Ustazdyq

Английский язык: Четвертной контроль

1 106 вопросов · Страница 11 из 23

  1. Choose the correct answer. He can ____ himself only by exercising hardly.

    Правильный ответ: strengthen

  2. Choose the correct answer. When I was younger, I _____run very fast.

    Правильный ответ: could

  3. Fill in the correct form You’ve just had lunch. You ____ be hungry already.

    Правильный ответ: can’t

  4. Choose correct option. It ______ snow tomorrow.

    Правильный ответ: may

  5. Find the form of Conditional III .

    Правильный ответ: If + past perfect, would have + past participle.

  6. Choose the correct answer. We _____ to dinner if we _____time.

    Правильный ответ: would come, had

  7. Choose the correct answer. You _____ come with me. I can manage on my own.

    Правильный ответ: don't have to

  8. Fill in the correct form He _____ speak fluent French when he was 5

    Правильный ответ: could

  9. Choose the correct answer. It's a pity you didn't work harder during the term.

    Правильный ответ: I wish I had worked harder during the term.

  10. Выберите правильный вариант модальных глаголов: I have lost one of my gloves. I ____ have dropped it somewhere.

    Правильный ответ: must

  11. Закончите предложение: How long ____ you _____ that book?

    Правильный ответ: have / been reading

  12. Укажите верный вариант употребления глагола: What time ______ the train ______ tomorrow?

    Правильный ответ: does / leave

  13. Дополните предложение: Saule will translate the poem if she ________ a dictionary.

    Правильный ответ: has

  14. Закончите предложение верным вариантом: The town is still the same as it was years ago. __________ has changed.

    Правильный ответ: Nothing

  15. Укажите верный вариант: If I had known you weren’t busy at the weekend, I ________ you to the festival.

    Правильный ответ: would have invited

  16. Найдите лишнее слово:

    Правильный ответ: trendy

  17. Закончите предложение: Every morning they meet in the same café. They _________ there for years.

    Правильный ответ: have been going

  18. Найдите правильные варианты глаголов: If I had found my telephone, I … you.

    Правильный ответ: would have tell

  19. Дополните предложение: I wish he____ Italian.

    Правильный ответ: spoke

  20. Найдите правильный вариант: If only she ___________ to the weather forecast, she wouldn’t have left.

    Правильный ответ: had listened

  21. Выберите правильный вариант модальных глаголов: I wonder why Kate didn’t answer the phone. She ____ have been asleep.

    Правильный ответ: may

  22. Укажите верный вариант употребления глагола в будущем времени: What time___ you ____ Ann tomorrow?

    Правильный ответ: are / meeting(

  23. Complete the sentence: My mum prefers cooking pies with … meat.

    Правильный ответ: lots of

  24. Дополните предложение: Virtual reality will be a massive ___________ for the way we live, learn, work and play.

    Правильный ответ: leap forward

  25. Укажите правильный вариант перевода предложения в страдательный залог: They will cancel all the flights because of fog.

    Правильный ответ: All the flights will be cancelled because of fog.

  26. Укажите правильный вариант перевода предложения в страдательный залог: The local council organizes a beach clean-up twice a year.

    Правильный ответ: A beach clean-up is organized by the local council twice a year.

  27. Укажите подходящий эквивалент выделенного слова: There was a problem with the spacecraft: it was leaking oxygen.

    Правильный ответ: losing

  28. Укажите верную частицу: If you are a friendly person, you’ll get ….. well with your mates.

    Правильный ответ: on

  29. Укажите правильный вариант перевода предложения в страдательный залог: They will build a new ring road round the city.

    Правильный ответ: A new ring road will be built round the city.

  30. Укажите суффикс имени прилагательного:

    Правильный ответ: -ous

  31. Закончите предложение: С глаголом «say» употребляются дополнения:

    Правильный ответ: hello, sorry, a few words

  32. What is not a noun suffix?

    Правильный ответ: -ent

  33. Выберите верный вариант: Don’t put ______ mayonnaise in the salad; just a tablespoonful.

    Правильный ответ: too much

  34. Choose the correct option: The badminton game was great. … players were fantastic.

    Правильный ответ: Both

  35. Put the correct prepositions: The human brain is the most complex organ ___the body, and arguably the most complex thing __earth.

    Правильный ответ: of, on

  36. Выберите нужное слово: The observers had to ______ line up objects in the distance.

    Правильный ответ: precisely

  37. Выберите верный вариант: She was ill, ___she still went to school.

    Правильный ответ: but

  38. Укажите верный вариант: __________ it was raining, the match took place.

    Правильный ответ: Although

  39. Выберите верный вариант: The house isn’t very nice. I like the garden, _____.

    Правильный ответ: though

  40. Переведите предложение в страдательный залог: People don’t use this road much.

    Правильный ответ: This road isn’t used much.

  41. Перепишите предложение, сделав его Cleft sentence. Check your equipment before you give your presentation.

    Правильный ответ: What you need to do at first is to check your equipment.

  42. Укажите верный вариант модального глагола: Mr Smith __________ drink more water because he was dehydrated.

    Правильный ответ: had to

  43. Укажите неподходящий вариант: ___________ she bought the book last year, she still hasn’t read it.

    Правильный ответ: However

  44. Дополните предложение верным союзом: _______ my foot was injured, I managed to walk home.

    Правильный ответ: Although

  45. Составьте предложение по смыслу с данными словами: When I went into the room, I saw that the table and chairs were not in the same place. (the furniture / move)

    Правильный ответ: The furniture had been moved.

  46. Укажите верное слово: The _______ of the merkhet and its ability to measure straight lines were used in construction of temples and tombs.

    Правильный ответ: accuracy

  47. Выберите правильный вариант перевода в страдательный залог: Mike doesn’t like to give interviews.

    Правильный ответ: He doesn’t like being interviewed.

  48. Укажите верное слово: During making a slideshow presentation don’t use too much animation not to ______ the audience’s attention.

    Правильный ответ: distract

  49. Укажите верный вариант модального глагола: They helped us a lot. I don’t know what we _______ have done without their help.

    Правильный ответ: would

  50. Match the word to its definition: To encourage increasing activity

    Правильный ответ: stimulate