Ustazdyq

Английский язык: Четвертной контроль

1 106 вопросов · Страница 4 из 23

  1. Put the correct preposition Put your phone ____ the table.

    Правильный ответ: on

  2. Find the proverb

    Правильный ответ: Home is where the heart is.

  3. Find the sentence in the imperative mood.

    Правильный ответ: Read the task.

  4. Choose the correct plural noun

    Правильный ответ: people

  5. Odd one out

    Правильный ответ: empty

  6. Put the correct preposition Carrots grow ___the ground.

    Правильный ответ: under

  7. Choose the best answer No, _____ any polar bears at the South Pole.

    Правильный ответ: there aren’t

  8. Choose the correct pronoun. The children are as hungry as _____.

    Правильный ответ: us

  9. Find the sentence in the imperative mood.

    Правильный ответ: Turn off your mobile phones.

  10. Odd one out

    Правильный ответ: tortoise

  11. Дополните предложение: The children cycle very … .

    Правильный ответ: fast

  12. Завершите предложение словом по смыслу: Sultan juggles … .

    Правильный ответ: wonderfully

  13. Поставьте глагол в скобках в нужную форму: Boys and girls (not / go) to the same schools two hundred years ago.

    Правильный ответ: didn’t go

  14. Укажите верный порядок слов в предложении: Never / school / for / late / we / are.

    Правильный ответ: We are never late for school.

  15. Закончите предложение подходящим словом: We want to speak English really … .

    Правильный ответ: well

  16. Укажите слово по определению: To … - to put the little pieces together correctly to make the picture again.

    Правильный ответ: do a jigsaw puzzle

  17. Дополните: Maggie loves reading books in the … .

    Правильный ответ: library

  18. Дополните предложение: The ancient Greeks … their houses with mud and wood.

    Правильный ответ: made

  19. Дополните предложение: Is there a … around here? I want to buy some clothes.

    Правильный ответ: shopping centre

  20. Выберите верный вариант: Mum … the house at the weekend.

    Правильный ответ: tidies

  21. Закончите предложение: A Viking family washed clothes in a wooden … .

    Правильный ответ: bucket

  22. Завершите предложение: … is a sport you can play outdoors, with a bow and arrows.

    Правильный ответ: Archery

  23. В Present Simple (настоящее простое время) не употребляется :

    Правильный ответ: yesterday

  24. Дополните предложение: Assel enjoys … volleyball with her friends.

    Правильный ответ: playing

  25. Задайте вопрос к предложению: Damir watches tennis on television.

    Правильный ответ: Does Damir watch tennis on television?

  26. Закончите предложение: Zhamilya likes playing … . She can jump very well.

    Правильный ответ: leap frog

  27. Какой глагол грамматически не подходит в предложении? I … to see you at the party.

    Правильный ответ: hate

  28. Выберите верный вариант: If he ____ (not / work), he won’t earn any money.

    Правильный ответ: doesn’t work

  29. Выберите нужный предлог: Kairat put ____ his journey because of the approaching storm.

    Правильный ответ: off

  30. Дополните предложение верным вариантом: I don’t like living in a city. It’s ______ peaceful _____ in a country.

    Правильный ответ: less / than

  31. Point to the right verb forms: I don’t mind ________, but I prefer ______ in restaurants.

    Правильный ответ: cooking / eating

  32. Choose the correct verb form: Sarah was eager ________ her job as a personal trainer.

    Правильный ответ: to start

  33. Choose the necessary item: Government gives out hurricane survival __________ .

    Правильный ответ: leaflets

  34. Choose the correct item: Bulat made _________ mistakes in the test.

    Правильный ответ: the least

  35. Point to the right verb forms: I realise that nowadays everybody is expected ________ their weekends and holidays away from home but I always prefer ________ at home and enjoy family life.

    Правильный ответ: to spend / staying

  36. Употребите верную степень сравнения наречия в скобках: Look at the sky! This star is shining _______ (brightly) of all.

    Правильный ответ: the most brightly

  37. Закончите диалог подходящим вариантом: - I was surprised Amy wasn’t at the meeting. Perhaps she didn’t know about it. - That’s possible. She _____ about it.

    Правильный ответ: might not have known

  38. Закончите предложение: It _____ for three days before the river overflowed.

    Правильный ответ: had been raining

  39. Complete the sentence: My throat is really sore. I _____________ all evening.

    Правильный ответ: have been singing

  40. Complete the sentence: Sadly, over 150,000 people died and there were hardly ever any ________ after the undersea earthquake.

    Правильный ответ: survivors

  41. Выберите правильный вариант модальных глаголов: It ____ have been Sue on the phone. I’m not sure.

    Правильный ответ: might

  42. Выберите нужную форму глагола: Sam … the carpets while his sister… the washing-up.

    Правильный ответ: was vacuuming / was doing

  43. Choose the appropriate item: Sam has played for the team _________ a year.

    Правильный ответ: for

  44. Выберите нужный предлог: The water turns ______ ice when the temperature is below zero.

    Правильный ответ: into

  45. Choose the missing word: An earthquake _______ the coast of the Caribbean Sea.

    Правильный ответ: struck

  46. Choose the correct options: Now, during my holidays I try ________ at home, do some gardening, and I never regret _________ my lifestyle.

    Правильный ответ: to relax / changing

  47. Find the definition to the word avalanche :

    Правильный ответ: a large amount of ice, snow and rock falling quickly down the side of a mountain

  48. Найдите лишнее слово:

    Правильный ответ: violence

  49. Переведите в косвенную речь: He asked, “Do you ever go abroad?”

    Правильный ответ: He asked if they ever went abroad.

  50. Не относится к теме Exercise and Sport :

    Правильный ответ: ambition