Ustazdyq

Английский язык: Четвертной контроль

1 106 вопросов · Страница 20 из 23

  1. You ____________ help your parents when they are old.

    Правильный ответ: ought to

  2. You ___________ drink so much soda. It’s bad for your health.

    Правильный ответ: shouldn’t

  3. Which negative sentence is in the Present Simple?

    Правильный ответ: He does not read a book.

  4. Choose the correct answer. That was _________.

    Правильный ответ: a rainy day

  5. Choose the correct answer. She ________ come in, because she is late for the lesson.

    Правильный ответ: may not

  6. We use ___________ for unexpected or different information.

    Правильный ответ: but

  7. Complete the rule: We can use ____________to talk about rules and obligations.

    Правильный ответ: must and mustn't

  8. The structure of using going to in future tense is:

    Правильный ответ: subject + form of “to be” (am/is/are) + going to + base of a verb.

  9. Choose the correct answer. There are lots of buses so you _______ drive to the airport.

    Правильный ответ: don’t have to

  10. Choose the correct answer. Little children _______ go to bed early.

    Правильный ответ: should

  11. Complete the sentence: You ___________ bring your textbook. It isn't necessary.

    Правильный ответ: don’t have to

  12. Complete the sentence: We ________________ to our parents’ house to help them.

    Правильный ответ: are going to go

  13. Choose the correct answer. My friend Aziza _________ an interesting book now.

    Правильный ответ: is reading

  14. I’m meeting my sister at the airport. She is coming tomorrow. Here Present Continuous is used ______________________.

    Правильный ответ: in future meaning

  15. You ___________ drink so much soda. It’s bad for your health.

    Правильный ответ: shouldn’t

  16. Choose the correct answer. Up to now I _______ my little plants.

    Правильный ответ: have not watered

  17. Закончите предложение: A bar of __________

    Правильный ответ: chocolate

  18. Закончите предложение: Yesterday Sam … buy more stamps.

    Правильный ответ: had to

  19. Употребите верный модальный глагол: Before you go to bed you __________ do something quiet and relaxing.

    Правильный ответ: should

  20. Герундий является подлежащим в предложении:

    Правильный ответ: Swimming is useful for health.

  21. Укажите лишнее:

    Правильный ответ: Eat junk food!

  22. There are two _... of cola on the table.

    Правильный ответ: bottles

  23. Закончите диалог: -Why did you put salt and pepper in our snack? -.............

    Правильный ответ: Because it’s tastier this way.

  24. Дополните: At a campsite you must ___________

    Правильный ответ: have a map with you

  25. Закончите диалог: – Mum, can I go out tonight? - ___________ . It’s cold.

    Правильный ответ: No, you can’t.

  26. Прочитайте текст: Arman likes cooking salads with beans. He usually adds some meat, tomatoes and onions. He doesn’t put a lemon, vinegar or sour cream. Укажите неверное утверждение:

    Правильный ответ: Arman likes sour things.

  27. Укажите верный вариант: You … go for a walk alone at the campsite.

    Правильный ответ: mustn’t

  28. is пропущено в предложении:

    Правильный ответ: Mum ______ cooking lunch now.

  29. Прочитайте текст: To stay healthy we need to eat three meals and two snacks every day. We mustn’t eat much sugar. We must eat fruit, vegetables and healthy food. We need 6-8 glasses of water and not much bread. Don’t for…

    Правильный ответ: eat much sugar

  30. The weather has been very dry recently. We’ve had __ rain:

    Правильный ответ: little

  31. Выберите верный вариант: - Mum, _________ I go out tonight? - No, you ________. You must do your homework.

    Правильный ответ: can / can’t

  32. Buy a …. of bread, please.

    Правильный ответ: loaf

  33. Дополните предложение: You … wash the dishes. It’s your turn.

    Правильный ответ: must

  34. Выберите нужный глагол: You …. take warm clothes. It’s hot today.

    Правильный ответ: don’t have to

  35. Используйте верную форму глагола: I wish I_____ a bit harder for this test.

    Правильный ответ: had studied

  36. Найдите правильный вариант глагола: ___ you ever ____ by a dog?

    Правильный ответ: Have / been bitten

  37. Укажите слово, не относящееся к summer activity:

    Правильный ответ: skiing

  38. Завершите предложение: At a campsite you mustn’t ___.

    Правильный ответ: eat wild fruit and vegetables

  39. Выберите правильный вариант местоимения: Is ____ your sister talking to Mrs. Brown in front of the library?

    Правильный ответ: that

  40. Дополните: I like to put _____ slice of lemon in my tea.

    Правильный ответ: a

  41. Выберите правильный вариант фразового глагола: The musicians ______ playing for 20 minutes after the singer left the stage.

    Правильный ответ: carried on

  42. Дополните предложение: There’s a problem ___ worries her.

    Правильный ответ: which

  43. Что не нужно брать в поход?

    Правильный ответ: fridge

  44. Прочитай описания и укажи неверное:

    Правильный ответ: A camel lives in the mountains. It has got two arms and two legs.

  45. Выберите правильный вариант предлога: Well keep__ the good work.

    Правильный ответ: up

  46. Найдите лишнее слово:

    Правильный ответ: experience

  47. Переведите из страдательного залога в действительный: Somebody is cleaning the room at the moment.

    Правильный ответ: The room is being cleaned by somebody.

  48. Найдите лишнее слово:

    Правильный ответ: treasure

  49. Переведите предложение, употребляя структуру wishes: I forgot my wallet. I can’t buy anything.

    Правильный ответ: I wish I hadn’t forgotten my wallet.

  50. Замените фразовый глагол «look out» эквивалентом:

    Правильный ответ: Be careful.