Ustazdyq

Английский язык: ЕНТ

693 вопроса · Страница 7 из 14

  1. The odd verb

    Правильный ответ: stand

  2. The ending of verbs

    Правильный ответ: -ed

  3. The odd word

    Правильный ответ: honest

  4. The sentence with the correct word order

    Правильный ответ: He was born in Russia.

  5. The appropriate variant They... a new house.

    Правильный ответ: are going to build

  6. Correct variant ... is the city of the United Kingdom.

    Правильный ответ: Belfast

  7. The correct verbs in Complex Object The students saw the teacher...the room and...at the blackboard.

    Правильный ответ: enter, stop

  8. The appropriate form of the verbs I... nervous in the plane as I... before.

    Правильный ответ: was/had never flown

  9. The wrong usage of "some"

    Правильный ответ: There aren't some apples on the table.

  10. The odd word

    Правильный ответ: suffering

  11. The appropriate variant Do you know where ...?

    Правильный ответ: Tom has gone

  12. The correct verb form If I... the answer, I would tell you.

    Правильный ответ: knew

  13. The appropriate variant If Rachel worked harder, she ...even better at her studies.

    Правильный ответ: might do

  14. The right answer America is called "melting pot" because the....

    Правильный ответ: people of America are of many different nationalities

  15. The correct pronoun I'll never forget... morning, 10 years ago, when I first saw Mrs. Brown.

    Правильный ответ: that

  16. The correct variant There isn't enough time...all the things I'd like to.

    Правильный ответ: to do

  17. The right variant to the sentence according to the text New technologies have spread... years.

    Правильный ответ: over the past fifteen

  18. The right variant of time It's a quarter to eleven

    Правильный ответ: 10.45

  19. The right variant to the sentence according to the text ... brought us much comfort in our everyday life.

    Правильный ответ: Modern inventions

  20. Complete the sentence according to the text Some people are against some modern inventions, as they miss

    Правильный ответ: face to face relationships

  21. Choose the right variant: I’ve been _____ London five times.

    Правильный ответ: to

  22. The right form of tense: A: Sorry, Ann’s not in. B: OK. I ________ later. (call back)

    Правильный ответ: will call back

  23. Choose the appropriate option That’s the hospital _____ I was born

    Правильный ответ: where

  24. Choose the correct Possessive Case in plural form

    Правильный ответ: Women’s

  25. Odd one out

    Правильный ответ: hotel

  26. Match the questions with their types.

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Do you want to come with me?General
    Do you want to buy a new dress or not?Alternative
  27. Match the items with the right variants.

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Compound adjectiveA one-month holiday
    Compound nounA modern bookshelf
  28. Complete the sentences with suitable words

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    My brother is ______ . He’s determined to get to the top.ambitious
    My colleague always thinks the worst will happen. She is really _________.pessimistic
  29. The right variant(s) in Reported Speech She said: "I am dreaming now."

    Правильный ответ: She said she was dreaming at that moment.; She said she was dreaming then.

  30. Match the items with the right variants.

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Sentence with Participle IIt was a surprising decision.
    Sentence with Participle IIWe were surprised by his story.
  31. Match the items

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Impersonal SentenceIt’s easy to read the novel.
    Cleft sentenceThe house where I used to live is near here.
  32. The suffix(es) of noun(s)

    Правильный ответ: -er; -ism; -ness

  33. The similar meaning(s) of the word OK

    Правильный ответ: well; all right

  34. Irregular noun(s)

    Правильный ответ: owl; ox; child

  35. The right variant(s) in Reported Speech She said: "I didn't use your comb."

    Правильный ответ: She said she hadn't taken my comb.

  36. The synonym of "great"

    Правильный ответ: wonderful

  37. The letter "a" is read differently

    Правильный ответ: hat

  38. Correct reading of telephone number 77171540122

    Правильный ответ: double seven one seven one five four oh one double two

  39. The antonym to the word "domestic"

    Правильный ответ: wild

  40. The letter "g" is pronounced as the sound [d3]

    Правильный ответ: gym

  41. The correct form of the verb "to be" I... well.

    Правильный ответ: am

  42. The adjective

    Правильный ответ: good

  43. The word which is not used with "many"

    Правильный ответ: rain

  44. The appropriate variant Nick wanted to know... Aidar had gone.

    Правильный ответ: where

  45. The appropriate variant ...there any milk in the fridge?

    Правильный ответ: Is

  46. The appropriate variant Aziz asked... I lived far from Aktau.

    Правильный ответ: if

  47. A national holiday in the USA celebrated in autumn

    Правильный ответ: Thanksgiving Day

  48. The right variant in Reported Speech She asked: "Will you be so kind to help me?" She... .

    Правильный ответ: asked me if I would be so kind to help her

  49. The word with the suffix which means occupation

    Правильный ответ: writer

  50. The opposite of the word "gentle"

    Правильный ответ: rude