Ustazdyq

Английский язык: Четвертной контроль

1 106 вопросов · Страница 19 из 23

  1. Complete the sentence: ___________ is nothing in the fridge.

    Правильный ответ: There

  2. Change the active voice to passive voice: My parents built this house in 2012.

    Правильный ответ: This house was built in 2012 by my parents.

  3. Choose the correct answer. I _____ to the news on the radio when the phone _____.

    Правильный ответ: was listening / rang

  4. Choose the correct variant.

    Правильный ответ: We make the passive voice using the verb be + past participle. We start the sentence with the object.

  5. Choose the correct preposition. The train leaves Paris _____ 4 p.m.

    Правильный ответ: at

  6. Choose the correct preposition. They often eat in a restaurant ___ Tuesdays.

    Правильный ответ: on

  7. Choose the correct answer. Zhaina lives next door so we _____ see her.

    Правильный ответ: often

  8. Choose the correct modal verb. _____ you swim when you were five?

    Правильный ответ: Could

  9. Find the adjective: The weather is very wonderful today!

    Правильный ответ: wonderful

  10. Choose the correct answer. _____ Almas and Arai married ten years ago?

    Правильный ответ: Were

  11. Complete the sentence: When she was a young girl she _________ play the kobyz.

    Правильный ответ: could

  12. We use ___________ -for giving reasons, ___________ - for talking about results or purposes.

    Правильный ответ: because, so

  13. Choose the correct answer. I love Spain, _____ I came to Barcelona.

    Правильный ответ: so

  14. Choose the correct answer. A city is _____ than the country.

    Правильный ответ: more exciting

  15. Choose the correct answer. Dulat didn’t _____ yesterday afternoon; he _____ at home.

    Правильный ответ: go out / stayed

  16. Choose the correct preposition. _____ summer I play tennis _____ Sundays.

    Правильный ответ: In / on

  17. We use ______________– to say how often we do things, or how often things happen.

    Правильный ответ: adverbs of frequency

  18. Choose the correct answer. I usually _____ for 6 hours a day, but I _____ for 8 hours yesterday.

    Правильный ответ: work / worked

  19. Complete the rules: The words "too", "enough", "very", and "extremely" are examples of ______________ . The words “quickly”, “happily”, “kindly”, “slowly” are examples of ______________ .

    Правильный ответ: adverbs of degree, adverbs of manner

  20. Choose the correct tense of the verb. Where _____ you _____ on holiday last year?

    Правильный ответ: did / go

  21. We ____ at 7 o’clock

    Правильный ответ: get up

  22. Местоимение it пропущено в предложении:

    Правильный ответ: _____ is too late to go to the museum.

  23. Дополните предложение: I enjoy ____ tennis.

    Правильный ответ: playing

  24. Определите правильную форму глагола: I like … photographs when I’m on holiday.

    Правильный ответ: taking

  25. Укажите верный глагол: I _________ walking home, but a taxi would be quicker.

    Правильный ответ: don’t mind

  26. Найдите правильно составленное предложение:

    Правильный ответ: I am good at music.

  27. Выберите правильный вариант модальных глаголов: Soon, I … … speak Italian quite well.

    Правильный ответ: will be able to

  28. Выберите правильный вариант отрицательного предложения:

    Правильный ответ: You didn’t have to wait in the rain.

  29. Дополните предложение: His whole future depends ___ these exams.

    Правильный ответ: on

  30. Укажите верную форму глагола в страдательном залоге: People ______ always _______ by the Mona Lisa.

    Правильный ответ: are / attracted

  31. Дополните предложение: My friend has got a ________ cup.

    Правильный ответ: nice new green glass

  32. Дополните предложение: What do you want … to night?

    Правильный ответ: to do

  33. Выберите правильный вариант глагола: I don’t enjoy … very much.

    Правильный ответ: driving

  34. Выберите верный предлог: We have waited for you _______ 10 o’clock.

    Правильный ответ: since

  35. Образуйте Participle 1 от глагола run :

    Правильный ответ: running

  36. Aldiyar does not _________ computer games very often.

    Правильный ответ: play

  37. We use _____________ something that we think is certain to happen or which we have evidence for now: It’s going to rain again soon. It is cloudy.

    Правильный ответ: “be going to” to predict

  38. Choose the correct preposition. Aslan goes ____ school in his mom’s car

    Правильный ответ: to

  39. Choose the correct item: There is _______________ .

    Правильный ответ: an apple

  40. Complete the sentence: I called Ali, ____ he didn`t answer.

    Правильный ответ: but

  41. Complete the sentence: ______ there _______ roses here?

    Правильный ответ: Are/ any

  42. Complete the sentence: When Aruzhan was a young girl she _________ play the dombyra.

    Правильный ответ: could

  43. Complete the sentences with suitable irregular verbs in Past Simple: I _______ a gift to my friend to make her happy. I _______ 50 $.

    Правильный ответ: bought, spent

  44. Complete the sentences with comparative forms of adjectives: Asan is _______ than Usen. Rich people are __________ than poor people.

    Правильный ответ: taller, greedier,

  45. Find the variant where you can use “there was”

    Правильный ответ: a mermaid, a vase, a lion, a cup

  46. Choose the correct variant: There____ in the garden.

    Правильный ответ: is a butterfly

  47. Complete the sentence: We have ______________ water in the bottle.

    Правильный ответ: some

  48. Complete the sentence: There … on the desk.

    Правильный ответ: aren’t any pens

  49. Which word helps to join two clauses? Arnur was absent from school because he was sick.

    Правильный ответ: because

  50. Complete the sentence: I ___________ write a test. It is necessary.

    Правильный ответ: have to