Ustazdyq

Английский язык: Четвертной контроль

1 106 вопросов · Страница 14 из 23

  1. Complete the rule: _________________________ demonstrates us that the action was already in progress at a certain time in the past.

    Правильный ответ: The past continuous

  2. Choose the correct answer. I _____ to get up this morning. It _____ and it was cold, and my bed was so warm.

    Правильный ответ: didn’t want / was raining

  3. Make a question in Past Continuous: be/ you/ clean/ your room/ when/ I/ call/ you?

    Правильный ответ: Were you cleaning your room when I called you?

  4. Complete the rule: When two tenses are used together, it indicates us that _________________ action happened in the middle of ________________ action, while it was in progress

    Правильный ответ: the past simple/ the past continuous

  5. Choose the correct answer. When we came in he _______ something on the paper.

    Правильный ответ: was writing

  6. Choose the correct variant.

    Правильный ответ: We often use the passive when we prefer not to show who or what does the action.

  7. Choose the correct answer. He _____ the house this time yesterday.

    Правильный ответ: was painting

  8. Find the variant with passive voice.

    Правильный ответ: Our flight is cancelled.

  9. Find an appropriate sentence to the next rule: “It” is used with “be”+ adj + to + infinitive.

    Правильный ответ: It’s nice to have time to read.

  10. Find the variant where the Past Continuous and the Past Simple are used to show an action interrupting another action.

    Правильный ответ: He was driving very fast when he had an accident

  11. Choose the correct answer. _____is used to talk about a completed action in a time before now. The time of the action can be in the recent past or the distant past and action duration is not important.

    Правильный ответ: The Past Indefinite

  12. Rewrite the given sentences in Past Passive voice. “People killed the last dodo many years ago.”

    Правильный ответ: The last dodo were killed by people many years ago.

  13. Complete the rule: English sentences must have a subject (however imperative sentences are exceptions). If there is no any other______________ , we can use “there” or “it”. It is called an “empty subject”.

    Правильный ответ: subject

  14. Выберите правильный вариант: When ... this film?

    Правильный ответ: did you see

  15. Выберите правильный вариант: Why ... this bag?

    Правильный ответ: did you buy

  16. Выберите предложение с герундием:

    Правильный ответ: I like visiting foreign countries.

  17. Составьте предложение: We / a(n) / tall / monument / amazing / yesterday / visited

    Правильный ответ: Yesterday we visited an amazing tall monument.

  18. Дополните предложение: ____ you _______ Samal at the theatre last evening?

    Правильный ответ: Did / see

  19. Дополните предложение: Do you love ... English?

    Правильный ответ: studying

  20. Выберите верный вариант: There’s very _______ coffee left. Can you buy some?

    Правильный ответ: little

  21. Выберите правильный вариант модального глагола: Yesterday the weather was wonderful and we _________ see the whole of Almaty.

    Правильный ответ: were able to

  22. Поставьте предложение в отрицательную форму: My brother drinks milk.

    Правильный ответ: My brother doesn’t drink milk.

  23. Выберите правильный союз: I enjoy traditional music ______ I decided to learn to play the dombra.

    Правильный ответ: so

  24. Закончите диалог: – What are your plans for summer holidays? - Didn’t I tell you? We __________ to China.

    Правильный ответ: are going

  25. Найдите лишнее слово:

    Правильный ответ: kind

  26. Используйте нужный модальный глагол: We ... bully children at school.

    Правильный ответ: mustn’t

  27. Используйте нужный модальный глагол: You ___ eat too much junk food.

    Правильный ответ: shouldn’t

  28. Завершите диалог: - It’s very hot here. - ___ the window!

    Правильный ответ: I’ll open

  29. Найдите пару антонимов:

    Правильный ответ: leave - arrive

  30. Выберите верный вариант: Sarah eats __________ junk food.

    Правильный ответ: any

  31. Вставьте в предложение глагол в правильной форме: I don’t enjoy (play) tennis very much.

    Правильный ответ: playing

  32. Выберите правильный вариант: I would prefer __________ by plane.

    Правильный ответ: to travel

  33. Укажите лишнее:

    Правильный ответ: clean your hands with soap and water before cooking

  34. Choose the correct answer. My neighbours ______ ride a horse very well.

    Правильный ответ: can

  35. Дополните предложение: My Granny hates ... to rock music.

    Правильный ответ: listening

  36. Вставьте необходимый предлог: She goes to Russia … plane.

    Правильный ответ: by

  37. Степени сравнения какого прилагательного образуются не по правилам:

    Правильный ответ: good

  38. Задайте вопрос к выделенному слову: It often snows in winter in our city.

    Правильный ответ: When does it often snow in our city?

  39. Употребите данное предложение в отрицательной форме: He works eight hours a day.

    Правильный ответ: He doesn’t work eight hours a day.

  40. Выберите исчисляемое существительное:

    Правильный ответ: cup

  41. Выберите верный вариант предлога: ______ Sundays he always goes for a walk in the park.

    Правильный ответ: On

  42. Выберите правильный вариант употребления предлога времени:

    Правильный ответ: in the afternoon

  43. Выберите неисчисляемое существительное:

    Правильный ответ: weather

  44. Выберите правильный союз: Raushan plays the dombra ______ she doesn’t play the kobys.

    Правильный ответ: but

  45. Выберите правильный вариант предложения:

    Правильный ответ: It is not raining now.

  46. Степени сравнения какого прилагательного образуются не по правилам:long

    Правильный ответ: bad

  47. Дополните предложение: Kairat is _________ than his sister.

    Правильный ответ: younger

  48. Найдите правильный вариант вопроса к предложению: Colin makes his bed every day.

    Правильный ответ: Does Colin make his bed every day?

  49. Выберите подходящее вопросительное слово: __________ does Saule usually have lunch? She has lunch at twelve o’clock.

    Правильный ответ: When

  50. Выберите неверное утверждение:

    Правильный ответ: Seagulls have got fins and scales.