Ustazdyq

Английский язык: Нулевой срез

395 вопросов · Страница 6 из 8

  1. Choose the correct word. The ___are all well-known actors and actresses.

    Правильный ответ: cast

  2. Choose the correct word. Tonight is our last _____ before opening night.

    Правильный ответ: rehearsal

  3. Fill in the gap in the following sentence: Zere ______the door, while we ______ TV.

    Правильный ответ: knocked, were watching

  4. In the sentence the verb “gave” is ____ The professor gave her class an assignment via the Web site.

    Правильный ответ: Transitive

  5. Japanese architect Kisho Kurokawa was looked ___ as a leading figure in architect.

    Правильный ответ: up to

  6. Choose the appropriate adjective. Our neighbours are so ____. They are always shouting and playing loud music.

    Правильный ответ: noisy

  7. Choose the correct linker. ______, zoos can help endangered animal species to survive.

    Правильный ответ: In particular

  8. Choose the appropriate adjective. Gulnaz was very ___ when she came back from her holiday.

    Правильный ответ: tanned

  9. Fill in the gap in the following sentence: Nuray ______ friend with Nurbol.

    Правильный ответ: has become

  10. Fill in the gap in the following sentence: Tumar ____ her first novel by the time she was ten.

    Правильный ответ: had published

  11. Replace the words in bold with synonymous phrase. I`m nearly sure that all buildings will incorporate hydroponic growth.

    Правильный ответ: I`m almost certain

  12. Turn into direct speech. Aigerim said that she had seen them leave.

    Правильный ответ: I saw them leave

  13. Choose the correct word. The story is ___in a small town.

    Правильный ответ: set

  14. Order the sentences to make a story. 1. But like the other passengers, he must put his feet on it. 2. The woman asked the conductor if the dog could have a seat like the other passengers, if she paid for her dog. 3. One…

    Правильный ответ: 3,4,2,5,1

  15. Correct sentence:

    Правильный ответ: I agree with him.

  16. Choose the best answer: The factory is in the _____ part of the city, and it's not very attractive.

    Правильный ответ: industrial

  17. Find the variant with clauses of reason.

    Правильный ответ: Because of the wind, they stayed indoors.

  18. Complete the sentence. Find should you use infinitive or –ing form? I avoided … (tell) him about Dastan’s story.

    Правильный ответ: telling

  19. The suffix … can be added to verbs to form nouns.

    Правильный ответ: –tion (or –sion)

  20. Choose the best answer: I ____a strange sound coming from that box! Let’s open it.

    Правильный ответ: hear

  21. Gerund or Infinitive – Fill in the correct form. He has always been afraid of _____.

    Правильный ответ: flying

  22. Choose the correct answer: … (you/ ever/ be) to Amsterdam?

    Правильный ответ: Have you ever been …

  23. Find the noun that is formed by adding the suffix to verb.

    Правильный ответ: enjoyment

  24. Choose the best answer: Swallows fly south in the winter.

    Правильный ответ: Always true.

  25. Complete the sentence with Present Perfect Continuous: I … the article for a month now.

    Правильный ответ: have been writing

  26. Choose the best answer: My classmate is very smart. He ______many things.

    Правильный ответ: knows

  27. Gerund or Infinitive? She recommended ___ the first flight home.

    Правильный ответ: taking

  28. Gerund or Infinitive – Fill in the correct form. The boy refused _____ what his mother said.

    Правильный ответ: to do

  29. Choose the nouns that can add -ence:

    Правильный ответ: occur, refer, reside

  30. Do you hear? The plane has … arrived.

    Правильный ответ: just

  31. Gerund or Infinitive – Fill in the correct form. _______ is good for your health.

    Правильный ответ: Swimming

  32. Choose the best answer: _______ it was very late, we decided to have room service and watch a movie.

    Правильный ответ: As

  33. Choose the best answer: Marat ____live with his parents any more. He has his own flat.

    Правильный ответ: doesn’t

  34. Change this direct speech into reported question: “Where will you live after graduation?”

    Правильный ответ: She asked me where I would live after graduation.

  35. Choose the right option: Guests of the hotel … not to smoke anywhere in the building.

    Правильный ответ: are asked

  36. Choose the best answer What _____ about the war?

    Правильный ответ: do you think

  37. Turn into indirect speech. Ayana shouted, “I won the lottery!”

    Правильный ответ: Ayana shouted that she had won the lottery

  38. Change this direct speech into reported speech: Bibi asked me, "Have you ever driven a motor scooter?"

    Правильный ответ: Bibi asked me if I had ever driven a motor scooter.

  39. Fill in the correct form. While the waiter _____ the pieces of glass he ____ his finger

    Правильный ответ: was picking up, cut

  40. Fill in the correct form. I … Aigerim since last July.

    Правильный ответ: haven’t seen

  41. Change this direct speech into reported speech: “Do your homework!”

    Правильный ответ: She told me to do my homework.

  42. Choose the right option: Originally the book … in Spanish, and a few years ago it … into English

    Правильный ответ: is written, was translated

  43. Choose the correct prefix for the verb “write” in the sentence Didar made a mistake in this task, so he should … it again

    Правильный ответ: re-

  44. Fill in the correct form. She ______ a bright yellow dress when I ____ her last.

    Правильный ответ: was wearing, saw

  45. Choose the best answer I really_____ your new hair.

    Правильный ответ: like

  46. Fill in the correct form Akniet and Assiya … with us at the moment

    Правильный ответ: are staying

  47. Choose the right tense of this sentence in Passive Voice: “ The letter has already been arrived”

    Правильный ответ: Present Perfect

  48. Change this direct speech into reported speech: “We went out last night”

    Правильный ответ: She told me that they had gone out the night before.

  49. Complete the sentences with the correct form of modal verb. You … hungry! You’ve just had a huge pizza.

    Правильный ответ: can’t be

  50. Fill in the gap in the following sentence: She wants to … a song.

    Правильный ответ: sing