Ustazdyq

Английский язык: Нулевой срез

395 вопросов · Страница 4 из 8

  1. Choose the correct answer. Your cold is getting worse and you have a runny nose. You ____to see the doctor.

    Правильный ответ: ought

  2. Choose the time adverbials of Present Progressive

    Правильный ответ: now, at the present, at the moment

  3. Choose correct option. You ______ smoke. It is unhealthy.

    Правильный ответ: shouldn’t

  4. Choose correct option. He _____ have fallen in love with her. She is married.can’t

    Правильный ответ: can’t

  5. Choose correct option. I wish I ___ go to work tomorrow.

    Правильный ответ: didn’t have to

  6. Choose the correct answer. Arai broke two of the plates while washing the dishes. She _____more careful.

    Правильный ответ: should have been

  7. Choose the correct word. The ___are all well-known actors and actresses.

    Правильный ответ: cast

  8. Finish the sentence with the correct word. Refreshments will be available during the ____.

    Правильный ответ: audience

  9. Fill in the correct form You _____ have come to the party yesterday, it was fun.

    Правильный ответ: should

  10. Put the prepositions. The famous explorer left ____ the North ____ the fifth of March.

    Правильный ответ: to/in

  11. Replace the words in bold with synonymous phrase. We probably won`t use organic construction materials.

    Правильный ответ: It`s unlikely that we will

  12. Complete the following sentence by choosing the correct option to form a complex object: "John considers Sarah _____ best candidate for the job."

    Правильный ответ: to be

  13. Fill in the sentence with the correct verb form: After the project _____________, the team members were finally able to relax.

    Правильный ответ: had completed

  14. Select the sentence that correctly uses the future tense:

    Правильный ответ: We will visit our grandparents next month.

  15. Fill in the correct form She found _____ in her new job.

    Правильный ответ: happiness

  16. Укажите идиому по дефиниции: has a hidden plan or advantage

    Правильный ответ: has a card up his sleeve

  17. Замените подчеркнутое слово близким по смыслу: These days, if a company wants to expand a new audience or hire a staff, they firstly turn to the Internet.

    Правильный ответ: recruit

  18. Вставьте подходящee слово: She has loved the film Titanic __ she was 18 years old.

    Правильный ответ: since

  19. Match the phrase in the sentence to the type of Post-modifying noun structure: Tomas is writing a book about his life .

    Правильный ответ: prepositional phrase

  20. Complete the sentence: ________ the day was cold, a lot of people attended the festival at the city square.

    Правильный ответ: Despite the fact that

  21. Укажите слово по дефиниции: to make an image appear on a wall / screen or other surface

    Правильный ответ: to project

  22. Complete the sentence: I am very glad to meet Sarah again after such a long time. (I / not / see / her for five years).

    Правильный ответ: I haven’t seen her for five years.

  23. Укажите синоним к слову forward-thinking:

    Правильный ответ: progressive

  24. Употребите нужный фразовый глагол: Reading fashion magazines is useful in order to __________ the latest trends.

    Правильный ответ: keep up with

  25. Choose the sentence according the type of verb complementation: transitive verb + indirect object + direct object

    Правильный ответ: Dana gave her younger brother her new bike.

  26. Choose the correct answer. _____ is used to talk about a completed action in a time before now. The time of the action can be in the recent past or the distant past and action duration is not important.

    Правильный ответ: The Past Indefinite

  27. Put the right phrasal verb in the gap. The storm developed … a typhoon.

    Правильный ответ: into

  28. Choose the correct answer. I haven't seen Raushan _____ Sunday. She just disappeared.

    Правильный ответ: since

  29. Дополните предложение верным вариантом: I don’t know as many people _____ you do.

    Правильный ответ: as

  30. Укажите правильный вариант: They appointed to check ______ of the hotel before 5 p. m.

    Правильный ответ: out

  31. Найдите предложение в Second Conditional (нереальное в настоящем или будущем):

    Правильный ответ: If I had enough money, I’d buy a big cottage.

  32. Choose the best answer: Can you remember Zhanna? You ____ see her at Bayan’s party last Saturday.

    Правильный ответ: could

  33. Choose the correct answer: While I _______ this morning, I _______ my money. I don’t know how.

    Правильный ответ: was shopping / lost

  34. Выберите подходящий вариант: Luckily, the burglar broke ______ the house when the inhabitants weren’t there.

    Правильный ответ: into

  35. Соедините предложения, используя верный союз: There were a lot of exhibits in the museum exposition. We didn’t have enough time to see them all. = There were _______ exhibits in the museum exposition that we didn’t have…

    Правильный ответ: so many

  36. Choose the correct linkers. I love playing tennis … I am not good at it.

    Правильный ответ: even though

  37. Выберите верный вариант возвратного местоимения: We all enjoyed __________ at the presentation on phobias.

    Правильный ответ: ourselves

  38. Choose the appropriate modal: That’s _______ be Erica over there. She’s in New York with her parents.

    Правильный ответ: can’t

  39. Дополните предложение: Don’t worry! You’ve got ______ time.

    Правильный ответ: plenty of

  40. Укажите верный вариант: While we … outside the mall, we … our Science teacher.

    Правильный ответ: were waiting / saw

  41. Complete the sentence: When Ian got to work that morning, he was really tired and angry because everything _________ wrong.

    Правильный ответ: had gone

  42. Complete with the right particle: NASA scientists are looking … using VR to explore other planets.

    Правильный ответ: into

  43. Refer into Passive: People won’t use fossil fuels in 100 years’ time.

    Правильный ответ: Fossil fuels won’t be used in 100 years’ time.

  44. Укажите правильный перевод прямой речи в косвенную: A karate instructor: “Let’s take a ten-minute break.”

    Правильный ответ: A karate instructor suggested taking a ten-minute break.

  45. Choose the correct answer. Sabrina asked her teacher, "When will you give us the results?"

    Правильный ответ: Sabrina asked her teacher when she would give them the results.

  46. Дополните предложение: My brother watches ______ football match he can.

    Правильный ответ: every

  47. _____ is used to say how long something has lasted.

    Правильный ответ: For

  48. Turn into direct speech “She asked where her umbrella was.”

    Правильный ответ: “Where is my umbrella ?” she asked

  49. Choose the correct answer. The ___ you start, the ___ you’ll finish.

    Правильный ответ: sooner / more quickly

  50. Choose the correct answer. I have two ___ and a ___ in my bag.

    Правильный ответ: keys / wallet