Ustazdyq

Английский язык: Нулевой срез

395 вопросов · Страница 3 из 8

  1. Выберите правильный вариант модальных глаголов: It ____ have been Sue on the phone.

    Правильный ответ: might

  2. Choose the best answer It's not ____ she's angry. You shouldn't be so rude.

    Правильный ответ: surprising

  3. Выберите слово по определению: An open place in a village or town with houses or shops around is a ________.

    Правильный ответ: square

  4. Герундий является подлежащим в предложении:

    Правильный ответ: Working with children is very interesting.

  5. Выберите правильный вариант местоимения: It’ not save to leave young children alone as they may hurt ____.

    Правильный ответ: themselves

  6. Найдите верное предложение в Passive Voice:

    Правильный ответ: She was invited.

  7. Закончите предложение: You must … on time.

    Правильный ответ: turn back

  8. Дополните предложение: Can you run ___ than that?

    Правильный ответ: faster

  9. Дополните предложение: Bulat _____________booked the concert theatre in advance.

    Правильный ответ: should have

  10. Закончите предложение верным вариантом: The town is still the same as it was years ago. __________ has changed.

    Правильный ответ: Nothing

  11. Choose the correct answer. He's a very _____________ man. He's travelled all around the world.

    Правильный ответ: interesting

  12. Fill in the correct form: He _____live near here because he always walks to work

    Правильный ответ: must

  13. Fill in the correct form: He ____ us to go out in the boat yesterday, because a strong wind ____.

    Правильный ответ: did not allow, was blowing

  14. Turn into indirect speech. Ayana shouted, “I won the lottery!”

    Правильный ответ: Ayana shouted that she had won the lottery

  15. Choose the correct answer. In the photo you can see the _______ image of what seems to be a ghost.

    Правильный ответ: shocking

  16. Fill in the correct form: He _____ speak fluent French when he was 5

    Правильный ответ: could

  17. Choose the correct option I always have _____egg for breakfast.

    Правильный ответ: a few

  18. Change this direct speech into reported speech: “Do your homework!”

    Правильный ответ: She told me to do my homework.

  19. Выберите правильный вариант предлога: I am fed … with the waiting for the phone to ring.

    Правильный ответ: up

  20. Переведите предложение, употребляя структуру wishes: I forgot my wallet. I can’t buy anything.

    Правильный ответ: I wish I hadn’t forgotten my wallet.

  21. Вставьте возвратное местоимение: He taught ………how to drive a car.

    Правильный ответ: himself

  22. Укажите верный вариант: If I had known you weren’t busy at the weekend, I ________ you to the festival.

    Правильный ответ: would have invited

  23. Выберите подходящий вариант к ситуации: Why did you tell them my secret?

    Правильный ответ: If only I hadn’t told you my secret.

  24. Дополните предложение: Look at the dark clouds in the sky! It ______.

    Правильный ответ: is going to rain

  25. Герундий является подлежащим в предложении:

    Правильный ответ: Swimming is useful for health.

  26. Дополните предложение: Wait a minute, she______ to someone on her mobile.

    Правильный ответ: is speaking

  27. Дополните предложение: We didn’t spend ____ money.

    Правильный ответ: much

  28. Переведите предложение, употребляя структуру с wish: Your brother is always rude and you want him to be more polite.

    Правильный ответ: I wish my brother would be more polite.

  29. Choose the correct relative. Her last film, _____ I couldn’t understand at all, was a great success.

    Правильный ответ: which

  30. Choose the correct answer. As a result, the cotton _____ went up.

    Правильный ответ: Production

  31. What is the ____ important invention in the twentieth century?

    Правильный ответ: most

  32. Choose the right answer: If I _____ harder, I would have gotten that promotion.

    Правильный ответ: had worked

  33. Fill in the correct form: My baby sister … all the time

    Правильный ответ: cries

  34. Choose the sentence with the complex subject:

    Правильный ответ: Reading books is his hobby.

  35. Choose the right tense of this sentence in Passive Voice: “ The letter has already been arrived”

    Правильный ответ: Present Perfect

  36. Change into direct speech: “I asked Arnur if he would help me”

    Правильный ответ: will you help me?

  37. Fill in the correct form: _____ did they arrive at the airport?

    Правильный ответ: When

  38. Дополните предложение: The city was named __ a Kazakh writer.

    Правильный ответ: after

  39. Дополните предложение: The train from London … at three o’clock.

    Правильный ответ: arrives

  40. Дополните предложение: I can’t see the benefit __ doing things this way.

    Правильный ответ: of

  41. Определите часть речи выделенного слова: My friend is interested in playing tennis.

    Правильный ответ: Gerund

  42. Дополните предложение: Sad movies ___ cry.

    Правильный ответ: make me

  43. Выберите верное определение глагола run into :

    Правильный ответ: face (problems)

  44. Match the sentence to the correct question tag: You have done your homework, _________ ?

    Правильный ответ: haven’t you

  45. Choose the correct answer. He _____ the house this time yesterday.

    Правильный ответ: was painting

  46. Найдите правильную дефиницию слова “torch”:

    Правильный ответ: a small electric light that you carry in your hand.

  47. Выберите правильный вариант определения фразового глагола: set aside - ____________

    Правильный ответ: to save for special purpose

  48. Закончите предложение: The flowers are dry. They need …

    Правильный ответ: watering

  49. Закончите предложение: I am very pleased to see Tim again after such a long time. (I / not/ see/ him for five years).

    Правильный ответ: I haven’t seen him for five years.

  50. A singular noun ending in s, x, z, ch, sh makes the plural by adding … .

    Правильный ответ: -es