Ustazdyq

Английский язык: Четвертной контроль

1 106 вопросов · Страница 17 из 23

  1. Укажите предложение, в котором предлог as употреблён неверно :

    Правильный ответ: Brian is a student, as most of his friends.

  2. Point to the sentence with defining relative clause:

    Правильный ответ: This is the video that I wanted to show you.

  3. Выберите правильный вариант ответа: I’ve got ______ eggs. Do you want an omelette?

    Правильный ответ: a few

  4. Не относится к теме “Stress and Fear” идиома:

    Правильный ответ: take a leaf out of one’s book

  5. Complete the sentences with the next adjectives by adding a negative prefix: patient, possible, legal. Today, young people get very ___________ if they have to wait more than a few minutes for a download. ____________ is…

    Правильный ответ: impatient, impossible, illegal

  6. Complete the sentence: He works ________________ . He is unemployed.

    Правильный ответ: nowhere

  7. Choose the correct answer. Summer is the… season of all.

    Правильный ответ: hottest

  8. Choose the correct answer. We haven't got _____ petrol. We need to stop and get some.

    Правильный ответ: much

  9. Find the correct answer:They hadn’t got _____ petrol. They had to stop and get some.

    Правильный ответ: much

  10. Match the words and adjective suffixes: meaning-, product-, danger-, read- .

    Правильный ответ: -ful, -ive, -ous, -able

  11. Complete the comparative structure: ______________ people volunteered for the charity event ___________ I had expected.

    Правильный ответ: Fewer/ than

  12. Alan is able to solve complicated math equations. Here modal verb “be able to” is used to show _____________.

    Правильный ответ: ability

  13. Change the next sentence to passive voice: We took our children to the cinema.

    Правильный ответ: Our children were taken to the cinema by us.

  14. A modal is a type of auxiliary (helping) verb that is used to express:

    Правильный ответ: ability, possibility, permission or obligation.

  15. Complete the sentences: Our brother found ___________ cherries growing by the side of the road. Do we have ___________ bowl?

    Правильный ответ: some/ any

  16. Choose the correct answer. This price is wrong. It … be 3.50,not3.50, not4.00.

    Правильный ответ: should

  17. Choose the correct form of passive. Look! The castle … now. It will look great soon!

    Правильный ответ: is being reconstructed

  18. Choose the correct answer. Did you take ... photographs when you were on holiday?

    Правильный ответ: many

  19. The passive voice is formed by using a form of the auxiliary verb “be” followed by ____________________ of the main verb.

    Правильный ответ: the past participle

  20. Choose the correct form of passive. Cheese … of milk

    Правильный ответ: is made

  21. Choose the correct answer. Cars are getting ... as the years go by.

    Правильный ответ: cheaper

  22. We use ___________ with plural nouns and _____________ or __________ with uncountable nouns.

    Правильный ответ: a few, a bit of, a little

  23. You can borrow my book. Here “can” is used to __________.

    Правильный ответ: give permission

  24. Find the variant with an offer.

    Правильный ответ: Would you like something to eat?

  25. Complete the sentences: ____________ students came to the lecture. We have got ___________ time.

    Правильный ответ: Few/ very little

  26. Find the variant with adjective suffixes.

    Правильный ответ: –ous, -ive, -y, -ful

  27. Complete the sentences: __ pupils understand that topic. She has got __ money. You made __ mistakes. Well done!

    Правильный ответ: Few/ very little/ few

  28. Complete the sentences: Al-Farabi university is a ______________ university. Our teacher gave a very _____________ speech. He is an ______________ citizen. Have you tried this ____________ food?

    Правильный ответ: national/ meaningful/ Australian/ delicious

  29. Match the phrase in the sentence to the type of Post-modifying noun structure: Tomas is writing a book about his life .

    Правильный ответ: prepositional phrase

  30. Укажите верный вариант употребления местоимения: Nina wanted … to decorate the house.

    Правильный ответ: him

  31. Choose the suffix is not used to form nouns from verbs:

    Правильный ответ: - ive

  32. Match the phrase to the type of pre-modifying noun structure: a biology laboratory

    Правильный ответ: one or two nouns together

  33. Используйте верную форму глагола: It’s nice _____the book.

    Правильный ответ: to have read

  34. Используйте верную форму глагола: Collins _____ his driving test tomorrow morning.

    Правильный ответ: is taking

  35. Укажите верную форму глагола: It was nice to see Daniel again after such a long time. I _______ him for five years.

    Правильный ответ: hadn’t seen

  36. State the verb complementation: Arman Toskanbayev enjoyed learning about computers.

    Правильный ответ: transitive verb + -ing phrase

  37. Используйте верную форму глагола: Mary lives in Dublin. She _______ there all her life.

    Правильный ответ: has lived

  38. Используйте верную форму глагола: We ______ an appointment to you as soon as possible.

    Правильный ответ: will offer

  39. State the usage of Past Perfect tense: Talgat was happy because he had won the competition.

    Правильный ответ: for action which finished before another past action

  40. Укажите верную форму глагола: James was on his hands and knees on the floor. He _____ for his contact lens.

    Правильный ответ: was looking

  41. Дополните предложение: Nowadays many people are interested in __________ technology, like smart T-shirts.

    Правильный ответ: wearable

  42. State the usage of Future Simple tense: I’m afraid you will lose your job if you don’t work harder.

    Правильный ответ: a prediction based on what we believe will happen

  43. Дополните предложение в Present Perfect: He … the poem and now is doing his Maths.

    Правильный ответ: has learned

  44. Укажите правильный вариант структуры предложения: I love collecting stamps.

    Правильный ответ: transitive verb + -ing phrase

  45. Укажите прилагательное с положительным значением:

    Правильный ответ: spectacular

  46. Используйте верную форму глагола: They _______dinner by the time you go home.

    Правильный ответ: will have finished

  47. Используйте верную форму глагола: There is a lot of work________.

    Правильный ответ: to be done

  48. Используйте верную форму глагола: I’m tired. I _______ well last night.

    Правильный ответ: didn’t sleep

  49. Choose the correct answer. It was _______ hot to play tennis, so we went swimming instead.

    Правильный ответ: too

  50. Choose the correct tense of the verb. He _____ some new shoes last month.

    Правильный ответ: bought