Ustazdyq

Английский язык: Нулевой срез

395 вопросов · Страница 7 из 8

  1. Choose the sentence in the Passive Voice.

    Правильный ответ: First electric light was invented by Humphry Davy .

  2. Choose the correct options to complete the sentences. The Internet ______ by millions of people every day.

    Правильный ответ: is used

  3. Choose the correct answer. If only it_______raining, we could go out for a walk.

    Правильный ответ: stopped

  4. Choose the correct answer. What would you do if you ____ a million dollars?

    Правильный ответ: won

  5. Choose the correct answer. He _____my leg when he______.

    Правильный ответ: broken,skiing

  6. Complete the sentence with negative form of “used to”: I ______ like chicken when I was a child, but I love it now.

    Правильный ответ: didn’t use to

  7. Complete the rule: The ________ is used to talk about arrangements. Arrangement is a plan for how something will happen.

    Правильный ответ: present continuous

  8. __________ can be used to talk about past states that are not true anymore.

    Правильный ответ: “used to + infinitive”

  9. Choose the correct answer. A: Are you ready to order? B: I can’t decide … Okay, I_____ fish soup, please.

    Правильный ответ: will have

  10. Complete the sentence with Past Simple and Past Continuous: When my friends ______ , I ________ dinner.

    Правильный ответ: arrived/ was cooking

  11. Make a question about past habit: you/ use to/ have/ a swimming pool?

    Правильный ответ: Did you use to have a swimming pool?

  12. Choose the correct answer. When I ____this morning it______.

    Правильный ответ: woke up, was raining

  13. Choose the correct answer. While I_____, I suddenly ____sleepy.

    Правильный ответ: was studying, felt

  14. “If you heat ice, it melts” is an example of _________.

    Правильный ответ: the zero conditional

  15. Complete the dialogue: - Diana: Any plans for the weekend? - Damir: Yes, I ___________ visit my relatives.

    Правильный ответ: am going to

  16. Adjectives can be formed from … .

    Правильный ответ: different words

  17. Choose the correct answer. What are you _____ tonight?

    Правильный ответ: doing

  18. The past tense modals “would” and “could” can be used to talk about wishes ______.

    Правильный ответ: for the future

  19. Choose the correct answer. A: Why do you need to borrow my suitcase? B: I_____ to visit my sister in Aktau next month.

    Правильный ответ: am going

  20. Find the variant with correct comparative adjective: I’m ________ in sport than cybersport.

    Правильный ответ: more interested

  21. Find the sentence in Present Continuous with future meaning.

    Правильный ответ: She isn’t studying next week.

  22. Complete the sentence with Past Simple and Past Continuous: I _________ the Internet when the power _________.

    Правильный ответ: was surfing/ went off

  23. Choose the correct answer. It’s _______ to go by car than by train.

    Правильный ответ: more comfortable

  24. Choose the correct answer. She's got _____money than you, but she doesn't care.

    Правильный ответ: less

  25. Find the variant where adjectives formed from verbs.

    Правильный ответ: playful, talkative, enjoyable

  26. Complete the sentence with Past Simple and Past Continuous: When Gauhar ____ this morning, it ______.

    Правильный ответ: woke up/ was raining

  27. Choose correct option. She wishes they ____ ten years ago!

    Правильный ответ: had met

  28. Choose the correct answer. Teenagers get very ____________ when they have to speak in public.

    Правильный ответ: embarrassed

  29. Choose the right option: I'm starving. If only there ___ a restaurant open now.

    Правильный ответ: was

  30. Choose the correct answer. That ____ be Didar. It's impossible. He said he was going to Taraz.

    Правильный ответ: can’t

  31. Choose correct option. Unless the train _____down, we were sure to be late.

    Правильный ответ: hadn’t broken

  32. Choose the correct answer. You'd like the baby to stop crying because you're trying to sleep.

    Правильный ответ: If only the baby would stop crying.

  33. Choose correct option. His exams results were really _____.

    Правильный ответ: disappointing

  34. Find the form of Conditional II .

    Правильный ответ: If + past simple , would + V 2(ed).

  35. Choose the correct prefix for the word “treat” in the sentence: Aizere was going to stop talking to Dias, because he always … her in their friendship.

    Правильный ответ: mis-

  36. Choose correct option. Alikhan _______ at work now.

    Правильный ответ: should be

  37. Choose the correct answer. I was so ____________ to see her. She wasn't supposed to be there.

    Правильный ответ: surprised

  38. Choose the correct answer. I would _______you if I _____ my phone.

    Правильный ответ: have called, hadn't forgotten

  39. Choose the right answer: I wish people ____ loud music on the train. What is wrong with using headphones?

    Правильный ответ: wouldn’t play

  40. Choose the correct answer. Students ____ study in the library from five to nine in the evening.

    Правильный ответ: may

  41. Fill in the correct form He _____live near here because he always walks to work

    Правильный ответ: must

  42. Choose the right option: It looks like rain. I wish I __ my umbrella.

    Правильный ответ: had brought

  43. Fill in the correct form You’ve just had lunch. You ____ be hungry already.

    Правильный ответ: can’t

  44. Choose correct option. It ______ snow tomorrow.

    Правильный ответ: may

  45. Choose the correct answer. He can ____ himself only by exercising hardly.

    Правильный ответ: strengthen

  46. Find the form of Conditional III .

    Правильный ответ: If + past perfect, would have + past participle.

  47. Choose the correct answer. We _____ to dinner if we _____time.

    Правильный ответ: would come, had

  48. Choose the correct answer. You _____ come with me. I can manage on my own.

    Правильный ответ: don't have to

  49. Fill in the correct form He _____ speak fluent French when he was 5

    Правильный ответ: could

  50. Choose the correct answer. It's a pity you didn't work harder during the term.

    Правильный ответ: I wish I had worked harder during the term.