Ustazdyq

Английский язык: Четвертной контроль

1 106 вопросов · Страница 3 из 23

  1. Find the idiom related to theme “science”

    Правильный ответ: Once in a blue moon

  2. Find compound adjective

    Правильный ответ: a part-time job

  3. Выберите верный вариант указательного местоимения: Do you like _________ flowers over there?

    Правильный ответ: those

  4. Complete the sentences with the correct form of modal verb. Sarah … at work. She sometimes works late on Mondays.

    Правильный ответ: might be

  5. Fill in the gap in the following sentence: Clear the …, frost soon.

    Правильный ответ: moon

  6. Выберите притяжательную форму существительного в единственном числе:

    Правильный ответ: boy’s

  7. Выберите предложение с верной формой глагола: don’t have to / doesn’t have to :

    Правильный ответ: My brother and I don’t have to make breakfast. Our mum makes it.

  8. Complete the sentences with the correct form of modal verb. You … hungry! You’ve just had a huge pizza.

    Правильный ответ: can’t be

  9. Выберите правильное слово: Can I have __________ bottle of milk, please?

    Правильный ответ: a

  10. Выберите верное местоимение: This laptop belongs to my brother. It is _________.

    Правильный ответ: his

  11. Выберите верное словосочетание: The weather is ________ today. Why don’t we go swimming?

    Правильный ответ: sunny and hot

  12. Fill in the gap in the following sentence: She wants to … a song.

    Правильный ответ: sing

  13. Выберите правильное слово: Can I have __________ sandwiches, please?

    Правильный ответ: some

  14. Find compound adjective

    Правильный ответ: a three-hour movie

  15. Выберите верное слово: The weather is ________ today. Don’t forget your umbrella.

    Правильный ответ: rainy

  16. Дополните предложение: She… dinner.

    Правильный ответ: has

  17. Fill in the gap in the following sentence: She wants … French.

    Правильный ответ: to learn

  18. Выберите правильное слово: They want to buy __________ spaghetti.

    Правильный ответ: some

  19. Fill in the gap in the following sentence: She refused … me her new jacket.

    Правильный ответ: to lend

  20. Найдите правильный вариант перевода: Мыть посуду.

    Правильный ответ: to do the washing up.

  21. Fill in the gap in the following sentence: He had to stop … football when he injured his ankle.

    Правильный ответ: playing

  22. Find the idiom related to theme “book and reading”.

    Правильный ответ: read smb’s lips

  23. Fill in the correct form Please, get ___the car. We’re getting late.

    Правильный ответ: into

  24. Выберите правильный вариант предложения:

    Правильный ответ: Saule has got a beautiful doll.

  25. Fill in the correct form “The hobbit showed a lot of courage.We should all try to take a ____ out of his book and be more courageous”.

    Правильный ответ: leaf

  26. Find compound adjective

    Правильный ответ: a middle-aged woman

  27. Complete the sentences with the correct form of modal verb. I think Louisa … annoyed with me. She hasn’t even said “good morning”

    Правильный ответ: might be

  28. Point out the adverb in the statement: I have been a fan of mystery stories since I was quite young

    Правильный ответ: quite

  29. Choose the correct options to complete the sentences. The computers _____ yesterday. They are still broken.

    Правильный ответ: weren’t fixed

  30. Sarah has been trying to ____ painting as a hobby.

    Правильный ответ: take up

  31. What type of prepositional phrase is it? Inside the room, the children sat quietly, wishing their parents would return soon.

    Правильный ответ: adverb

  32. Complete the gap … has got a long hair.

    Правильный ответ: Safiya

  33. Choose the correct variant: child, duck, man

    Правильный ответ: children , ducks, men

  34. Complete the sentence: Take … photos. They are very interesting.

    Правильный ответ: these

  35. Find the sentence in the imperative mood.

    Правильный ответ: Close the door

  36. Complete the sentences: … is a book. … are bags.

    Правильный ответ: This/ These

  37. Choose the correct variant: woman. notebook, lady. foot

    Правильный ответ: women,notebooks,ladies,feet

  38. Complete the sentences: This is my favorite … . Those are my new … .

    Правильный ответ: book\jeans

  39. К board games относится … .

    Правильный ответ: chess

  40. Find the sentence with possessive adjective.

    Правильный ответ: That’s our room.

  41. Закончите предложение: Let’s go to the market … some fresh fruit.

    Правильный ответ: to buy

  42. Find the sentence with possessive pronoun.

    Правильный ответ: This cardigan is mine.

  43. Choose the appropriate preposition of place: My cat, Diamond, likes sleeping … the sofa.

    Правильный ответ: on

  44. Choose the correct pronoun. A: Who ate all the ice-cream? B:_____

    Правильный ответ: Her

  45. Choose the correct pronoun. All the pupils passed SAU except ____.

    Правильный ответ: me

  46. Find the sentence with possessive adjective.

    Правильный ответ: My mother is a teacher.

  47. Odd one out

    Правильный ответ: grand father

  48. Complete the sentence: There … in the wallet.

    Правильный ответ: isn’t any money

  49. Choose the correct pronoun. Everyone arrived on time but ____.

    Правильный ответ: him

  50. Choose the correct plural noun

    Правильный ответ: knives