Ustazdyq

Английский язык: Нулевой срез

395 вопросов · Страница 2 из 8

  1. Выберите предложение, не имеющее значение будущего времени:

    Правильный ответ: Please be quiet. I’m trying to study.

  2. Переведите из прямой речи в косвенную: “I’ll be back in three hours,” said Sholpan.

    Правильный ответ: Sholpan said that she would be back in three hours.

  3. Переведите в страдательный залог: Nobody saw Jane these days.

    Правильный ответ: Jane wasn’t seen these days.

  4. Выберите верный вариант: Doing regular exercise can ___ fat and ___ muscle.

    Правильный ответ: burn / build

  5. Укажите глаголы, которые никогда не употребляются с ing окончанием:

    Правильный ответ: believe, need, want

  6. Choose the correct answer. Do you think the teacher ______ our homework by Monday morning?

    Правильный ответ: will have marked

  7. Выберите правильный вариант: We have to hurry. We don’t have ______ time.

    Правильный ответ: much

  8. Fill in the blank with the correct relative adverb: This is the reason _______ he left the company.

    Правильный ответ: why

  9. Завершите: I can't put _________ this unfair situation.

    Правильный ответ: up with

  10. Закончите предложение верным вариантом: We need to get a ___________ flat than we have now.

    Правильный ответ: more comfortable

  11. Укажите нужный предлог: My mum has got great taste ______ fashion.

    Правильный ответ: in

  12. Choose the nouns that can add -tion:

    Правильный ответ: permit, conclude, extend

  13. Закончите предложение: Helen is so tired. She ____ the Net for over two hours to find some information for doing her homework.

    Правильный ответ: has been surfing

  14. Choose the best answer: He ___ never ___ homeworks

    Правильный ответ: has,done

  15. Complete the sentences: Al-Farabi university is a ______________ university. Our teacher gave a very _____________ speech. He is an ______________ citizen. Have you tried this ____________ food?

    Правильный ответ: national/ meaningful/ Australian/ delicious

  16. Укажите правильный вариант перевода в страдательный залог: Dylan has drawn different sketches of lions and dinosaurs.

    Правильный ответ: Different sketches of lions and dinosaurs have been drawn by Dylan.

  17. Укажите правильный вариант: Mark _______ us about his last holiday.

    Правильный ответ: told

  18. Укажите верный вариант: ____ is an organization for providing help and raising money for people in need.

    Правильный ответ: Charity

  19. Choose the correct answer. When it ____again, I won't forget to bring my umbrella.

    Правильный ответ: rains

  20. Gerund or Infinitive – Fill in the correct form. He has always been afraid of _____.

    Правильный ответ: flying

  21. Choose the best answer: ______ technological advances, the world is becoming a global community.

    Правильный ответ: Because of

  22. Gerund or Infinitive? She recommended ___ the first flight home.

    Правильный ответ: taking

  23. Выберите правильный вариант: She _______ be at work by 9 o’clock every day.

    Правильный ответ: must

  24. Укажите верную частицу: We had to put _____ our trip because of the lockdown.

    Правильный ответ: off

  25. We use __________ to talk about things that are generally true, especially for laws and rules.

    Правильный ответ: the zero conditional

  26. Выберите верную степень сравнения прилагательного: I like living in the country. It’s __________ than living in a town.

    Правильный ответ: more peaceful

  27. Reported Speech. 'The meeting may start early.' He told us that the meeting ___ early.

    Правильный ответ: might start

  28. Choose the correct answer. Cars are getting ... as the years go by.

    Правильный ответ: cheaper

  29. Change the next sentence to passive voice: We took our children to the cinema.

    Правильный ответ: Our children were taken to the cinema by us.

  30. We use ___________ in order to compare one person or thing with another. They allow us to say whether a person or thing has more or less of a particular quality.

    Правильный ответ: comparative adjectives

  31. Choose the correct answer. If we ___ we ___ our vacation even more.

    Правильный ответ: swam/would enjoy

  32. Choose the correct answer. This price is wrong. It … be 3.50,not3.50, not4.00.

    Правильный ответ: should

  33. __________ can be used to talk about past states that are not true anymore.

    Правильный ответ: “used to + infinitive”

  34. Choose the correct answer. What would you do if you ____ a million dollars?

    Правильный ответ: won

  35. Choose the correct reported speech: Direct speech: "I am leaving for London tomorrow," he said. Reported speech:

    Правильный ответ: He said he would leave for London the next day.

  36. Choose the best answer: A 100 gram bag is 700 tenge, but the 200 gram bag is only 1200 tenge, so it's more ____to buy the larger bag.

    Правильный ответ: economical

  37. Choose the best answer: My parents usually phone me at least once a week.

    Правильный ответ: Happens regularly

  38. The next sentence is an example of ________: If we had a garden, we could plant a lot of flowers.

    Правильный ответ: the second conditional

  39. Choose the correct determiners. Don't worry. ____can tell you where the post-office in this town is.

    Правильный ответ: Anyone

  40. The formula for the present perfect continuous tense is … .

    Правильный ответ: has/have been + root form of verb + -ing

  41. Reported Speech. 'The meeting may start early.' He told us that the meeting ___ early.

    Правильный ответ: might start

  42. Complete the sentence with Present Perfect Continuous: I … the article for a month now.

    Правильный ответ: have been writing

  43. Find the variant with adjective suffixes.

    Правильный ответ: –ous, -ive, -y, -ful

  44. Choose the verb that is followed by the -ing form .

    Правильный ответ: finish

  45. Do you hear? The plane has … arrived.

    Правильный ответ: just

  46. Choose the correct answer. She isn't very popular. She has ... friends

    Правильный ответ: few

  47. The suffix … can be added to verbs to form nouns.

    Правильный ответ: –tion (or –sion)

  48. Find the sentence in Present Continuous with future meaning.

    Правильный ответ: She isn’t studying next week.

  49. Choose the correct answer. Summer is the… season of all.

    Правильный ответ: hottest

  50. Выберите абстрактное слово:

    Правильный ответ: knowledge