Ustazdyq

Английский язык: ЕНТ

693 вопроса · Страница 10 из 14

  1. Используйте верную форму глагола: He took his wallet and ___out for a walk.

    Правильный ответ: went

  2. Выберите верный вариант: Leonardo da Vinci designed a lot of machines, ___few were ever actually built.

    Правильный ответ: though

  3. Sentence with Gerund:

    Правильный ответ: My mum can’t stand wandering around crowded places.

  4. Choose the correct conjunction: … we had planned everything properly, a lot of things went wrong.

    Правильный ответ: Although

  5. Перепишите предложение, сделав его Cleft sentence. First of all we set our watches to local time.

    Правильный ответ: The first thing that we did was set our watches to local time.

  6. Перепишите предложение, сделав его Cleft sentence. Ancient Egyptians divided day time and nighttime stages into smaller units.

    Правильный ответ: It was ancient Egyptians who divided the time into smaller units.

  7. Укажите верный вариант употребления слова: There is no answer at the office. Let’s try ____ Roger’s mobile.

    Правильный ответ: calling

  8. Переведите предложение, употребляя структуру wishes: I forgot my wallet. I can’t buy anything.

    Правильный ответ: I wish I hadn’t forgotten my wallet.

  9. Find the cleft sentence:

    Правильный ответ: The place where you can see the Baiterek is Astana.

  10. Welles said later that he was amazed by people’s response to the play and added: ‘I don’t think we’ll choose anything like this again.’ The newsreader … .

    Правильный ответ: interrupted the music

  11. In the second newsflash, the reporter said that … .

    Правильный ответ: aliens had just landed on Earth

  12. The wrong statement:

    Правильный ответ: Some people couldn’t escape from the attack.

  13. Later Orson Welles said that he … .

    Правильный ответ: was stunned by what had happened

  14. The War of the Worlds was …

    Правильный ответ: a news programme

  15. Correct form of the verb If we ___ to deal with our problems, we ___ more confidence.

    Правильный ответ: learn; will gain

  16. Correct form of "used to" My parents... go to the theatre. Now they are theatre-goers.

    Правильный ответ: didn't use to

  17. Correct variant There aren't ...oranges in the fridge. There are only .... .

    Правильный ответ: many / a few

  18. The correct variants

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    It was a great even for those who took....part
    The concert of well-known British band took... in Astana.place
  19. Correct usage of the infinitive

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    to express specific preferenceThey would like to see the Louvre.
    to express purposeI went swimming to lose weight.
  20. Correct variant

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    -... Lena and Sam are expected to win.Both
    -Come on!... them have finished the project.Both
  21. Correct use of 3rd Conditional

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    If I had planned ahead, I probably would have joined you.imaginary situation
    If you hadn't been so stubborn, we wouldn't have had all this mess!critisizm
  22. The same meaning

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    People say that the prices went up a lot.The prices are said to have gone up a lot.
    My parents expect that I will get a better job.I am expected to get a better job.
  23. Закончите предложение: The President of the Republic of Kazakhstan shall be ... .

    Правильный ответ: the symbol and guarantor of the state power; not younger than forty years old; the head of the state

  24. Закончите предложение: The Republic of Kazakhstan shall have its state symbols: ...

    Правильный ответ: the flag; the anthem; the emblem

  25. Выберите правильные варианты предложений в Gerund:

    Правильный ответ: Do you mind me smoking?; I like driving.; We are worried about Jane working so hard.

  26. Выберите предложения в Present Perfect Passive:

    Правильный ответ: The children have been told about the party.; This programme has been watched by about thirty million people.

  27. Дополните предложение:All the tickets … .

    Правильный ответ: have been sold; were sold

  28. Noun(s) in the plural form.

    Правильный ответ: feet; teeth

  29. The singular possessive case(s). This is the ...

    Правильный ответ: teacher's task; doctor's prescription

  30. Match the columns:

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Children were allowed alone.to go to the cinema
    She seems... ever since she came here.to work at this problem
  31. A kind of man who does not like spending money

    Правильный ответ: mean

  32. The correct sentence with Infinitive

    Правильный ответ: I’m surprised to see you here.

  33. The correct Tense in Indirect Speech She knew they ... an active part in sports competitions.

    Правильный ответ: had taken

  34. The anthem of the USA …

    Правильный ответ: The Star Spangled Banner

  35. The correct sentence with Complex Object

    Правильный ответ: He wants you to go with him, but you don't want to go there.

  36. The similar meaning to the given sentence Mary visited her Granny two months ago.

    Правильный ответ: Granny was seen by Mary two months ago

  37. "Last week" in Indirect Speech

    Правильный ответ: The previous week

  38. The correct form of the verb Mr. Brown stayed at his office very late because he ___ a lot of work to do.

    Правильный ответ: had

  39. The phrasal verb with the meaning "to appear"

    Правильный ответ: to turn up

  40. The right statement according to the text

    Правильный ответ: A person is able to overcome shyness.

  41. The appropriate title for the text

    Правильный ответ: Shyness саn be overcome

  42. The right statement according to the text

    Правильный ответ: A half of American people say they are shy.

  43. Adults' role in preventing shyness is described in the ... paragraph.

    Правильный ответ: second

  44. The main idea of the text

    Правильный ответ: There are still more questions about the moai.

  45. Identify the type of Conditional sentence “I get tired if I work too much”

    Правильный ответ: Zero Conditional

  46. Choose the right time expression My mom ______ helps me to focus on my school work.

    Правильный ответ: always

  47. Choose the name(s) of fish

    Правильный ответ: trout; carp; salmon

  48. “The” is used before:

    Правильный ответ: USA; Atlantic Ocean; Eiffel Tower

  49. Which part of the sentence the word in bold is ? To love is to believe.

    Правильный ответ: Subject

  50. The correct written fraction: ¾

    Правильный ответ: three quarters