Ustazdyq

Английский язык: Четвертной контроль

1 106 вопросов · Страница 13 из 23

  1. Find the correct variant: We use the question word ___, ____ for reasons.

    Правильный ответ: why

  2. Find the correct variant: We use the question words where_________ , when - _________ .

    Правильный ответ: for place / for time/

  3. Complete the sentence: They love _________ in the countryside.

    Правильный ответ: do

  4. Choose the correct answer: Albina: - _________ does Dias go shopping? Nazerke: - .To the market

    Правильный ответ: Where

  5. Choose the correct answer: You ________ order a taxi. My brother will pick me up.

    Правильный ответ: don’t have to

  6. Choose the correct answer. Up to now I _______ my little plants.

    Правильный ответ: have not watered

  7. Complete the sentence: We ________________ to our parents’ house to help them.

    Правильный ответ: are going to go

  8. Choose the correct answer. My friend Aziza _________ an interesting book now.

    Правильный ответ: is reading

  9. Fill in the gap: She ________________a text message. It is necessary.

    Правильный ответ: has to send

  10. Choose the correct answer. I _______ play hockey when I was a child»

    Правильный ответ: could

  11. Choose the correct answer. Little children _______ go to bed early.

    Правильный ответ: should

  12. You ___________ drink so much soda. It’s bad for your health.

    Правильный ответ: shouldn’t

  13. Complete the sentence: You ___________ bring your textbook. It isn't necessary.

    Правильный ответ: don’t have to

  14. We can use “will” to make predictions about ____________.

    Правильный ответ: the future

  15. Find the correct variant: ________ he __________ with us?

    Правильный ответ: Will/ come

  16. Choose the correct modal verb. I _____ play chess _____ I was five.

    Правильный ответ: could/when

  17. Find the variant with uncountable nouns.

    Правильный ответ: bread, coffee, furniture, information, money

  18. - _____ you ________ your project? - Not yet. I’ll finish it tomorrow.

    Правильный ответ: Have/ finished

  19. You __________ make a noise in a library. It is not allowed.

    Правильный ответ: musn’t

  20. We use ___________ -for giving reasons, ___________ - for talking about results or purposes.

    Правильный ответ: because, so

  21. Complete the rules: The words "too", "enough", "very", and "extremely" are examples of ______________ . The words “quickly”, “happily”, “kindly”, “slowly” are examples of ______________ .

    Правильный ответ: adverbs of degree, adverbs of manner

  22. Choose the correct answer. I love Spain, _____ I came to Barcelona.

    Правильный ответ: so

  23. Find the correct variant: You ______________ your parents.

    Правильный ответ: must respect

  24. Choose the correct preposition. They never go out _____ Friday evenings.

    Правильный ответ: on

  25. Choose the correct answer. That was _________. rainy days

    Правильный ответ: a beautiful day

  26. Choose the correct answer. A: _____ was she born? B: She _____ born in Karagandy.

    Правильный ответ: Where / was

  27. Complete the sentences with suitable irregular verbs in Past Simple: I _______ a lot of gifts to give my relatives and make them happy. I _______ 3000 $.

    Правильный ответ: bought, spent

  28. Choose the correct answer. There are lots of buses so you _______ drive to the airport.

    Правильный ответ: don’t have to

  29. You ____________ help your parents when they are old.

    Правильный ответ: ought to

  30. Complete the rule: Nouns can be countable or uncountable. Countable nouns can be counted, e.g. a pen, two pens, three pens, etc. Uncountable nouns cannot be counted, e.g. _________________.

    Правильный ответ: water, air, sugar, etc.

  31. Choose the correct answer. Dulat didn’t _____ yesterday afternoon; he _____ at home.

    Правильный ответ: go out / stayed

  32. Choose the correct answer. You ______ finish this work till next Thursday.

    Правильный ответ: must

  33. Choose the correct tense of the verb. He _____ some new shoes last month.

    Правильный ответ: bought

  34. We use ________ for adding information, _________ for unexpected or different information.

    Правильный ответ: and, but

  35. Choose the correct preposition. They often eat in a restaurant ___ Tuesdays.

    Правильный ответ: on

  36. Find the variant where you can use “there were”:

    Правильный ответ: a flower, a big building, a trolleybus, a box

  37. We use prepositions of time: ______ with days of the week, days + parts of days, dates, special days; ______with months, seasons, years, centuries; ________ with clock times, festivals, exceptions like night, the weekend…

    Правильный ответ: “on”, “in”, “at”

  38. Choose the correct answer. Zhaina lives next door so we _____ see her.

    Правильный ответ: often

  39. Choose the correct question word: _________ quickly do you learn new vocabulary? __________ long does it take to get to your school each day?

    Правильный ответ: How, How

  40. Choose the correct answer. “_____ do you travel to school?” “By bus.”

    Правильный ответ: How

  41. Choose the correct answer. _____ Almas and Arai married ten years ago?

    Правильный ответ: Were

  42. Choose the correct answer. I usually _____ for 6 hours a day, but I _____ for 8 hours yesterday.

    Правильный ответ: work / worked

  43. Choose the correct answer. Prague is one of the _____ cities in Europe.

    Правильный ответ: the more beautiful

  44. Change the active voice to passive voice: Alma painted that picture.

    Правильный ответ: That picture was painted by Alma.

  45. Choose the correct variant: __________ is the 16 th of January.

    Правильный ответ: It

  46. Find the sentence in Past Continuous

    Правильный ответ: He was cooking.

  47. “there” is usually used as an empty subject with a noun or a noun phrase and the verb “be”. It's often used ___________________ or say that something exists.

    Правильный ответ: to introduce new information

  48. Complete the rule: When two tenses are used together, it indicates us that _________________ action happened in the middle of ________________ action, while it was in progress.

    Правильный ответ: the past simple/ the past continuous

  49. Find the variant where the Past Continuous and the Past Simple are used to show an action interrupting another action.

    Правильный ответ: I broke the candles while I was cleaning the bookshelf.

  50. Choose the correct answer. They _____ cricket at 10 a.m. yesterday.

    Правильный ответ: weren’t playing