distrust; mistrust

  32. The correct form of a noun. Squirrels eat a lot of....

    Правильный ответ: nuts

  33. "to dwell in" means

    Правильный ответ: to inhabit

  34. Relative clause

    Правильный ответ: where

  35. The reflexive pronoun

    Правильный ответ: themselves

  36. The adjective

    Правильный ответ: happy

  37. Gerund is used after the verb

    Правильный ответ: give up

  38. Paraphrase the sentence. "Yesterday I called on my granny" means

    Правильный ответ: I visited granny yesterday.

  39. The suitable word. In our city you can ... a taxi.

    Правильный ответ: hire

  40. "to assimilate" means

    Правильный ответ: to become part of another social group

  41. Complete the sentence. March is ... and ... than February.

    Правильный ответ: longer/ warmer

  42. The suffix "-ous" forms the adjective from the word

    Правильный ответ: hazard

  43. The correct preposition. Doctors look _____ sick people.

    Правильный ответ: after

  44. The interrogative pronoun

    Правильный ответ: who

  45. The correct possessive case. She is fond of... and can sit up late playing the piano.

    Правильный ответ: Tchaikovsky's music

  46. The correct preposition. The majority rely... their home environment as a place of security.

    Правильный ответ: upon

  47. Read the text and find the false statement. Margaret Thatcher. Margaret Thatcher was the first woman Prime Minister in Europe. She was born in a small English town in 1925. Her father was a grocer. Margaret worked hard a…

    Правильный ответ: Margaret Thatcher didn't love politics.

  48. Relative clause. This is the place... I was born.

    Правильный ответ: where

  49. Complete the sentence using indefinite pronoun. I don't want...to drink. I am not thirsty.

    Правильный ответ: anything

  50. The correct idiom. If a person is, he does not feel well.

    Правильный ответ: under the weather