Ustazdyq

Английский язык: Нулевой срез

395 вопросов · Страница 5 из 8

  1. Choose the sentence in the Active Voice.

    Правильный ответ: Alexander Fleming discovered penicillin in 1928.

  2. Find the idiom related to theme “book and reading”.

    Правильный ответ: every trick in the book

  3. My dad promised … me a motorbike if I pass my exams.

    Правильный ответ: to buy

  4. Fill in the correct adverb form He had an accident last year. Now, he drives _____than before.

    Правильный ответ: more carefully

  5. Дополните предложение: Virtual reality is a ….. environment where people can participate in a(an) ...... and not just watch it.

    Правильный ответ: digital / experience

  6. Refer the sentence into Passive: People can make metals better and stronger by mixing two or more of them together.

    Правильный ответ: Metals can be made better and stronger by mixing two or more of them together.

  7. Choose the correct answer. _____ is used to indicate that something happened in the immediate past, that is a very short time ago.

    Правильный ответ: Just

  8. This device is certainly better, but it’s much more expensive. “better” and “more expensive” are ________________.

    Правильный ответ: comparative adjectives

  9. Choose the correct answer. Is there _____ apple in the bag?

    Правильный ответ: an

  10. Choose the correct plural noun

    Правильный ответ: octopuses

  11. Choose the correct answer. Yes, there are _____ chairs, but there are not _____ desks.

    Правильный ответ: some / any

  12. Choose the correct answer. Can you give me _____ money?

    Правильный ответ: some

  13. Выберите правильный вариант: When I … little, my favourite toys were dolls.

    Правильный ответ: was

  14. Выберите слово по определению: You can cook your meal here.

    Правильный ответ: kitchen

  15. Напишите отрицательную форму глаголав Present Continuous:

    Правильный ответ: is not doing

  16. Выберите правильный вариант предложения в Present Continuous:

    Правильный ответ: We are taking photos at the moment.

  17. Выберите верное слово: We need a bat, ball and ____________ to play cricket.

    Правильный ответ: helmet

  18. Выберите правильный вариант предложения, где слово «any» употреблено верно.

    Правильный ответ: I don’t have any trainers to go running.

  19. Закончите предложение: How often do you make your …?

    Правильный ответ: bed

  20. Выберите правильный вариант вопросительного предложения:

    Правильный ответ: Has your sister got long hair?

  21. Выберите верный вариант предлога: The match began _____ half past six yesterday.

    Правильный ответ: at

  22. You _____ drink so much soda. It’s bad for your health.

    Правильный ответ: shouldn’t

  23. Complete the sentence: She has been tired _____ afternoon.

    Правильный ответ: since

  24. Choose the correct answer. We ___ anything yet.

    Правильный ответ: haven’t done

  25. Choose the correct adjective in comparative degree The problem was _______ we expected.

    Правильный ответ: more serious than

  26. Choose the correct answer. Could you buy ________apples, please?

    Правильный ответ: some

  27. Choose the correct answer. The girls ______ a nice picture.

    Правильный ответ: have drawn

  28. Choose the correct sentence.

    Правильный ответ: We have played golf for two hours.

  29. Choose the correct answer:He ___________ sing a song very well. His voice is awful.

    Правильный ответ: can’t

  30. Complete the sentence: … come to Astana often?

    Правильный ответ: Does Didar

  31. Выберите верный вариант: What __________ on last Friday at 8 p.m.?

    Правильный ответ: were you doing

  32. Определите правильный порядок прилагательных в предложении: They bought a ______________ car.

    Правильный ответ: beautiful new German

  33. Поставьте предложение в Present Perfect: Saule _________ to school. She isn’t at home.

    Правильный ответ: has gone

  34. Выберите правильный вариант: I think Saltanat ___________the competition next week.

    Правильный ответ: will win

  35. Определите правильный порядок прилагательных:

    Правильный ответ: a small red plastic box

  36. Выберите верный вариант: He did not give his dogs _____ to eat.

    Правильный ответ: enough

  37. Закончите предложение верным вариантом: I can’t find my phone _____ .

    Правильный ответ: anywhere

  38. Выберите верный вариант ответа: I don't like the new film because it's _____. I hate when people kill each other.

    Правильный ответ: violent

  39. Найдите лишнее слово:

    Правильный ответ: ginger

  40. Найдите правильный вариант: I wish I _____ a car. I could travel around more easily.

    Правильный ответ: had had

  41. Дополните предложение: Bulat isn’t here. He __________ to the gym.

    Правильный ответ: has go

  42. Дополните предложение: The increase in the Earth’s temperature is called __________.

    Правильный ответ: global warming

  43. Choose the correct order of words to form a grammatically correct sentence: "On the beach, the, children, building, sandcastle, happily, were."

    Правильный ответ: The children were happily building a sandcastle on the beach.

  44. Choose the correct answer. When I was younger, I _____run very fast.

    Правильный ответ: could

  45. Fill in the gap in the following sentence: The children ______ their homeworks when I ___ home.

    Правильный ответ: were doing, got

  46. Replace the words in bold with synonymous phrase. In fifty years` time may be people will build underwater cities.

    Правильный ответ: It`s possible that

  47. Choose the appropriate adjective. Our eldest daughter is _____ always makes good decisions.

    Правильный ответ: sensible

  48. Choose the appropriate adjective. My hair used to be really ____but with this new conditioner it feels really smooth.

    Правильный ответ: frizzy

  49. Sentence in Reported Speech.

    Правильный ответ: He said that his bus hadn’t come in time the day beforе.

  50. Change into Passive Voice: Someone has cleaned the windows.

    Правильный ответ: The windows have been cleaned.