Ustazdyq

Английский язык: Четвертной контроль

1 106 вопросов · Страница 9 из 23

  1. Adjectives can be formed from … .

    Правильный ответ: different words

  2. The past tense modals “would” and “could” can be used to talk about wishes ______.

    Правильный ответ: for the future

  3. Choose the correct answer. A: Why do you need to borrow my suitcase? B: I_____ to visit my sister in Aktau next month.

    Правильный ответ: am going

  4. Find the variant with correct comparative adjective: I’m ________ in sport than cybersport.

    Правильный ответ: more interested

  5. Find the sentence in Present Continuous with future meaning.

    Правильный ответ: She isn’t studying next week.

  6. Complete the sentence with Past Simple and Past Continuous: I _________ the Internet when the power _________.

    Правильный ответ: was surfing/ went off

  7. Choose the correct answer. It’s _______ to go by car than by train.

    Правильный ответ: more comfortable

  8. Choose the correct answer. She's got _____money than you, but she doesn't care.

    Правильный ответ: less

  9. Find the variant where adjectives formed from verbs.

    Правильный ответ: playful, talkative, enjoyable

  10. Choose the correct answer. What are you _____ tonight?

    Правильный ответ: doing

  11. Choose the correct answer. When it ____again, I won't forget to bring my umbrella.

    Правильный ответ: rains

  12. Complete the sentence with Past Simple and Past Continuous: When Gauhar ____ this morning, it ______.

    Правильный ответ: woke up/ was raining

  13. Закончите предложение: __ Aigerim __ a birthday party on Saturday?

    Правильный ответ: Is / having

  14. Дополните предложение: Look at the picture. It ______.

    Правильный ответ: is going to fall

  15. Дополните предложение: Fumes from cars cause __________.

    Правильный ответ: air pollution

  16. Дополните предложение: Bulat isn’t here. He __________ to the gym.

    Правильный ответ: has gone

  17. Дополните предложение: “I’m afraid I have no time to help you now. I _________ a report.”

    Правильный ответ: am writing

  18. Дополните предложение: The increase in the Earth’s temperature is called __________.

    Правильный ответ: global warming

  19. Дополните предложение: __ you ever ___ a horse?

    Правильный ответ: Have / ridden

  20. Дополните предложение: I don’t like stories__ have unhappy endings.

    Правильный ответ: that

  21. Переведите косвенную речь в прямую She said:” I am good at music.”

    Правильный ответ: She said she was good at music.

  22. Выберите правильный вариант модальных глаголов: She wasn’t at school yesterday. She … … … ill.

    Правильный ответ: might have been

  23. Дополните предложение: Look at the picture. It ______.

    Правильный ответ: is going to fall

  24. Найдите правильный вариант глагола.

    Правильный ответ: She was here half an hour ago.

  25. Дополните предложение: We walked through the ________ rainforest very carefully.

    Правильный ответ: dense

  26. Укажите верный вариант употребления глагола в будущем времени: The train _____ at nine.

    Правильный ответ: leaves

  27. Find the past participle of the verb eat :

    Правильный ответ: eaten

  28. Выберите верный ответ: Oceans loose water every year through water ______________.

    Правильный ответ: evaporation

  29. Найдите вопрос в страдательном залоге: Ask about silver.

    Правильный ответ: What is silver used for?

  30. Дополните предложение: ________ for the exams at the moment?

    Правильный ответ: Are they studying

  31. Найдите “Defining relative clause”:

    Правильный ответ: A person who doesn’t have a mobile phone is hard to contact.

  32. Дополните предложение: _______ the information is on the website.

    Правильный ответ: All

  33. Найдите предложение с правильным порядком слов.

    Правильный ответ: She is wearing a new blue silk dress.

  34. Дополните предложение: __ you ever ___ a horse?

    Правильный ответ: Have / rode

  35. Fill in the correct form There is ______debate about the new law.

    Правильный ответ: much

  36. Choose the correct linkers. My uncle has a lot of money …, he isn’t happy.

    Правильный ответ: despite

  37. Choose the correct determiners. Yesterday I walked ____far that I fell asleep immediately after supper.

    Правильный ответ: so

  38. Fill in the correct form I will ______ my project by the end of next week

    Правильный ответ: have finished

  39. Choose the correct determiners. She sang ___soothing lullabies that the baby was soon asleep.

    Правильный ответ: such

  40. Future Perfect Continuous.

    Правильный ответ: will have been +Ving

  41. Choose the correct answer. All guests _______ to the event before it starts.

    Правильный ответ: will have been brought

  42. Choose the correct answer. You’re carrying too much. I _____ open the door for you.

    Правильный ответ: will

  43. Choose the correct linkers. I love playing tennis … I am not good at it.

    Правильный ответ: even though

  44. The form of Future Perfect Passive.

    Правильный ответ: will have been + Past participle

  45. Choose the correct determiners. The snow was ____ deep for us to walk across the field.

    Правильный ответ: too

  46. Choose the correct answer. On Friday at 8 o’clock I _____my friend.

    Правильный ответ: am meeting

  47. Fill in the correct form I have _____ money left after paying my bills.

    Правильный ответ: a little

  48. Choose the correct answer. I'll meet you at seven o'clock. - At seven? I'm afraid I _____ English.

    Правильный ответ: will be teaching

  49. Choose the correct answer. Aigerim will come back in summer. By then she ____in Tokyo for two years.

    Правильный ответ: will have been staying

  50. Choose the correct answer. He took his car in for service, but he thinks it _____ _even by Friday.

    Правильный ответ: won’t have been fixed