Ustazdyq

Английский язык: ЕНТ

693 вопроса · Страница 12 из 14

  1. Fill in the gap with the corresponding word. Hurricanes are one of the most powerful natural______.

    Правильный ответ: hazards

  2. Find negative sentence: His grandfather used to read newspapers.

    Правильный ответ: His grandfather didn’t use to read newspapers

  3. The sentence with Participle I

    Правильный ответ: Dauletzhan hurt his leg playing football

  4. The appropriate Future Tense form People …much longer than now.

    Правильный ответ: will live

  5. Match the sentences with their types.

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    1. Complex ObjectWe didn’t expect him to lose the game.
    2. Complex SubjectHe is said to resemble me.
  6. Correct usage of -ing, -ed adjectives

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    1. Adjective describing what something is likeThe scenery was really exciting.
    2. Adjective describing a person’s feelingSam was excited by the birthday present.
  7. Match the sentences with modal verbs with their functions

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    1. PossibilityHe could have hit her.
    мYou may not talk in the library
  8. The form(s) of the verb “to be”

    Правильный ответ: is; are

  9. The preposition “at” is used for

    Правильный ответ: telling the time; the moment

  10. Gerund is used after the verb(s)

    Правильный ответ: love; adore

  11. Negative indefinite pronoun(s)

    Правильный ответ: nowhere; nothing

  12. Indefinite article

    Правильный ответ: She is … teacher.; There are …pens on the desk.; It’s … ball.

  13. I was ill and ___ go to school for some days.

    Правильный ответ: couldn’t

  14. The correct variant(s) of the word

    Правильный ответ: mouse; mice

  15. The correct variant The weather is not ___ it was yesterday.

    Правильный ответ: as cold as

  16. The correct variant: ___ can save the situation.

    Правильный ответ: Ten per cent

  17. Complete the sentence: I have ___ time than he does.

    Правильный ответ: less

  18. She decided ___ to Spain for her holidays.

    Правильный ответ: to be going

  19. The correct preposition to form a phrasal verb I can’t remember Tim’s address. I wrote it ... , but I can’t find it.

    Правильный ответ: down

  20. The right variant of the noun

    Правильный ответ: Advice

  21. The USA has the main … parties.

    Правильный ответ: 2

  22. The phrasal verb with the meaning "to appear"

    Правильный ответ: to turn up

  23. The appropriate word in the proverb “The early bird catches ... .”

    Правильный ответ: The worm

  24. The correct articles Doctors say that ... walkman is especially dangerous for ... health.

    Правильный ответ: -/-

  25. The suitable idiom with the word "ill"

    Правильный ответ: under the weather

  26. Choose the job for the definition. a person whose job is to help people who need it, especially elderly people

    Правильный ответ: Support worker

  27. Suitable preposition His works have been translated ... many languages.

    Правильный ответ: into

  28. What is another word for a hurricane?

    Правильный ответ: typhoon

  29. The correct variant The Royal Albert Hall in London isn’t … big as Barbican Concert Hall.

    Правильный ответ: as

  30. Apposition sentence

    Правильный ответ: This bag, the one at the back of the cabinet, actually belonged to Didar.

  31. Choose a right sentence containing an adverb of frequency

    Правильный ответ: She regularly sends a parcel by the post to Almaty.

  32. The correct phrasal verb Next week I'm going to France. I ... the journey.

    Правильный ответ: Look forward to

  33. Complete the sentence according to the text When technologies haven't been so developed people used ... .

    Правильный ответ: post-offices, libraries

  34. Fill in the gap with the corresponding word. Some migrations are _______, and others are voluntary.

    Правильный ответ: enforced

  35. According to the text, the Beaufort scale measures…

    Правильный ответ: the strength of a wind

  36. Appropriate variant to the sentence American law ... banks ... becoming too big.

    Правильный ответ: prevents, from

  37. The correct sentence

    Правильный ответ: Nurlan swims as fast as his brother Rustam.

  38. The correct answer It is difficult sometimes, but … doesn’t help.

    Правильный ответ: worrying

  39. The correct variant(s) ______there a Christmas tree in the hall? Yes, there___

    Правильный ответ: Was, was; Is, is

  40. Correct variant(s) There is a café…of the street.

    Правильный ответ: at the end

  41. Complete the sentence using the correct idiom or phrasal verb. Never _____ your dreams. They always come true.

    Правильный ответ: give up

  42. Appropriate articles in the sentence ... British Monarchy is certainly... oldest institution of government in the UK.

    Правильный ответ: the/the

  43. The correct sentence in Indirect Speech John says: “I was in Aktobe last year.”

    Правильный ответ: John says he was in Aktobe the year before.

  44. Read the text and complete the sentence Jonathan Swift, a famous English writer was travelling on horseback with a servant. It was raining and the roads were muddy. In the evening the two men came to an inn. Before going…

    Правильный ответ: it was raining

  45. The suitable word It is hard to believe, but I used ... very long skirts when I was a child.

    Правильный ответ: to wear

  46. Choose the correct option of modal verbs to complete the sentences. Students ____ leave the classroom before the bell rings.

    Правильный ответ: must not

  47. According to the text Historians and archaeologists argue how ...

    Правильный ответ: the statues appeared at the island

  48. The main idea of the text

    Правильный ответ: There аrе still more questions about the moai.

  49. Correct question for

    Правильный ответ: Was there an enviгonmental disaster on the island?

  50. Synonym for the word "ancestors"

    Правильный ответ: forefathers