Ustazdyq

Английский язык: ЕНТ

693 вопроса · Страница 6 из 14

  1. According to the text: Historians and archaeologists argue how....

    Правильный ответ: the statues appeared at the island

  2. The main idea of the text

    Правильный ответ: There are still more questions about the moai.

  3. A suitable adjective: ... statues of people were made in a different place.

    Правильный ответ: enormous

  4. Correct question for " There was an environmental disaster on the island"

    Правильный ответ: Was there an environmental disaster on the island?

  5. Synonym for the word "ancestors"

    Правильный ответ: forefathers

  6. Match appropriate Subject questions:

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Whathappened yesterday?
    Whospeaks Brazilian?
  7. Match the correct quantifier to the sentence:

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    These games take up ... of computer's memory.a great deal
    my friends don't play computer games.a couple of
  8. Match the suitable modal verbs:

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    Do you want me to go to the theatre with you?shall
    The students were allowed to use calculators during the test.could
  9. Correct ending of the sentence I'm right,...?

    Правильный ответ: aren't I

  10. Match the words to make a correct collocation:

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    aska question
    tella secret
  11. Compound noun(s)

    Правильный ответ: bedroom; bookshelf; rainbow

  12. The suffix(es) of noun(s)

    Правильный ответ: -ness; -er

  13. The idiom(s) to the definition "not at the correct pitch"

    Правильный ответ: be out of tune

  14. The word(s) concerning the weather

    Правильный ответ: foggy; rainy; snowy

  15. The correct sentence(s)

    Правильный ответ: There isn't a bag on the table.; Are there boys in the yard?; There is a pen and three pencils in the bag.

  16. The antonym of "quick"

    Правильный ответ: slow

  17. The meaning of the phrase "take care of"

    Правильный ответ: be attentive and helpful to someone

  18. The appropriate variant of the Reflexive Pronoun Kate and Sam looked at...

    Правильный ответ: themselves

  19. The correct variant You don't write on it with a pen

    Правильный ответ: shelf

  20. The sentence with correct prepositions I prefer getting... work... taxi.

    Правильный ответ: to, by

  21. The sentence with Second Conditional If I... in the country, I... a kitchen garden.

    Правильный ответ: lived, would have

  22. Correct verb forms in Conditional sentence If we... environment, we... longer.

    Правильный ответ: protect, will live

  23. The correct verb forms the job of a translator. If you... the exam you...

    Правильный ответ: hadn't failed, would have taken

  24. Complete the sentence George Washington was the first...

    Правильный ответ: President of the USA

  25. The correct sentence I have an awful cold and high temperature, so I can't come to your party. If I... this cold, I...definitely... to you.

    Правильный ответ: didn't have, would, come

  26. Indefinite pronoun

    Правильный ответ: everybody

  27. Correct ending of the idiom My sister has...

    Правильный ответ: good ear for music

  28. Correct article This is __airplane.

    Правильный ответ: an

  29. The verb in the correct tense Before she started university, Kate... in the USA working as a nanny.

    Правильный ответ: had lived

  30. The type of the sentence How long did it take you to get to the airport?

    Правильный ответ: negative

  31. The correct form of the verbs in the sentences - Where is Tom? I... him for ages. - He... to Italy. - Really? I thought, he ... already... there.

    Правильный ответ: haven't seen, has gone, had, been

  32. Correct form of the verb He knew that Asemgul... to Nur-Sultan the following month.

    Правильный ответ: wouldn't come

  33. The correct word to make a sentence Since I got a new job and responsibilities, I... getting up early.

    Правильный ответ: got used to

  34. The tense of the underlined part Those days are gone forever.

    Правильный ответ: Present Simple Passive

  35. According to the text The sun never shines on the Wall Street because there....

    Правильный ответ: are too tall buildings

  36. The main idea of the text

    Правильный ответ: Financial Life is concentrated in Wall Street.

  37. People's attitude to the banks is described in the

    Правильный ответ: last paragraph

  38. Appropriate variant to the sentence American law... banks... becoming too big.

    Правильный ответ: prevents, from

  39. The question for "size"

    Правильный ответ: How many?

  40. The correct construction It was ____ nice weather ______ we spent the whole day on the beach.

    Правильный ответ: such, that

  41. Match the correct quantifier to the sentence

    Правильный ответ

    УсловиеСоответствие
    These games take up ... of computer's memory.a great deal
    ...my friends don't play computer games.each couple
  42. Noun forming suffixes

    Правильный ответ: -ity, -tion

  43. Correct form(s) of Participle(s)

    Правильный ответ: dressing; dressed

  44. Noun(s) in the plural form

    Правильный ответ: feet; teeth

  45. The proverb "A friend in need is a friend indeed" can be interpreted by the word(s)

    Правильный ответ: reliable; helpful

  46. Complete the sentence I'm hungry, so I... a cup of hot soup.

    Правильный ответ: want to eat; would like to have

  47. Correct sentence(s) in Imperative Mood

    Правильный ответ: Don't read this letter!; Let's read the story!; She bought a new dress yesterday

  48. Definition of "have a sweet tooth"

    Правильный ответ: to enjoy eating sweet food

  49. Replace the verb in bold with the correct phrasal verb The story she told you wasn't true. She invented it.

    Правильный ответ: made it up

  50. The appropriate variant Gary is always in the kitchen. He enjoys ....

    Правильный ответ: cooking