Ustazdyq

Турецкий язык: Квалификационный тест (ОЗП)

95 вопросов · Страница 2 из 2

  1. “Çaktırmamak” ifadesi

    Правильный ответ: Belli etmemek

  2. Apartmanda yaşamak istemiyorum. ................. bir ev kiralamak istiyorum.

    Правильный ответ: müstakil

  3. ‘Siz... sınıf....... güzel; ama biz... sınıf.... güzel değil.’

    Правильный ответ: -in / -ınız / -im / -ımız

  4. “gör, bakın, silin” kelimelerinin olumsuzu

    Правильный ответ: görme / bakmayın / silmeyin

  5. “Okulumuzda dersler sabahleyin saat sekize çeyrek ........ başlar. Öğleden sonra üçü yirmi ........ biter.”

    Правильный ответ: kala / geçe

  6. Sabah dişlerini fırçalar mısın? Evet, ....................................................... Hayır, ......................................................

    Правильный ответ: fırçalarım - fırçalamam

  7. A: Eviniz müstakil mi, apartman mı? B: ........................................................ A: ........................................................ B: Evet, bahçesi var.

    Правильный ответ: Evimiz müstakil. / Bahçesi var mı?

  8. Bu sınıfta................... (%80) başarı var.

    Правильный ответ: yüzde seksen

  9. “ihtimal” anlamı olan cümle

    Правильный ответ: Yarın yağmur yağabilir

  10. Sıra sayı sıfatı

    Правильный ответ: ikinci

  11. Ne iş yapıyorsun:

    Правильный ответ: Öğretmenlik yapıyorum

  12. Bulunma hal eki doğru kullanılan sözcük

    Правильный ответ: Pazarda

  13. Zıt anlamlı kelimeler

    Правильный ответ: büyük-küçük

  14. Hava durumu

    Правильный ответ: yağmurlu

  15. Ünsüz yumuşaması olmayan cümle

    Правильный ответ: Ağaçta kalan kediyi kurtarmak için kan ter içinde kalmıştı.

  16. “Ağaç işleriyle uğraşan ve ağaçtan çeşitli eşya yapan ustaya .................... denir.”

    Правильный ответ: marangoz

  17. Yanlış bilgi

    Правильный ответ: Otomobil, hızlı bir deniz aracıdır.

  18. Türk arkadaşım bize gel.................. birlikte müzik dinle......... sohbet ettik. Boşlukları doldurunuz.

    Правильный ответ: -diğinde / -yerek

  19. Bazı öğrenciler ders çalış…………… sınıfı geçiyorlar

    Правильный ответ: -madıkları halde

  20. Türk fındığı dünyaca ünlüdür. Altıçizili kelimenin yerine kullanılabilecek sözcük

    Правильный ответ: meşhurdur

  21. Bir malın fiyatının artmasına .......................... denir.

    Правильный ответ: zam

  22. Hafta sonu müzeyi ………………………………

    Правильный ответ: seyretmek

  23. Domatesleri küp küp ………......

    Правильный ответ: doğrayın

  24. Pekiştirme sıfatı kullanılan cümle

    Правильный ответ: Buradan dosdoğru gidin.

  25. O adam her zaman düşün….düşün….konuşur.

    Правильный ответ: e,e

  26. Öğretmen yürüye yürüye ders anlattı. Altı çizili kelimenin yerine kullanılabilecek sözcük

    Правильный ответ: yürüyerek

  27. 21.yüzyıl/ olacaktır / çağı / bilgisayar

    Правильный ответ: 21.yüzyıl bilgisayar çağı olacaktır

  28. Türkiye’de 110 servis numarası hangi birime ait

    Правильный ответ: yangın

  29. Zıt anlamlılar yanlış

    Правильный ответ: Evli - Nişanlı

  30. “Birçok hava yolu şirketi öğrencilere ...................... bilet satıyor. Uçaklar en ...................... ulaşım aracıdır. İstanbul-Bişkek arası uçakla 4,5 saat ......................”

    Правильный ответ: indirimli - hızlı – sürer

  31. Taksim’e ............... çanta alacağım.

    Правильный ответ: gidip

  32. “Bir ………………………. fındık çok faydalı.” diyorlar.

    Правильный ответ: avuç

  33. “Biletler tuzluydu” ifadesi

    Правильный ответ: Biletler pahalıydı.

  34. ........... daha çok vaktim olsa da gezsem.

    Правильный ответ: Keşke

  35. Eş anlamlı yanlış

    Правильный ответ: sevinç - yas

  36. Ne olmak istiyorsun:

    Правильный ответ: Doktor olmak istiyorum

  37. Mutfaktan bana da su .................... ?

    Правильный ответ: getirebilir misin

  38. Bu sınıfta ................... (%80 ) başarı var. Yukarıdaki boşluğu doldurunuz.

    Правильный ответ: yüzde seksen

  39. Bizim evde haftada bir alışverişe……

    Правильный ответ: gidilir

  40. Bu tabaktaki bütün yemekler ………………..; yoksa dışarı çıkamazsın.

    Правильный ответ: yenecek

  41. Öğrenciler, Türkçe kursu boyunca sınıfta İngilizce......

    Правильный ответ: konuşulmayacak

  42. Öğretmen derste önemli bir konu ……………….. .

    Правильный ответ: anlatıracak

  43. Birden fazla sıfat-fiil kullanılan cümle

    Правильный ответ: Otobüsten inen ve binen yolculular bir intizam içindeydi.

  44. Soru, birinci çoğul çekimindeki fiil

    Правильный ответ: kalıyor muymuşuz

  45. Bu düğüne ............. dostlarımı çağırdım. …...…… çayı,…....… kahveyi sever. Hocam, size …….. soru sorabilir miyim? Niçin ………… beni anlamıyor?

    Правильный ответ: bütün / bazısı / bazısı / birkaç / hiç kimse