Ustazdyq

Английский язык: Четвертной контроль

1 106 вопросов · Страница 22 из 23

  1. Find the concessive clause in the sentence: "Although it was raining, they decided to go for a picnic."

    Правильный ответ: Although it was raining

  2. Choose the correct tense. The dentist ____ two of his teeth. One of them ____ quite good.

    Правильный ответ: pulled out/was

  3. Fill in the blank with the appropriate form of the word. It seems terrible to me that there are so many ____ people living in a city with thousands of empty houses.

    Правильный ответ: homeless

  4. Select the word with a suffix.

    Правильный ответ: enjoyment

  5. Choose the correct tense. Take away the crib; the teacher ____ at you.

    Правильный ответ: is looking

  6. Find the complement of the adjective impatient. The crowd seemed impatient to begin.

    Правильный ответ: to begin

  7. Fill in the blank with the appropriate form of the word. Dimash Kudaibergen is very famous and he has thousands of ____.

    Правильный ответ: admirers

  8. Fill in the blanks with the appropriate form of the verbs: If he __________ (study) harder, he __________ (pass) the exam.

    Правильный ответ: had studied / would have passed

  9. Choose the correct answer. The book ______ I bought is not in stock now.

    Правильный ответ: that

  10. Choose the correct answer. He is a weak leader; ____, he has plenty of supporters.

    Правильный ответ: nevertheless

  11. Choose the correct sentence with a non-defining relative clause:

    Правильный ответ: John, who won the competition, is celebrating tonight.

  12. Determine the Correct Reporting Time: Direct speech: "We are leaving for vacation tomorrow," said Sam. When did Sam say this according to the reported speech?

    Правильный ответ: Sam said they were leaving for vacation the next day.

  13. Complete the sentence with the correct conditional type 3: If I _________ (not/make) that wrong turn, I _________ (not/arrive) late to the meeting.

    Правильный ответ: hadn't made / wouldn't have arrived

  14. Choose the correct answer The dish, ________ wasn't very delicious, was very expensive.

    Правильный ответ: which

  15. Choose the correct answer. If you ___ harder at school you ___ your exams.

    Правильный ответ: had worked/wouldn’t have failed

  16. Rewrite the sentence in the active voice: The building will be demolished by the construction crew.

    Правильный ответ: The construction crew will demolish the building.

  17. Fill in the blank with the correct conjunction: You need to complete your assignment, _______ studying for the test.

    Правильный ответ: in addition to

  18. Choose the correct answer. You ___ so fiercely if you ___ rude to Askhar.

    Правильный ответ: wouldn’t have argued/hadn’t been

  19. What type of question is this? Did Alikhan go to the bookshop yesterday?

    Правильный ответ: general question

  20. Moldir wore her rain boots; ____, her feet stayed dry during the storm.

    Правильный ответ: therefore

  21. Identify the type of intelligence: “understanding the emotions and needs of others”

    Правильный ответ: interpersonal

  22. Choose the correct answer. I don't have _____money, so I can't buy _______things.

    Правильный ответ: much / many

  23. Choose the correct conjunction: She decided to travel _______ she was afraid of flying.

    Правильный ответ: despite of the fact that

  24. Select the rhetorical question:

    Правильный ответ: Isn't it a beautiful day?

  25. Choose the correct answer. Dinara asked me, "Have you ever driven a motor scooter?"

    Правильный ответ: Dinara asked me if I had ever driven a motor scooter

  26. Choose the correct sentence with a defining relative clause:

    Правильный ответ: The house, which has a red door, belongs to my friend.

  27. Choose the correct answer. Istanbul , ______ is in Turkey today, was conquered in 1453.

    Правильный ответ: which

  28. Используйте верную форму глагола: She _______ so much last year.

    Правильный ответ: didn’t earn

  29. Используйте верную форму глагола: He is said _____here.

    Правильный ответ: to live

  30. Укажите верную форму глагола: Sorry I’m late. The car ______ down on my way here.

    Правильный ответ: broke

  31. Выберите антоним к слову income:

    Правильный ответ: outgoings

  32. Match the word to the definition: Likely to be successful

    Правильный ответ: promising

  33. Complete with the suitable item: Our teacher was ________ when she heard that we had been working on a method for curing cancer.

    Правильный ответ: stunned

  34. Используйте верную форму глагола: _______ you ______ a holiday recently?

    Правильный ответ: Have … had

  35. Используйте верную форму глагола: I _______ the washing machine. It’s working OK now.

    Правильный ответ: have repaired

  36. Употребите слово в верной форме: Today’s generation of __________ has adopted a new way of wearing certain items to complete an outfit.

    Правильный ответ: fashionistas

  37. Выберите верный вариант слов: I’ve _______ had lunch and I’m ______ hungry.

    Правильный ответ: just, already

  38. Choose the correct option: Our solar panels ________ a small amount of electricity every day.

    Правильный ответ: generate

  39. Укажите синоним к слову impact:

    Правильный ответ: influence

  40. Choose the sentence according to the definition: An action which will be in progress at a stated time in the future

    Правильный ответ: This time next week, I’ll be singing in La Scala.

  41. Закончите предложение: Babies’ smiling in the __________ as a reflex has been recorded by scientists.

    Правильный ответ: womb

  42. Complete the sentence: This is the reason __________ I was late.

    Правильный ответ: why

  43. Complete the sentence: According to Gardner’s theory, linguistic intelligence refers to _________.

    Правильный ответ: communicating well and being good with languages

  44. Объедините предложения в одно: Suddenly Dawn saw the man. She had bought the car from him. Suddenly Dawn saw the man _______ she had bought the car from.

    Правильный ответ: who

  45. Укажите верное употребление союза: ________ I was tired, I went to bed early.

    Правильный ответ: As

  46. Укажите верный вариант: A screen is the part of the computer _______ you look at.

    Правильный ответ: which

  47. Complete the sentence: Did anyone help them to write the card? – No, the boys wrote it __________ .

    Правильный ответ: themselves

  48. Выберите предложение с неверно употреблённым относительным местоимением (relative pronoun):

    Правильный ответ: Do you know the person that took these pictures?

  49. Выберите правильный вариант: _________ can a visitor to Astana have a meal?

    Правильный ответ: Where

  50. Укажите неверно составленное вопросительное предложение:

    Правильный ответ: Who did write “The War of the Worlds”?