Ustazdyq

Английский язык: Четвертной контроль

1 106 вопросов · Страница 12 из 23

  1. Вставьте подходящee слово: She has loved the film Titanic __ she was 18 years old.

    Правильный ответ: since

  2. Выберите верный вариант: I don’t like opera. _____, I went to the theatre.

    Правильный ответ: However

  3. Используйте верное слово: I will come _____I finish.

    Правильный ответ: as soon as

  4. Выберите верный вариант: 15 of da Vinci’s works can still be seen today, ___ most of his works have been lost.

    Правильный ответ: but

  5. Используйте верное слово: We will go out ___ it stops raining.

    Правильный ответ: when

  6. Укажите верное слово: Using too much special effects such as animation and sounds makes your presentation distracting and ________ .

    Правильный ответ: unprofessional

  7. Choose the correct preposition: The Egyptians used the merkhat during the night, when they relied ____ the stars to keep track of time.

    Правильный ответ: on

  8. Выберите правильный вариант перевода в страдательный залог: People should have reported the problem before.

    Правильный ответ: The problem should have been reported before.

  9. Выберите верное вводное слово: Daylight Saving Time and lighter evenings give people more time to spend money in shops, cafes and restaurants. ________ it benefits the local economy.

    Правильный ответ: As a result

  10. Fill in the sentence with the correct idiom: After keeping their relationship a secret for months, Sarah finally decided to __________ and share the news with her friends.

    Правильный ответ: Spill the beans

  11. Вставьте подходящие предлоги: The Egyptians relied ______ the stars to keep track _______ the time.

    Правильный ответ: on, of

  12. Find the meaning: Fit into

    Правильный ответ: to find time to do sth

  13. Put the right phrasal verb in the gap. Aruzhan managed to bring ___ her two children on her own.

    Правильный ответ: up

  14. Put the correct prepositions: The nervous system consists __ the brain, spinal cord and peripheral nerves. It is made up __ nerve cells, called neurons, and supporting cells called glial cells.

    Правильный ответ: of,of

  15. Find the meaning: Clock out

    Правильный ответ: to record one's departure from work

  16. Find the form of the Present Perfect Simple Passive

    Правильный ответ: Object of the active sentence+has/have+been+past participle

  17. Past Perfect Passive

    Правильный ответ: An anonymous gift had been received by Arailym.

  18. Find the meaning of the idiom:wrap your brain around something

    Правильный ответ: If you concentrate on something in an effort to understand

  19. Turn in to passive voice "Medina hadn't bought anything at the store"

    Правильный ответ: Nothing had been bought at the store by Marzhan.

  20. Find the idiom related to theme “expressing yourself”

    Правильный ответ: hold one’s tongue

  21. Past Perfect Continuous Passiveform

    Правильный ответ: had + been + being + past participle

  22. Complete the sentence with the past modals. If you wanted to stay in that hotel you __ booked before!

    Правильный ответ: should have

  23. Complete the sentence with the past modals. Assel __ attended the concert, but we aren't sure.

    Правильный ответ: may have

  24. ______ is a type of affix which is attached to the start of the root word.

    Правильный ответ: A prefix

  25. Complete the sentence with the past modals. Raushan __ been a lawyer but she decided to study accountancy instead.

    Правильный ответ: could have

  26. Phrasal verb:to become unconscious for a short time, for example when ill, badly hurt, or drunk

    Правильный ответ: pass out

  27. Turn in to passive voice "Someone has cleaned the windows"

    Правильный ответ: The windows have been cleaned.

  28. Fill in the correct form She found _____ in her new job.

    Правильный ответ: happiness

  29. Find the meaning of the idiom:lend an ear

    Правильный ответ: You listen carefully and sympathetically.

  30. Fill in the correct form You need a ________of motivation, organization and hard work to realize your dreams.

    Правильный ответ: combination

  31. Choose the correct answer: Ali: - _________ do you go swimming? Ayat: - Because I want to be healthy.

    Правильный ответ: Why

  32. Choose the correct item: Children ___________ to eat sweets.

    Правильный ответ: like

  33. Complete the dialogue with pronouns. Bekarys: – ______ like tomatoes . What about you? Zhansaya: - I hate ________ . I can’t stand tomatoes.

    Правильный ответ: I/ them

  34. Complete the sentence: My father and mother hate __________ in the garden

    Правильный ответ: working

  35. Complete the sentence (use Present Simple): We _________ at 7 0`clock every day.

    Правильный ответ: get up

  36. Complete the sentence: Saniyah doesn’t hate _________ Korean street food.

    Правильный ответ: eating

  37. Find the negative sentence.

    Правильный ответ: I don`t live in Astana

  38. Complete the rule: We use _______ to give advice and suggestions.

    Правильный ответ: should

  39. The English object pronouns are:

    Правильный ответ: me, you, her, it, us, them.

  40. Find the correct word order: Zhaniya \does \every \ her\evening\ \homework.

    Правильный ответ: Zhaniya does her homework every evening.

  41. English subject pronouns are:

    Правильный ответ: I, you, he, she, it, we, they.

  42. Choose the correct answer: Students ___________ write their homework.

    Правильный ответ: have to

  43. Choose the correct answer: Amina______ study for the test in order to get high mark.

    Правильный ответ: has to

  44. Choose the correct answer: Albina: - _________ did Dias go swimming? Nazerke: - In the evening.

    Правильный ответ: When

  45. Choose the correct item: Aisha sometimes __________ us interesting fairies.

    Правильный ответ: tells

  46. Choose the correct variant. Complete the sentence with correct pronouns: We respect ______.They respect____

    Правильный ответ: them/ us

  47. Complete the gap: We can use the verb ________ + verb –ing to describe that we don`t like doing an activity.

    Правильный ответ: “hate”

  48. Complete the sentence: Nowadays children __________ writing task.

    Правильный ответ: hate

  49. Complete the rule: We use ______ to express rules and obligation.

    Правильный ответ: have to

  50. Choose the correct answer: I know_________mother very well.

    Правильный ответ: their