Ustazdyq

Английский язык: Четвертной контроль

1 106 вопросов · Страница 16 из 23

  1. Choose the correct answer. Dinara asked me, "Have you ever driven a motor scooter?"

    Правильный ответ: Dinara asked me if I had ever driven a motor scooter

  2. Choose the correct answer. Istanbul , ______ is in Turkey today, was conquered in 1453.

    Правильный ответ: which

  3. Choose the correct sentence with a non-defining relative clause:

    Правильный ответ: John, who won the competition, is celebrating tonight.

  4. Complete the sentence with the correct conditional type 3: If I _________ (not/make) that wrong turn, I _________ (not/arrive) late to the meeting.

    Правильный ответ: hadn't made / wouldn't have arrived

  5. Choose the correct answer. The book ______ I bought is not in stock now.

    Правильный ответ: that

  6. Choose the correct answer. Would you like some chocolate? Yes, but not _____, just _____.

    Правильный ответ: too much / a little

  7. Choose the correct reported speech: Direct speech: "I am leaving for London tomorrow," he said. Reported speech:

    Правильный ответ: He said he would leave for London the next day.

  8. Choose the correct answer. In the play, four ____ see some ____ on the stage.

    Правильный ответ: actresses / mice

  9. Fill in the blank with the correct relative adverb: This is the reason _______ he left the company.

    Правильный ответ: why

  10. Choose the correct answer. You ___ so fiercely if you ___ rude to Askhar.

    Правильный ответ: wouldn’t have argued/hadn’t been

  11. What type of question is this? Did Alikhan go to the bookshop yesterday?

    Правильный ответ: general question

  12. Choose the correct variant of direct speech into indirect speech. “What is your favorite subject?”, Dauren asks me.

    Правильный ответ: Dauren asks me what my favorite subject is.

  13. Fill in the blank with the appropriate conjunction: _______ it was raining, they decided to go for a picnic.

    Правильный ответ: Although

  14. Choose the correct variant of direct speech into indirect speech. “The birds build their nests among the trees,” the teacher said.

    Правильный ответ: The teacher said that the birds built their nests among the trees.

  15. Укажите нужный предлог: Olivia isn’t very good ______ doing Science projects.

    Правильный ответ: at

  16. Ask a question to the words in bold: They have been together for twenty years .

    Правильный ответ: How long have they been together?

  17. Укажите верный вариант: A cybercafé is a shop or a café _______ you can use the Internet.

    Правильный ответ: where

  18. Complete the sentence: A few old houses __________ recently.

    Правильный ответ: have been demolished

  19. Укажите причастие с неверным окончанием -ed / -ing:

    Правильный ответ: I'm really exciting about going to New York. I can't wait.

  20. Выберите подходящий модальный глагол: Kamila can’t meet us tomorrow. She _________ work.

    Правильный ответ: has to

  21. Complete the sentence: Humans are beings difficult to understand. And ways we think and learn are __________ and different, too.

    Правильный ответ: complicated

  22. Укажите верный вариант перевода в страдательный залог: The police are questioning three young people.

    Правильный ответ: Three young people are being questioned by the police.

  23. Укажите лишнее:

    Правильный ответ: track animals’ movements

  24. Выберите правильный вариант: We have to hurry. We don’t have ______ time.

    Правильный ответ: much

  25. Дополните предложение: We should stop the ____________ of Florida panther’s natural habitat to protect this animal from extinction.

    Правильный ответ: destruction

  26. Присоедините правильную приставку к глаголу write , чтобы получить значение «переписать» :

    Правильный ответ: re-

  27. Find Present Continuous Passive:

    Правильный ответ: Room 39 is not ready yet. It is being cleaned.

  28. Point to the right option: I’ve got _________ soup – I can’t eat all this!

    Правильный ответ: too much

  29. Укажите нужный предлог: A diet that is high _______ protein is good for muscles.

    Правильный ответ: in

  30. Переведите в страдательный залог: Nobody saw Jane these days.

    Правильный ответ: Jane wasn’t seen these days.

  31. Укажите предложение, в котором выделенное причастие употреблено неверно:

    Правильный ответ: Steve’s job is very depressed.

  32. Укажите причастие с неверным окончанием -ed / -ing:

    Правильный ответ: I feel so relaxing after my holiday - we spent every day on the beach.

  33. Выберите верный вариант: It’s snowing far _______ now than yesterday.

    Правильный ответ: worse

  34. Замените подходящим модальным глаголом: We are obliged to be at school on time. = We ________ be at school on time.

    Правильный ответ: must

  35. Закончите предложение: ________ takes many forms such as ponds, rivers, swamps, lagoons.

    Правильный ответ: Wetland

  36. Укажите слово по определению: ___________ is a work of art such as a painting, film or book which is made with a great skill

    Правильный ответ: Masterpiece

  37. Дополните предложение возможным вариантом: To be a responsible tourist, you shouldn’t __________ .

    Правильный ответ: buy souvenirs made from endangered animals and plants

  38. Ask a question to the words in bold: Alice is slim with long black hair and big blue eyes .

    Правильный ответ: What is Alice like?

  39. Завершите предложение: Is there ___________ I should bring to the picnic?

    Правильный ответ: anything

  40. Point to the sentence with non-defining relative clause:

    Правильный ответ: These jeans, which I bought in the sales, are very comfortable.

  41. Укажите верный вариант: Mobile phones ____________ since 1990 to nowadays.

    Правильный ответ: have been used

  42. Choose the correct conjunction: We refused to buy that house _________ many problems.

    Правильный ответ: because of

  43. Слово «winter» является сказуемым в предложениях

    Правильный ответ: Where do the birds winter

  44. Укажите предложение, в котором предлог like употреблён неверно :

    Правильный ответ: Many years ago my dad worked like a photographer.

  45. Укажите верную частицу: The meeting tomorrow is going to be difficult. I’m not looking ____________ it.

    Правильный ответ: forward to

  46. Переведите предложение в страдательный залог: They don’t give away plastic bags.

    Правильный ответ: Plastic bags aren’t given away.

  47. Замените подчёркнутые слова синонимами: Crusoe managed to survive and was grateful for that.

    Правильный ответ: overlive / thankful

  48. Choose the correct conjunction: Zumba dancing keeps you fit. __________, it’s a great way to socialize.

    Правильный ответ: Furthermore

  49. Выберите правильный вариант: We helped the man ________ car was broken.

    Правильный ответ: whose

  50. Choose the correct question word: ‘_____________ is your new classmate like?’ – ‘She’s very friendly and polite.’

    Правильный ответ: What