Ustazdyq

Английский язык: Четвертной контроль

1 106 вопросов · Страница 6 из 23

  1. Найдите правильный вариант вопроса на ответ: 5A

    Правильный ответ: Which class are you in?

  2. Выберите правильный вариант вспомогательного глагола: … Frank come with us?

    Правильный ответ: Does

  3. Лишним в данной группе является:

    Правильный ответ: sink

  4. Дополните предложение: My friend … Kazakh every day.

    Правильный ответ: learns

  5. Выберите правильный вариант отрицательного предложения:

    Правильный ответ: Alice and Mike don’t use computers.

  6. Выберите правильный вариант предлога: Kairat often comes home late _____ night.

    Правильный ответ: at

  7. Дополните предложение: Where … she … from?

    Правильный ответ: does / come

  8. Прочитайте и найдите правильный вариант ответа: Her name is Ann. She is from Almaty. She goes to school. She studies English. She likes listening to music. What is Ann?

    Правильный ответ: She is a student.

  9. Выберите правильный глагол: My friend … at University.

    Правильный ответ: studies

  10. Выберите правильно предлог: Our summer holidays begin _______ June.

    Правильный ответ: in

  11. Дополните предложение: ______ do you usually do after school?

    Правильный ответ: What

  12. Выберите правильное предложение:

    Правильный ответ: She never goes to school on foot.

  13. Подберите краткий отрицательный ответ к вопросу: Did Assel visit her grandmother two days ago?

    Правильный ответ: No, she didn’t.

  14. Закончите предложение: There is a carpet on the … .

    Правильный ответ: floor

  15. Выберите подходящее вопросительное слово: __________ does Saltanat usually have breakfast? She has breakfast at 8 o’clock.

    Правильный ответ: When

  16. Завершите предложение: You're walking too fast, I can't keep ______ you!

    Правильный ответ: up with

  17. Выберите правильное отрицательное предложение в Present Simple:

    Правильный ответ: He doesn’t work hard.

  18. Выберите предложение с верной формой глагола:

    Правильный ответ: My uncle goes to the gym three times a week.

  19. Fill in the correct form I think Brazil _____ the World Cup

    Правильный ответ: will win

  20. Choose the correct answer. _______is she baking? She is baking biscuits.

    Правильный ответ: What

  21. Complete the dialogue with pronouns. Arlan: – ______ love mushrooms. What about you? Dana: - I hate ________ . I can’t stand mushrooms.

    Правильный ответ: I/ them

  22. Choose the correct answer. We _______ get up early on Sundays.

    Правильный ответ: don’t have to

  23. Choose the correct answer. Her friends usually _____ her at about 8 o’clock.

    Правильный ответ: call

  24. Complete the sentence (use Present Simple): Our grandparents often _________ us.

    Правильный ответ: visit

  25. Find the structure of Present Simple negative form.

    Правильный ответ: Subject (I, you, we, they) + do not / don’t + V1 (first form of verb)

  26. Choose the correct answer. ________ does Sabit go swimming? He goes swimming two times per week.

    Правильный ответ: How often

  27. Choose the correct answer. Arai loves _____ for a walk in the country.

    Правильный ответ: going

  28. Find the structure of Present Simple question sentence (3rd person singular form).

    Правильный ответ: Does + Subject (He, She, It) + V1 (First Form of Verb)

  29. Choose the correct answer. _________is she? She is my little daughter.

    Правильный ответ: Who

  30. Choose the correct item: Zhanserik always __________ us interesting stories.

    Правильный ответ: tells

  31. Choose the correct answer: Sara: - _________ did Omar go swimming? Farhat: - On Monday at 10 o’clock.

    Правильный ответ: When

  32. Choose the correct answer. My working day _____ at 8 o'clock.

    Правильный ответ: begins

  33. English object pronouns are:

    Правильный ответ: me, you, him, her, it, us, them.

  34. Choose the correct answer. _______ is she wearing? She is wearing a pink hat and dress.

    Правильный ответ: What

  35. Choose the correct question. My parents have to wear a uniform at work.

    Правильный ответ: Do my parents have to wear uniform at work?

  36. Choose the correct answer: You ________ to the shop. You can use delivery service.

    Правильный ответ: don’t have to go

  37. Complete the sentence: Aiman doesn’t hate _________ fast food.

    Правильный ответ: eating

  38. Choose the correct variant. Complete the sentence with correct pronouns: I respect my classmates. I always help _____ and _____help ____.

    Правильный ответ: them/ they/ me

  39. Choose the correct answer: Zhaniya ______ study tomorrow so she can’t take part in the concert.

    Правильный ответ: has to

  40. Choose the correct answer. I don't like ____ - I hate planes.

    Правильный ответ: flying

  41. Choose the correct answer. Diana ____ to go to work on Saturday.

    Правильный ответ: has

  42. Complete the sentence: I love _________exercises in the morning because it is useful for my health.

    Правильный ответ: doing

  43. Complete the rule: We use ______ and _______ to express obligation.

    Правильный ответ: have to/ must

  44. Choose the correct answer. Her parents ________ her to school every day.

    Правильный ответ: don’t take

  45. Choose the variant with correct sentence in Present Perfect.

    Правильный ответ: I’ve gone to Japan.

  46. Найдите лишнее слово:

    Правильный ответ: forest

  47. Завершите предложение: Last summer we swam in the lake and climbed the … .

    Правильный ответ: mountains

  48. Укажите подходящее по смыслу слово: There’s water all around a(an) … .

    Правильный ответ: island

  49. Выберите верный вариант: My dad is … person in my family.

    Правильный ответ: the funniest

  50. Употребите верный предлог: There’s a lamp … the desk.

    Правильный ответ: above