Ustazdyq

Английский язык: Четвертной контроль

1 106 вопросов · Страница 10 из 23

  1. Choose the correct linkers. I enjoyed the meal … not being hungry.

    Правильный ответ: although

  2. Choose the correct answer. We ____ in the shelter until the bus _____.

    Правильный ответ: will wait, comes

  3. Fill in the correct form There are _______ people in the room.

    Правильный ответ: several

  4. Future Perfect Simple Passive.

    Правильный ответ: The metro will have been done by the end of this year.

  5. Turn into reported speech “It was raining earlier”

    Правильный ответ: He said it had been raining earlier.

  6. Choose the correct answer. _____is used for activities that will be completed before or at a certain time in the future.

    Правильный ответ: The future perfect

  7. Fill in the correct form It _____ in a few minutes

    Правильный ответ: is going to rain

  8. Change into passive voice “Will the child learn traditional dances?”

    Правильный ответ: Will traditional dances be learnt by the child?

  9. Объедините предложения в одно: That’s the guy. You go to school with his son. = That’s the guy ______ son you go to school with.

    Правильный ответ: whose

  10. Дополните предложение: As a result of ____________ in China, couples are allowed to have only one child.

    Правильный ответ: overpopulation

  11. Найдите лишнее слово:

    Правильный ответ: competition

  12. Дополните предложение: I wish he____ Italian.

    Правильный ответ: spoke

  13. Выберите правильный вариант: The people The Borgen Project has already helped can continue to help ________.

    Правильный ответ: themselves

  14. Укажите верный вариант употребления глагола в будущем времени: What time___ you ____ Ann tomorrow?

    Правильный ответ: are / meeting

  15. Дополните предложение: The man, sitting next to me on the plane, was very nervous. He ____ never ____ before.

    Правильный ответ: had / flown

  16. Закончите предложение: If Kairat saw a homeless person, he ________ him some food.

    Правильный ответ: would offer

  17. Найдите правильный вариант: If only she ___________ to the weather forecast, she wouldn’t have left.

    Правильный ответ: had listened

  18. Закончите предложение: Every morning they meet in the same café. They _________ there for years.

    Правильный ответ: have been going

  19. Дополните предложение: Saule will translate the poem if she ________ a dictionary.

    Правильный ответ: has

  20. Выберите правильный вариант модальных глаголов: I wonder why Kate didn’t answer the phone. She ____ have been asleep.

    Правильный ответ: may

  21. Найдите правильные варианты глаголов: If I had found my telephone, I … you.

    Правильный ответ: would have tell

  22. Найдите правильный вариант предложения в страдательном залоге. They are repairing the road at the moment.

    Правильный ответ: The road is being repaired at the moment.

  23. Дополните предложение: We didn’t spend ____ money.

    Правильный ответ: much

  24. Выберите правильный вариант разделительного вопроса: Ann is never late, _____ ?

    Правильный ответ: is she

  25. Укажите верный вариант употребления глагола в будущем времени: Don’t phone me between 7 and 8.We______ dinner then.

    Правильный ответ: will be having

  26. Укажите верный вариант употребления глагола: What time ______ the train ______ tomorrow?

    Правильный ответ: does / leave

  27. Закончите предложение: How long ____ you _____ that book?

    Правильный ответ: have / been reading

  28. Выберите правильный вариант предлога: Standard___ living.

    Правильный ответ: of

  29. Найдите лишнее слово:

    Правильный ответ: blood

  30. Выберите слово по определению: An open place in a village or town with houses or shops around is a ________.

    Правильный ответ: square

  31. Дополните предложение: Would you like _____ to drink?

    Правильный ответ: something

  32. Дополните предложение: A few days ago I met someone ____ brother I went to school with.

    Правильный ответ: whose

  33. Дополните предложение: I wish _____him yesterday.

    Правильный ответ: I had told

  34. Choose the right option: I'm starving. If only there ___ a restaurant open now.

    Правильный ответ: was

  35. Choose the correct answer. You'd like the baby to stop crying because you're trying to sleep.

    Правильный ответ: If only the baby would stop crying.

  36. Choose the correct answer. Teenagers get very ____________ when they have to speak in public.

    Правильный ответ: embarrassed

  37. Find the phrasal verb: To change your opinion on sth

    Правильный ответ: come round

  38. Choose correct option. His exams results were really _____.

    Правильный ответ: disappointing

  39. Choose the correct prefix for the word “treat” in the sentence: Aizere was going to stop talking to Dias, because he always … her in their friendship.

    Правильный ответ: mis-

  40. Choose the correct answer. I was so ____________ to see her. She wasn't supposed to be there.

    Правильный ответ: surprised

  41. Choose the correct answer. That ____ be Arsen. It's impossible. He said he was going to Taraz.

    Правильный ответ: can’t

  42. Choose the correct answer. Students ____ study in the library from five to nine in the evening.

    Правильный ответ: may

  43. Choose correct option. She wishes they ____ ten years ago!

    Правильный ответ: had met

  44. Find the form of Conditional II .

    Правильный ответ: If + past simple , would + V 2(ed).

  45. Choose correct option. Alikhan _______ at work now.

    Правильный ответ: should be

  46. Choose the correct answer. I would _______you if I _____ my phone.

    Правильный ответ: have called, hadn't forgotten

  47. Choose the right answer: I wish people ____ loud music on the train. What is wrong with using headphones?

    Правильный ответ: wouldn’t play

  48. Choose correct option. Unless the train _____down, we were sure to be late.

    Правильный ответ: hadn’t broken

  49. Fill in the correct form He _____live near here because he always walks to work

    Правильный ответ: must

  50. Choose the right option: It looks like rain. I wish I __ my umbrella.

    Правильный ответ: had brought