Ustazdyq

Турецкий язык: Квалификационный тест (ОЗП)

95 вопросов · Страница 1 из 2

О подборке

В подборке «Турецкий язык» раздела «Квалификационный тест (ОЗП)» — 95 вопросов с правильными ответами.

Квалификационное тестирование педагогов проверяет предметные знания, знание законодательства об образовании и педагогическое мастерство. Вопросы с правильными ответами пригодятся для самопроверки перед прохождением теста.

На странице каждого вопроса ответ стоит первой строкой, поэтому проверить себя можно за несколько секунд. Чтобы потренироваться без подсказки, нажмите «Проверь себя» на странице вопроса.

Из вопросов этого предмета можно за пять минут собрать онлайн-тест для класса: Создать онлайн-тест.

  1. Sıra sayı sıfatı

    Правильный ответ: ikinci

  2. Bulunma hal eki doğru kullanılan sözcük

    Правильный ответ: Pazarda

  3. Sert sessiz harf

    Правильный ответ: k

  4. Hayvan adını bulunuz

    Правильный ответ: köpek

  5. ‘Siz... sınıf....... güzel; ama biz... sınıf.... güzel değil.’

    Правильный ответ: -in / -ınız / -im / -ımız

  6. ‘Çin.... 1987 yılında Pekin’.... doğdum. Çin....... konuşuyorum.’

    Правильный ответ: -liyim / -de / -ce

  7. A: Sen sınava hazırlanıyor musun? B: Evet, hazırlanıyor.............. A: Siz hazırlanıyor musunuz? B: Evet, hazırlanıyor.............

    Правильный ответ: -um / -uz

  8. Aşağıdakilerin arasındakı farklısı

    Правильный ответ: Ben on beşinci yaşındayım.

  9. “Okulumuzda dersler sabahleyin saat sekize çeyrek ........ başlar. Öğleden sonra üçü yirmi ........ biter.”

    Правильный ответ: kala / geçe

  10. Bu sınıfta................... (%80) başarı var.

    Правильный ответ: yüzde seksen

  11. Yazılışı yanlış olan sözcüğü bulun

    Правильный ответ: Türkmençe

  12. Teyzenin kocası……

    Правильный ответ: dayı

  13. Meyveyi bulunuz

    Правильный ответ: erik

  14. Hayvan adını bulunuz

    Правильный ответ: köpek

  15. Hava durumu

    Правильный ответ: yağmurlu

  16. İşi yapan şahıs belli değil

    Правильный ответ: Parktaki bazı ağaçlar kesilmiş.

  17. Zıt anlamlı kelimeler

    Правильный ответ: büyük-küçük

  18. Altı çizili kelimelerde küçültme eki olan cümle

    Правильный ответ: Bugün çok sağlam bir ayakkabı aldım.

  19. “Daha” kelimesi “henüz” anlamında kullanılan cümle

    Правильный ответ: Daha güneş doğmadı.

  20. Cümlelerin hangisinde “Hatırlama anlamı” var

    Правильный ответ: Geçen yıl buraya gelmiştik.

  21. Eş anlamlı yanlış

    Правильный ответ: sevinç - yas

  22. Ne olmak istiyorsun:

    Правильный ответ: Doktor olmak istiyorum

  23. Yanlış bilgi:

    Правильный ответ: Bankacı okulda çalışıyor

  24. Lütfen çimlere ………….!

    Правильный ответ: basmayın

  25. Hapşuuuuu! …………………………………..!

    Правильный ответ: Çok yaşa

  26. Beni bu kötü havalardan zencefil çayı ……………….. .

    Правильный ответ: koruyor

  27. “maaş” sözcüğünün anlamını bulunuz.

    Правильный ответ: iş karşılığı alınan para

  28. Dün bize ....... gibi kek ikram etti, hiç beğenmedik.

    Правильный ответ: taş

  29. Ünsüz yumuşaması olmayan cümle

    Правильный ответ: Ağaçta kalan kediyi kurtarmak için kan ter içinde kalmıştı.

  30. “Yapmamışsa” birleşik zamanlı fiili doğru kullanılan cümle

    Правильный ответ: Duyulan geçmiş zamanın şartı / 3. tekil şahıs

  31. Bilim ve teknolojideki………….. takip ediyormusun?

    Правильный ответ: gelişmeleri

  32. Bir malın fiyatının artmasına .......................... denir.

    Правильный ответ: zam

  33. Yarın evde yemek ………….. ve kitap ………………… .

    Правильный ответ: yapacağım – okuyacağım

  34. Spor yap…..yap….sağlıklı bir insan oldum. Boş yere uygun ekleri yazınız.

    Правильный ответ: a,a

  35. Domatesleri küp küp ………......

    Правильный ответ: doğrayın

  36. kayak / Uludağ / istiyorum / tatilde / yapmak Karışık kelimelerden anlamlı ve kurallı cümle yapınız

    Правильный ответ: Tatilde Uludağ’da kayak yapmak istiyorum.

  37. Yanlış bilgi

    Правильный ответ: Otomobil, hızlı bir deniz aracıdır.

  38. Bugünkü genel kuru toplantısında maaşlara ........... konusu gündemdeymiş.

    Правильный ответ: zam

  39. Bazı öğrenciler ders çalış…………… sınıfı geçiyorlar

    Правильный ответ: -madıkları halde

  40. 21.yüzyıl/ olacaktır / çağı / bilgisayar

    Правильный ответ: 21.yüzyıl bilgisayar çağı olacaktır

  41. Türkiye’de 110 servis numarası hangi birime ait

    Правильный ответ: yangın

  42. Haydi şarkı …….!

    Правильный ответ: söyleyelim

  43. “Birçok hava yolu şirketi öğrencilere ...................... bilet satıyor. Uçaklar en ...................... ulaşım aracıdır. İstanbul-Bişkek arası uçakla 4,5 saat ......................”

    Правильный ответ: indirimli - hızlı – sürer

  44. “Bir ………………………. fındık çok faydalı.” diyorlar.

    Правильный ответ: avuç

  45. Dikkatli ol lütfen, duvarlar yeni…….

    Правильный ответ: boyandı

  46. Düğün için giyeceğim kıyafetlerim ………………..

    Правильный ответ: ütülendi mi?

  47. Dünya git-............. kirleniyor. Boşluğu tamamlayınız.

    Правильный ответ: -tikçe

  48. Dolaylı anlatım kullanılmayan cümle

    Правильный ответ: Seda, bana “Geçen yıl Pamukkale’ye gittim” dedi.

  49. Bu düğüne ............. dostlarımı çağırdım. …...…… çayı,…....… kahveyi sever. Hocam, size …….. soru sorabilir miyim? Niçin ………… beni anlamıyor?

    Правильный ответ: bütün / bazısı / bazısı / birkaç / hiç kimse

  50. “Biletler tuzluydu” ifadesi

    Правильный ответ: Biletler pahalıydı.