Ustazdyq

Английский язык: Нулевой срез

395 вопросов · Страница 8 из 8

  1. Complete the comparative structure: Finding candidates for the job was not as ________ as I thought.

    Правильный ответ: easy

  2. Complete the sentences: ________ students came to the lecture. We have got ______ time.

    Правильный ответ: Few / very little

  3. Choose the correct answer. This price is wrong. It … be 3.50 dollars, not 4.00.

    Правильный ответ: should

  4. Fill in the correct form. I will ______ my project by the end of next week.

    Правильный ответ: have finished

  5. Choose the correct determiners. She sang ___soothing lullabies that the baby was soon asleep .

    Правильный ответ: such

  6. Find the form of Conditional III .

    Правильный ответ: If + past perfect, would have + past participle.

  7. Past Perfect Continuous Passive form

    Правильный ответ: had + been + being + past participle

  8. Объедините предложения в одно: That’s the guy. You go to school with his son. = That’s the guy ______ son you go to school with.

    Правильный ответ: whose

  9. Выберите правильный вариант: The people The Borgen Project has already helped can continue to help ________.

    Правильный ответ: themselves

  10. Укажите верный вариант употребления глагола в будущем времени: What time___ you ____ Ann tomorrow?

    Правильный ответ: are / meeting

  11. Найдите правильный вариант: If only she ___________ to the weather forecast, she wouldn’t have left.

    Правильный ответ: had listened

  12. Дополните предложение: As a result of ____________ in China, couples are allowed to have only one child.

    Правильный ответ: overpopulation

  13. Найдите лишнее слово:

    Правильный ответ: competition

  14. Дополните предложение: The man, sitting next to me on the plane, was very nervous. He ____ never ____ before.

    Правильный ответ: had / flown

  15. Дополните предложение: I wish he____ Italian.

    Правильный ответ: spoke

  16. Закончите предложение: Every morning they meet in the same café. They _________ there for years.

    Правильный ответ: have been going

  17. Дополните предложение: Saule will translate the poem if she ________ a dictionary.

    Правильный ответ: has

  18. Герундий является подлежащим в предложении:

    Правильный ответ: Swimming is useful for health.

  19. Point to the sentence with non-defining relative clause:

    Правильный ответ: These jeans, which I bought in the sales, are very comfortable.

  20. Complete the sentence: Did anyone help them to write the card? – No, the boys wrote it __________ .

    Правильный ответ: themselves

  21. Point to the sentence with defining relative clause:

    Правильный ответ: This is the video that I wanted to show you.

  22. Complete the sentence: According to Gardner’s theory, linguistic intelligence refers to _________.

    Правильный ответ: communicating well and being good with languages

  23. Объедините предложения в одно: Suddenly Dawn saw the man. She had bought the car from him. Suddenly Dawn saw the man _______ she had bought the car from.

    Правильный ответ: who

  24. Select the sentence with the incorrectly used relative pronoun:

    Правильный ответ: Do you know the person that took these pictures?

  25. Укажите верную частицу: The meeting tomorrow is going to be difficult. I’m not looking ____________ it.

    Правильный ответ: forward to

  26. Complete the sentence: This is the reason __________ I was late.

    Правильный ответ: why

  27. Choose the correct question word: ‘___________ shall we do this weekend?’ – ‘Let’s go dancing.’

    Правильный ответ: What

  28. Point to the right option: In maths, an answer is _________ right or wrong.

    Правильный ответ: either

  29. Используйте верную форму глагола: He is said ___ here.

    Правильный ответ: to live

  30. Choose the correct option: Our solar panels ___ a small amount of electricity every day.

    Правильный ответ: generate

  31. Укажите верную форму глагола: It was nice to see Daniel again after such a long time. I ___ him for five years.

    Правильный ответ: hadn’t seen

  32. Complete with the suitable item: Our teacher was ___ when she heard that we had been working on a method for curing cancer.

    Правильный ответ: stunned

  33. Употребите слово в верной форме: Today’s generation of ___ has adopted a new way of wearing certain items to complete an outfit.

    Правильный ответ: fashionistas

  34. Используйте верную форму глагола: ___ you ___ a holiday recently?

    Правильный ответ: Have … had

  35. Выберите верный вариант слов: I’ve ___ had lunch and I’m ___ hungry.

    Правильный ответ: just, already

  36. Укажите верную форму глагола: Sorry I’m late. The car ___ down on my way here.

    Правильный ответ: broke

  37. Match the phrase to the type of pre-modifying noun structure: a biology laboratory

    Правильный ответ: a noun ending in -ing

  38. State the usage of Future Simple tense: I’m afraid you will lose your job if you don’t work harder.

    Правильный ответ: a warning

  39. Используйте верную форму глагола: We ___ an appointment to you as soon as possible.

    Правильный ответ: will offer

  40. Which adjective can be described as gradable?

    Правильный ответ: Tired

  41. Дополните предложение: Fear being in a small space is a___.

    Правильный ответ: claustrophobia

  42. State the usage of Past Perfect tense: Talgat was happy because he had won the competition.for action which finished before another past action

    Правильный ответ: for action which finished before another past action

  43. Укажите верную форму глагола: James was on his hands and knees on the floor. He ___ for his contact lens.

    Правильный ответ: was looking

  44. Используйте верную форму глагола: Mary lives in Dublin. She ___ there all her life.

    Правильный ответ: has lived

  45. Дополните предложение: Nowadays many people are interested in ___ technology, like smart T-shirts.

    Правильный ответ: wearable