Ustazdyq

Английский язык: ЕНТ

693 вопроса · Страница 11 из 14

  1. Noun forming suffix

    Правильный ответ: -ment

  2. The suitable word(s) to the theme “Equipment”

    Правильный ответ: scissors; helmet

  3. Uncountable noun(s )

    Правильный ответ: knowledge; justice

  4. The similar meaning to the verb “ring”

    Правильный ответ: go off

  5. The correct articles Doctors say that ... walkman is especially dangerous for ... health.

    Правильный ответ: -/-

  6. The name of the famous person He is a famous creator of animated cartoon films about Mickey Mouse.

    Правильный ответ: Disney

  7. Choose the correct definition of the word “argument”.

    Правильный ответ: Usually a main idea which is called “a claim” or “a thesis statement” that is supported with certain evidence.

  8. The correct order in the sentence

    Правильный ответ: It is difficult for me to read English texts.

  9. Complete the sentence Sydney Opera House is ... internationally recognized World Heritage site.

    Правильный ответ: An

  10. The correct verb form She’s tired because she ... all day.

    Правильный ответ: has been working

  11. Find the idiom

    Правильный ответ: This center will cost the earth.

  12. According to the text Historians and archaeologists argue how ...

    Правильный ответ: the statues appeared at the island

  13. Mark the sentence with passive voice.

    Правильный ответ: The word ‘hurricane’ is used in the Americas

  14. The right variant to the sentence according to the text New technologies have spread ... years.

    Правильный ответ: over the past fifteen

  15. The main idea of the text

    Правильный ответ: Financial Life is concentrated in Wall Street.

  16. Similar meaning of “ forest ”

    Правильный ответ: wood

  17. The appropriate title for the text

    Правильный ответ: Shyness can be overcome

  18. Prefix with the meaning ‘before’

    Правильный ответ: pre-

  19. Possessive adjective

    Правильный ответ: Their car is new.

  20. Compound noun(s)

    Правильный ответ: masterpiece; plotline

  21. Definition “ to look after ”

    Правильный ответ: take care of

  22. Mark “true” or “false”.

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    A) trueThe next sentence is an example of a cleft sentence: "They felt that it was their chance."
    B) falseThe next sentence is an example of a cleft sentence: "The person who I told everything was my sister."
  23. Use too much/many , very, as superlative adjective

    Правильный ответ: She is very generous – she always tips the waiters; The sofa takes up too much space. Let’s buy a smaller one; This trousers are too small

  24. The correct variant(s) ______there a Christmas tree in the hall? Yes, there___

    Правильный ответ: Was, was; Is, is

  25. Prepositional phrase(s)

    Правильный ответ: I can’t speak to you at the moment.; We were tired of waiting, so in the end we went home.; They are both in Holland on business.

  26. “un-“ goes with…

    Правильный ответ: familiar; likely; willing

  27. That pen isn’t ___. ___ is a green one.

    Правильный ответ: mine/mine

  28. The right variant of pronoun When my friend arrived ... was having dinner.

    Правильный ответ: I

  29. The adjective

    Правильный ответ: Happy

  30. The correct variant

    Правильный ответ: I never used to read English books in original.

  31. Choose the correct option to complete the sentence. He cannot help us with lifting things. He has____

    Правильный ответ: a backache

  32. Conditional sentence If you ..., you ... a good time.

    Правильный ответ: come/will have

  33. The appropriate verb form in the sentence The dictation ... the day before was correct

    Правильный ответ: written

  34. Affirmative sentence

    Правильный ответ: It’s an interesting book.

  35. Name the invention «to store and organize information electronically»

    Правильный ответ: E-books

  36. The phrasal verb «to look like» means

    Правильный ответ: To resemble

  37. The word "now" in Reported speech changes into

    Правильный ответ: then

  38. Fill in the gap with the corresponding word. Some migrations are _______, and others are voluntary.

    Правильный ответ: enforced

  39. The right statement according to the text

    Правильный ответ: A person is able to overcome shyness.

  40. Choose the appropriate indefinite pronoun. There are … pictures in the book.

    Правильный ответ: some

  41. Complete the sentence. Azamat used … a lot of black coffee when he was at unifersity.

    Правильный ответ: to drink

  42. The letter "e" is in the third syllable.

    Правильный ответ: her

  43. Find the correct spelling. 4/6

    Правильный ответ: four over sixths

  44. The right variant Home ... home.

    Правильный ответ: sweet

  45. The meaning of the phrase according to the text achieve a target

    Правильный ответ: reach a goal

  46. Choose the best headline for Paragraph 3.

    Правильный ответ: The effects of hurricanes.

  47. The correct verb There … a book and five notebooks on my table.

    Правильный ответ: is

  48. The correct variant The weather is not ______ it was yesterday.

    Правильный ответ: as cold as

  49. Indicate which future tense is in the past tense form in the structure below. Should/would have done.

    Правильный ответ: The Future Perfect in the Past

  50. Complete the sentence below by adding the form of the adverb. She can run ... than me.

    Правильный ответ: more quickly