Ustazdyq

Английский язык: ЕНТ

693 вопроса · Страница 9 из 14

  1. The verb in the correct tense Before she started university, Kate... in the USA working as a nanny.

    Правильный ответ: had lived

  2. ㅤAccording to the text

    Правильный ответ: Historians and archaeologists argue how....

  3. The correct variant Yesterday she ... in London.

    Правильный ответ: was

  4. The correct collocation Do the test carefully, try not to make ....

    Правильный ответ: mistakes

  5. Correct ending of the idiom My sister has....

    Правильный ответ: good ear for music

  6. Synonym rapidly?

    Правильный ответ: quickly

  7. The type of the sentence How long did it take you to get to the airport?

    Правильный ответ: interrogative

  8. The correct collocation Make ... you got the keys, before you get out.

    Правильный ответ: sure

  9. Correct ending of the sentence I'm right,...?

    Правильный ответ: aren't I

  10. Match appropriate Subject questions

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Whathappened yesterday?
    Whatspeaks Brazilian?
  11. Match the correct quantifier to the sentence

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    These games take up ... of computer's memory.a great deal
    ... my friends don't play computer games.a couple of
  12. The row of compound words

    Правильный ответ: classmate, rainbow, flowerbed

  13. Correct form of the possessive case

    Правильный ответ: children's room

  14. Match the suitable modal verbs

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Do you want me to go to the theatre with you?shall
    The students were allowed to use calculators during the test.might
  15. The sentence(s) in Passive Voice

    Правильный ответ: Butter is made of milk.; The office is being cleaned at the moment.; When was telephone invented?

  16. The correct sentence(s)

    Правильный ответ: She used to get up early.; I used to play football when I was fourteen.

  17. Irregular noun(s)

    Правильный ответ: goose; child; ox

  18. The Participle II in the sentence(s)

    Правильный ответ: Look at that broken toy.; The written letter is on the table.

  19. The right variant(s) in Reported Speech She said: "I am dreaming now."

    Правильный ответ: She said she was dreaming then.; She said she was dreaming at that moment.

  20. Correct form of the verb He knew that Asemgul... to Nur-Sultan the following month.

    Правильный ответ: wouldn't come

  21. Correct verb in the construction ...any cola in the bottle?

    Правильный ответ: Is there

  22. Appropriate variant to the sentence American law... banks... becoming too big

    Правильный ответ: prevents, from

  23. The correct sentence with Reported speech

    Правильный ответ: Anar said she was going to visit Pavlodar again.

  24. Correct form of "used to" Liz doesn't travel much now. She ... a lot, but she prefers to stay at home these days. doesn't used to travel

    Правильный ответ: used to travel

  25. Correct sentence in Reported Speech "I read the article about the nanobots yesterday” she told me.

    Правильный ответ: She told me that she had read the article about the nanobots the day before.

  26. Correct ending It is so exciting, I wish you

    Правильный ответ: were here with us

  27. Correct modal verb We hear people laughing. They _____ be watching a comedy.

    Правильный ответ: must

  28. Correct use of -ing, -ed adjective:

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    adjective describing what something is likeThe scenery was really exciting.
    adjective describing a person's feelingSam was excited by the birthday present.
  29. Correct usage of Future Simple:

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    -Look!I like this backpack; I'll buy it.on-the-spot decisions
    -I think you will change your mind about it.future predictions on what we believe
  30. Noun suffixes:

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    conserve-ation
    explode-sion
  31. Reported speech:

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    "I really love doing sports."I said I really loved doing sports.
    "What subject do you find most interesting to you?”She wondered what subject I found most interesting.
  32. Correct pronoun ... I know likes this film.

    Правильный ответ: Somebody

  33. Correct sentence

    Правильный ответ: Mike was old enough to travel himself.

  34. Reported speech:

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    "Don't make noise!She ordered not to make noise.
    "Stop talking!"The teacher said we have to stop talking.
  35. Correct preposition(s) Zhuldyz often goes... discos and parties.

    Правильный ответ: to

  36. The proverb "A friend in need is a friend indeed" can be interpreted by the word(s)

    Правильный ответ: helpful; reliable

  37. Paraphrase marked part in the sentence Everyone wants "to get the opportunity to explore" the sights of London.

    Правильный ответ: to have a chance to see; to visit and see

  38. Correct sentence(s) in Imperative Mood

    Правильный ответ: Let's read the story!; If I were you, I would travel around the world.; Open your books!

  39. Appropriate phrasal verb(s) Zhadyra helps her mother to... her little sisters and brothers.

    Правильный ответ: look after; take care of

  40. Используйте верную форму глаголов: When I ______ home last night, I _______ very tired and I ______ straight to bed.

    Правильный ответ: got, was, went

  41. Переведите предложение в страдательный залог: They are constantly filling multiple containers in the clock.

    Правильный ответ: Multiple containers are constantly being filled.

  42. Укажите верное слово: The book was boring, but I had to read it just to ______ the time.

    Правильный ответ: pass

  43. Выберите нужное слово по дефиниции: The act or process of changing from one form, system or use to another.

    Правильный ответ: conversion

  44. Укажите верный предлог: My friend has a lot of skills ___ languages.

    Правильный ответ: in

  45. Выберите верный вариант: Rick is a ____ professional employee.

    Правильный ответ: really

  46. Complete the tag question: She’s got a little sister, …?

    Правильный ответ: hasn’t she

  47. Укажите верную форму глагола: Somebody sang a song. I _______ it before.

    Правильный ответ: had never heard

  48. Укажите верную форму глагола: We were good friends. We _______ each other for ages.

    Правильный ответ: had known

  49. Укажите верный вариант употребления глагола: We are looking forward … you next day.

    Правильный ответ: to meeting

  50. Используйте верную форму глагола: My favourite activity is ______.

    Правильный ответ: reading