Ustazdyq

Английский язык: Четвертной контроль

1 106 вопросов · Страница 18 из 23

  1. Выберите верное наречие: Gulnara is a very polite girl. She is _________ rude to people.

    Правильный ответ: never

  2. Дополните предложение: ______ were you in Italy?

    Правильный ответ: When

  3. Степени сравнения какого прилагательного образуются не по правилам:

    Правильный ответ: good

  4. Дополните предложение: _____ your father go to work at weekends? - No, he ________.

    Правильный ответ: Does / doesn’t

  5. Выберите лишнее слово: claws – feathers – tail – fin – beak

    Правильный ответ: fin

  6. Вставьте необходимый предлог: What’s the weather like … the West Kazakhstan?

    Правильный ответ: in

  7. Напишите отрицательную форму глагола в Present Continuous. My friend … learning English now.

    Правильный ответ: is not

  8. Найдите правильный вариант вопроса к предложению: Colin makes his bed every day.

    Правильный ответ: Does Colin make his bed every day?

  9. Выберите правильный вариант глагола to be : There ___________ a good film on TV last night.

    Правильный ответ: was

  10. Выберите краткий отрицательный ответ к вопросу: Did you visit your aunt yesterday?

    Правильный ответ: No, I didn’t.

  11. Выберите правильный союз: I enjoy traditional music ______ I decided to learn to play the dombra.

    Правильный ответ: so

  12. Дополните предложение: What is the weather … in the west of Italy?

    Правильный ответ: like

  13. Выберите исчисляемое существительное:

    Правильный ответ: cup

  14. Выберите нужное сказуемое: Our grandparents ____________ TV at the moment.

    Правильный ответ: are watching

  15. Fill in the correct form: _____ the door before you leave.

    Правильный ответ: Close

  16. Выберите неисчисляемое существительное:

    Правильный ответ: weather

  17. Дополните предложение: There is a large food store … the first floor.

    Правильный ответ: on

  18. Rewrite the sentence using the appropriate past modal: "It's possible that she was late."

    Правильный ответ: It's possible that she might have been late.

  19. Выберите верный вариант ответа: Frozen is a (n) ___________ film.

    Правильный ответ: animated cartoon

  20. Задайте вопрос к выделенному слову: It often snows in winter in our city.

    Правильный ответ: When does it often snow in our city?

  21. Выберите сказуемое в Present Continuous Tense: I ____________ home now.

    Правильный ответ: am going

  22. Выберите правильный указатель времени: Theyareswimming… .

    Правильный ответ: now

  23. Good health depends _ regular exercise and a balanced diet. People should focus _ healthy habits. Many are interested _ fitness today. Exercise helps _ reducing stress and improves mood. Doctors advise people to take car…

    Правильный ответ: on / on / in / in / of

  24. Daily routines help people organize their lives. Many people wake up early and plan their day. They try to carry out their tasks efficiently. Good habits improve productivity. However, unexpected events may interrupt pla…

    Правильный ответ: perform

  25. Choose the correct option . The robber was carrying a gun and wearing the mask of a clown. He was …….

    Правильный ответ: terrifying

  26. Complete the sentence using a relative pronoun. Sherlock Holmes, _____ never actually existed,was created by Arthur Conan Doyle.

    Правильный ответ: who

  27. Choose the correct order of words to form a grammatically correct sentence: "On the beach, the, children, building, sandcastle, happily, were."

    Правильный ответ: The children were happily building a sandcastle on the beach.

  28. We use ________ for adding information, _________ for unexpected or different information.

    Правильный ответ: and, but

  29. Choose the correct sentence:

    Правильный ответ: She always arrives at school early.

  30. Choose the correct passive form: The new school library ___ by the end of next year.

    Правильный ответ: will be built

  31. Choose the correct reported speech: “I can finish the project tomorrow,” Dana said.

    Правильный ответ: Dana said that she could finish the project the next day.

  32. Choose the correct form: She avoids ___ to people when she feels nervous.

    Правильный ответ: to speaking

  33. Choose the correct tense: By the time the teacher entered the classroom, the students ___ their homework.

    Правильный ответ: had finished

  34. Choose the correct question tag: Nobody liked the idea, ___?

    Правильный ответ: did they

  35. Choose the correct linker: ___ it was raining heavily, the match continued until the end.

    Правильный ответ: Although

  36. Choose the correct phrasal verb: We had to ___ the meeting because the manager was ill.

    Правильный ответ: put off

  37. Choose the correct passive form: People speak English in many countries.

    Правильный ответ: English is spoken in many countries.

  38. Find the formula of Past Continuous.

    Правильный ответ: Subject + was/were + verb+ing.

  39. Choose the correct answer. I _______ and I _______ the knife.

    Правильный ответ: was cooking / dropped

  40. Choose the correct answer. While I _______ this morning, I _______ my money. I don’t know how.

    Правильный ответ: was shopping / lost

  41. Passive voice. How much of the earth's surface ______ by water?

    Правильный ответ: is covered

  42. Choose the correct answer. The journey took a long time. __________ a lot of traffic.

    Правильный ответ: there was

  43. Choose the correct answer. What ___ the weather like last winter?

    Правильный ответ: was

  44. Choose the correct answer. I _____ a friend while I _____ the shopping.

    Правильный ответ: met / was doing

  45. Choose the best option: You ___ smoke here. It is forbidden.

    Правильный ответ: mustn’t

  46. Choose the word closest in meaning to “brave” .

    Правильный ответ: courageous

  47. Choose the sentence with the mistake.

    Правильный ответ: He don’t like Math very much.

  48. Choose the correct answer. I _______ round and _______ Bibi.

    Правильный ответ: turned / saw

  49. Choose the correct sentence in the Present Continuous.

    Правильный ответ: Sue is staying at home today.

  50. Choose the correct answer. Where … all these postcards and maps?

    Правильный ответ: were you given