Ustazdyq

Английский язык: ЕНТ

693 вопроса · Страница 13 из 14

  1. Match the words according to their descriptions

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    1. Receptionthe area in the hotel entrance where you can book rooms or ask questions.
    2. Balconyan area on the outside of a room with a railing (a guard or barrier) around it.
  2. A suitable adjective ... statues of people were made in a different place.

    Правильный ответ: enormous

  3. Correct usage of -ing, -ed adjectives

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    1. Adjective describing what something is likeThe scenery was really exciting.
    2. Adjective describing a person’s feelingSam was excited by the birthday present
  4. Match the following idioms with the correct definition.

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    1. a night owlsomeone who prefers to do things at night
    2. a couch potatosomeone who spends all their time in front of the TV
  5. Match the sentences with modal verbs with their functions

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    1. ObligationI have to reduce eating chocolate
    2. AbilityShe can dance well.
  6. The suitable word(s) to the theme “Furniture”

    Правильный ответ: chest of drawers; table

  7. Choose the name(s) of birds

    Правильный ответ: swallow; ostrich

  8. Uncountable noun(s)

    Правильный ответ: traffic; advice

  9. “The” is not used before:

    Правильный ответ: Wall Street; Balkhash

  10. The similar meaning to the verb “leave”

    Правильный ответ: get out of; go away; escape

  11. Correct determiner He takes his dog for a walk ... times a day.

    Правильный ответ: three

  12. A suitable adjective ... statues of people were made in a different place.

    Правильный ответ: enormous

  13. What is the opposite of forced?

    Правильный ответ: voluntary

  14. Сountable noun

    Правильный ответ: air

  15. The appropriate variant … British have tea with bread and butter and cakes at 5.

    Правильный ответ: An

  16. The reflexive pronoun

    Правильный ответ: them

  17. The sentence(s) in Passive Voice

    Правильный ответ: America was discovered by Christopher Columbus.; The least is said, the more is done.; Because of toothache I was taken to the dentist.

  18. The noun(s) with the ending “-es” in plural form

    Правильный ответ: hero; potato; flamingo

  19. Synonym for the word "ancestors"

    Правильный ответ: forefathers

  20. The right pronoun in Complex Object I don’t want…to marry him.

    Правильный ответ: her

  21. A pacifist is a person… believes that all wars are wrong.

    Правильный ответ: who

  22. A sentence with a compound adjective

    Правильный ответ: The film was slow-moving but interesting.

  23. The correct variant of the sentence If immigration wasn’t a possibility, we … .

    Правильный ответ: wouldn’t have so many job opportunities

  24. Modal for advice

    Правильный ответ: ought to

  25. The correct sentence in Complex Object

    Правильный ответ: Dad wanted me to help him in the garage.

  26. The USA has the main … parties.

    Правильный ответ: 2

  27. Right variant of preposition Kazakhstan is rich ... mineral resources.

    Правильный ответ: in

  28. Complete the sentence Someone suggested ________ on a trip.

    Правильный ответ: going

  29. The sentence with the same meaning «Japanese developed totally a new approach to garbage disposal.»

    Правильный ответ: Completely new approach of recycling the litter was invented in Japan.

  30. The correct Second Conditional sentence What would you do if you ... in a lift and it ... between the floors?

    Правильный ответ: were; stopped

  31. The correct numeral “774”

    Правильный ответ: seven hundred and seventy-four

  32. Choose the word with the correct spelling.

    Правильный ответ: Requirement

  33. The word “herbalism” means

    Правильный ответ: treatment with plant remedies

  34. According to the text The sun never shines on the Wall Street because there ... .

    Правильный ответ: are too tall buildings

  35. Complete the sentence according to the text When technologies haven't been so developed people used ... .

    Правильный ответ: post-offices, libraries

  36. Choose the best headline for Paragraph 2.

    Правильный ответ: The types of migration

  37. A national holiday in the USA celebrated in autumn

    Правильный ответ: Independence Day

  38. The definite article is used with names of

    Правильный ответ: Hotels; Mountain groups; Museums and galleries

  39. Find the split infinitive in these sentences below.

    Правильный ответ: He started to carefully search the definition of that word.; He began to slowly get up off the floor.; I’d like to really understand philosophy.

  40. The appropriate phrase(s) in the proverb «Good fences make … .»

    Правильный ответ: Good neighbours

  41. Complete the sentence You are so noisy. Button your ... .

    Правильный ответ: lip

  42. The right statement according to the text

    Правильный ответ: A half of American people say they are shy.

  43. People's attitude to the banks is described in the

    Правильный ответ: last paragraph

  44. The tense of the underlined part Those days are gone forever.

    Правильный ответ: Present Simple Passive

  45. Put the correct adjective into the sentence. This film is as … as that one.

    Правильный ответ: interesting

  46. Imperative sentence

    Правильный ответ: Enjoy yourself!

  47. Complex object is used after the verb

    Правильный ответ: want

  48. The phrasal verb "to search for a piece of information” means

    Правильный ответ: look up

  49. Correct variant.The pictures ... are on the table must be returned to the library tomorrow.

    Правильный ответ: which

  50. Find the half of the sentence We try

    Правильный ответ: to live in harmony with nature.